76% maloprodajnih računov izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. CFDji so kompleksni instrumenti in prinašajo visoko tveganje izgube denarja zaradi vzvodov. 76% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Dobro razmislite ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje izgube svojega denarja.

Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets Pty Ltd

Reguliran s strani Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets Cyprus Ltd

Reguliran s strani Cyprus Securities and Exchange Commission(CySEC)
NADALJUJTE

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
NADALJUJTE
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Regulator CySEC fca

Najboljše delnice v 2019?

Leto 2018 je bilo za vlagatelje zelo težko leto. Vse od Trumpovih carin, volitev v ZDA, Brexita, Kitajskega ohlajanja, pa do povečanja obrestnih mer. To so bili nekateri najpomembnejši dogodki, ki so imeli velik vpliv na trge. Kljub vsem pretresom pa je volatilnost v lanskem letu postavila temelje za leto 2019, ki s tem prinaša zelo zanimivo leto. Še posebej pa je zanimivo, da bomo zaznamovali 10 let od konca zadnje finančne recesije.

najboljše delnice

Verjamemo, da je to pravi čas za začetek učenja o vlaganju v delnice. Toda z večjimi aktivnostmi na svetovni gospodarski in politični sceni bo določitev najboljših delnic za investiranje v letu 2019 zahtevala podrobno preučitev mednarodnih trgov.

Ta članek bo podal odgovore na:

  • Kako lahko dostopate do mednarodnih trgov za diverzifikacijo portfelja?
  • Katere so potencialno najboljše delnice za investiranje v letu 2019 na britanskem in evropskem trgu
  • Najboljša potencialno najboljše delnice za nakup na ameriškem trgu?
  • Kako investirati in trgovati z delnicami na mednarodnih trgih?

Začnimo z najboljšimi nakupnimi priložnostmi na britanskem in evropskem trgu v letu 2019. Pojasnili vam bomo zakaj so ravne te delnice lahko zelo zanimiva naložbena priložnost. Odločitev o investiranju pa mora biti na koncu izključno vaša, saj veste delnice so lahko v določenem trenutku precenjene v naslednjem pa spet podcenjene, vse je odvisno od trenutnih razmer na globalnih trgih in seveda bodoče uspešnostih na trgih. Poudariti pa je potrebno tudi, da pretekli donosi žal nikoli ne zagotavljajo donosov v prihodnosti.

Najboljše delnice na britanskih in evropskih trgih

Ni skrivnost, da je bilo leto 2018 za Anglijo in evropske trge izjemno težko leto. Vlagatelji so iz teh regij zaradi političnih in gospodarskih težav umaknili več kot 43 milijard dolarjev. Po podatkih podjetja HSBC Private Banking se bo ameriško gospodarstvo v prvi polovici leta 2019 upočasnilo, večji poudarek pa bo na evropskih trgih.

najboljše delnice

Luksuzna moda je industrija, za katero vlagatelji menijo da bo pokazala dobre rezultate. Razlog za to je, da so bogati ljudje vedno pripravljeni plačati več, da ohranijo svoj status. Kot središče svetovne mode v Evropi je seveda potrebno poiskati kakovostna podjetja, v katera bi bilo vredno vlagati. Ena od podjetij te vrste je Kering, v zadnjem času pa je podjetje pritegnilo veliko pozornosti.

Share # 1 - Kering

Morda še nikoli niste slišali za Kering, zagotovo pa ste že slišali za blagovne znamke, ki jih imajo pod svojim okriljem. Nekatere od teh znamk so Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Venet in mnoge druge. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1881 in je locirano v Parizu, Franciji. Kering je ena največjih svetovnih luksuznih blagovnih znamk na svetu. Toda kaj je tako posebnega glede tega podjetja? Ali je resnično smiselno kupiti njihove delnice? Pa si poglejmo:

najboljše delnice

Vir: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition- #KER, Tedenski graf - Obseg podatkov: 6. december 2015 - 28. november 2018 - Ustvarjeno dne 28. november 2018 ob 19:53 GMT

Tehnična analiza delnice

Zgornji graf kaže veliko rast delnic podjetja Kering vse od konca leta 2015 do sredine leta 2018. Od takrat je cena padala, vendar pa je nekajkrat ostala na 365,00 EUR. Ali to pomeni, da se kupci vračajo? Tehnična analiza bi lahko potrdila, da se ravno to tudi dogaja in to predpostavko je mogoče upravičiti z ravnjo podpore, ki je označena z modro barvo. Poglejmo si še, kaj pravi fundamentalna analiza.

Fundamentalna analiza delnice

Obstaja veliko pozitivnih novic, ki nas opozarjajo na delnice Kering. Najbolj zanimiva novica, povezana s Keringom je zagotovo začetek njihove spletne strani za elektronsko poslovanje, ki bo potekalo pod njihovim lastnim sistemom, oziroma drugače povedano spletno mesto bo vodilo podjetje samo. Ta nova strategija je povezana z novimi ponudbami podjetja Kering in je zelo zanimala za mnoge vlagatelje, saj so pričakovanja o bodočem povečanju prometa zelo velika.

Cena delnice je bila že zelo visoko, kljub odločitvi, investicijska banka UBS AG, novembra 2018, da poda nakupno mnenje za Kering s ciljno ceno 575,00 EUR. Tudi Merrill Lynch & Co., Morgan Stanley in HSBC so se kasneje pridružile banki USB AG s pobudo za nakupno oceno.

Delnice

Vir: Insider

Ena izmed najbolj zanimivih stvari o Keringu je dejstvo, da boste tudi prejeli plačilo za lastništvo njihovih delnic. Vsa javna podjetja vam plačajo, da ste lastnik njihovih delnic. Za tiste, ki so nevedni, se ta izraz imenuje izplačevanje dividend. Kering vam bo plačal približno 6,00 EUR za vsako delnico. Toda dividendo vam bodo plačale samo, če resnično kupite njihovo delnico, ne pa nekakšen izveden finančni instrument. Delnice lahko kupite preko Admiral.Invest računa, ki vam omogoča nakup delnic na 15 največjih borzah na svetu.

Admiral.Invest vam ponuja tudi naslednje ugodnosti:

  • Prost dostop do pravočasnih tržnih informacij
  • Odlično platformo za trgovanje
  • Nizke provizije za transakcije
  • Ni stroškov vzdrževanja računa
  • Izplačilo dividend za delnice, ki jih imate v portfelju

Oglejmo si nasledno delnico, ki bi lahko bila zelo zanimiva v letu 2019 na britanskem in evropskem trgu:

Share # 2 - Experian

Od zadnje bančne krize finančnih institucij je minilo že precej časa, prav agencije in podjetja ki opravljajo poglobljene preglede strank so postala izjemno cenjena. To je odlična novica prav za Experian, agencijo za poglobljeno preverjanje strank na finančnem področju. Poglejmo si najprej tehnično analizo podjetja.

delnice

Vir: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition - #EXPN, Dnevni graf - Obseg podatkov: 29. november 2015 do 29. november 2018 - Screenshots Made: 29. november 2018 ob 15:30 GMT

Tehnična analiza delnice

V zgornjem grafu lahko vidimo, kako se je cena zvišala vse od leta 2015. Prevzem delnice podjetja Experian se zgodil sredi leta 2018. Po manjšem padcu se zdi, da so se kupci ponovno aktivirali na ravni 1.708p, kar je razvidno iz grafa (modra črta). Zdaj, ko večinski delničarji nadzorujejo ceno obstaja realna možnost za ponovno vzpostavitev trenda rasti? Poglejmo si še fundamentalno analizo, da bomo tako izvedeli še dodante informacije, ki lahko pvlivajo na ceno delnice.

Fundamentalna analiza delnice

Samo v ZDA ima Experian kreditne informacije o več kot 220 milijonih uporabnikov in od 40 milijonov aktivnih podjetij. To je še dodaten razlog, zakaj je nakup te delnice lahko izjemno dobra odločitev za leto 2019.

Samo 18% njihovih prihodkov prihaja iz Anglije, čeprav je njihov sedež podjetja tam. To pomeni, da ima Experian samo omejeno izpostavljenost Brexitu in negotovost, ki ga obdaja, saj glavnino prihodkov ustvarja na drugih trgih. Po drugi strani pa lahko Experian izkorišča trenutno gospodarsko rast v Združenih državah Amerike. To je tudi razlog, zakaj je JP Morgan novembra potrdil boniteto te družbe s ciljno ceno 2.000 EUR.

delnice

Vir: tržišča Insider

Pridružilo se jim je tudi 9 drugih analitikov, vključno z UBS AG, ki podpirajo nakupno oceno te delnice, medtem pa 6 drugih analitikov zagovarja čakanje.

najboljše delnice

Najboljše delnice za nakup na ameriškem trgu

Odkar je Donald Trump leta 2016 zmagal na predsedniških volitvah, je ameriški borzni trg v porastu in dosega najvišje ravni od septembra 2018. Kljub trgovinskim vojnam med ZDA in Kitajsko vlagatelji uživajo ob nižjih davkih, ki jim jih je prinesla Trumpova administracija. Več denarja za korporacijsko Ameriko je povzročilo rast delovnih mest, naraščajočo ekonomijo in dobiček podjetij.

Zdi se, da se rast ne bo kmalu ustavljena. Jim Caron, upravitelj sklada pri Morgan Stanley Investment Management, pravi: "Opazimo lahko večjo produktivnost in več naložb v poslovanje, kar pomeni, da to ni samo trenutno stanje, ki ga povzroča fiskalna rast."

Delnica # 1 - Amazon

Septembra 2018 je Amazon uradno postal druga ameriška družba, ki je dosegla rekordno vrednost 1 bilijon dolarjev. Že samo ta podatek naredi to delnico zelo zanimivo za vlaganje v letu 2019. Obstajajo pa tudi drugi razlogi, zakaj ravno Amazon izstopa in trenutno predstavlja eno izmed najboljših delnic za nakup na ameriškem trgu.

Amazon delnice

Vir: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition - #AMZN, Dnevni graf - Obseg podatkov: 28. junij 2015 - 29. november 2018 - Screenshots Made: 29. november 2018 ob 16:30 GMT

Tehnična analiza delnice

Amazonove delnice v zadnjih nekaj letih beležijo izjemno rast. Če ste kupili njihove delnice višini 1000 dolarjev v letu 1997, ko se je izvedel IPO in je bila vrednost 18$, s tem bi kupili 55 delnic, si poskusite predstavljati kakšna je bila rast do danes če vzamemo primer, da je cena danes 2.000$ in imate v portfelju 55 delnic Amazona *2.000$ znaša ta vrednost 110.000$.

Kot nam prikazuje graf je več, kot očitno da je Amazon zelo priljubljen med vlagatelji. Bodite pozorni na modro črto, ki ji sledi rast Amazona. Tehnični analitiki uporabljajo to linijo za določitev bikovskega in medvedjega trenda. Kot lahko razberemo z grafa kupci še vedno vstopajo na trg in kupujejo delnice Amazon, kar potrjuje tudi odboj od mode linije. Ob tem se lahko vprašamo, ali je to znak, da imajo kupci nadzor nad trgom? Oglejmo si še fundamentalno anlizo, da bomo izvedeli še več informacij:

Fundamentalna analiza delnice Amazon

Amazon je sprva začel kot spletna knjigarna, kasneje pa je svojo ponudbo vedno bolj širil. To je tudi eden od glavnih razlogov propada številnih knjiagarn in s tem posledično Amazon krepi svoj nadzor na trgu. Podjetje zdaj nudi praktično vse izdelke na drobno, ima trgovine z živili in nudo storitve v oblakih - kar je privlačno za mnoge vlagatelje. Poglejmo si Morgan Stanley-jevo oceno cene Amazonove delnice po petih glavnih dejavnostih:

najboljše delnice

Vir: Morgan Stanley Research

Najbolj zanimiva stvar, ki se lahko razbere iz te raziskave, je, da je Amazon znan kot platforma, kjer tretje osebe prodajajo svoje izdelke končnim uporabnikom. Njihova prisotnost na izjemno zanimivem trgu prihodnost- storitev v oblakih, ki jo Amazon imenuje AWS, pa se bistveno povečuje. Povečanje je tako izjemno pomembno, saj AWS prinaša že skoraj enake dohodke kot njihov najbolj znan prodajni sistem za tretje osebe. Ne pozabite, da je Amazon vključen tudi v čipe AI, da prenaša športe v živo in da je podjetje že sodelovalo z Warrenom Buffettom in JP Morganom, da bi razbremenilo zdravstveni trg. Zaključimo lahko, da so pred Amazonom še zelo svetli časi.

Amazon delnica

Vir: tržišča Insider

Raven rasti je spodbudila vlagatelje in analitike, ki jih lahko opazimo s številom glasov za nakup te delnice.

Share # 2 - Berkshire Hathaway

Če še niste slišali za to podjetje, ste zagotovo slišali za njegovega lastnika. To je cenjeni investitor z imenom Warren Buffett, znan kot "Oracle of Omaha", ker je Omaha sedež njegovega podjetja. Po prevzemu tekstilnih proizvajalcev sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja je Buffett uporabil prihodek podjetja za naložbe v druga podjetja,

Tovrstne naložbe so tej družbi dale tržno vrednost več kot 500 milijard dolarjev. Te naložbe so bile usmerjene v podjetja, kot so Apple, Bank of America, American Express in Coca-Cola. Vse to naredi Berkshire Hathaway danes zelo zanimivo naložbeno priložnost in zelo zanimiva delnica na ameriškem borznem trgu.

Berkshire Hathaway delnica

Vir: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition - #BRKB, Dnevni graf - Območje podatkov: od 28. julija 2015 do 29. novembra 2018 - Posnetki zaslona Made: 29. november 2018 ob 17:23 GMT

Tehnična analiza delnice

Berkshire Hathaway, ali njihova delnica, ima zelo gladko krivuljo vrednosti v zadnjih nekaj letih. Po rahlem padcu v letu 2017 in od septembra 2018 so se kupci zopet vrnili na trg, ko je cena delnice dosegla trendno linijo. Mnogi tehnični analitiki uporabljajo modro črto na zgornjem grafu za določitev podporne linije. Ko cena doseže podporo, kupijo delnice. Glede na stabilno stanje tehnične anlize je vprašanje kaj lahko pričakujemo od fundamentalne analize?

Fundamentalna analiza delnice

Ena od prednosti delnic #BRKB je dejstvo, da ste ob nakupu izpostavljeni vrsti podjetij, ki delujejo v podružnicah, ki načeloma nikoli ne izginjajo. To so zavarovalnice, komunalna podjetja, bančne institucije, železnice in letalske družbe. Obstajajo pa tudi svetovno znani Apple, Bank of America in Coca-Cola. Zanimivo je, da je Warren Buffett porabil skoraj 1 milijardo dolarjev za nakup delnic svojega podjetja. Nakup lastnih delnice podjetje ponavadi izvede, ko meni da so delnice na voljo po prenizki ceni.

Delnice Berkshire Hathaway

Vir: Insider

Analitiki so naklonjeni in menijo, da bi morala cena doseči 265,00 $, najnižja pa bi lahko šla do 220,00 $.

Kako vlagati v delnice preko Admiral Markets?

Ko gre za borzo, je pomembno, da se naučite pravilnega investiranja v delnice. Trgovanje z delnicami se šteje za bolj aktiven pristop k investiranju. Ena glavnih razlik je obdobje odprtosti pozicije, ki je načeloma bistveno daljše, zato tudi iščemo delnice, ki dolgoročno prinašajo vrednost.

najboljše delnice

Če razmišljate o ustanovitvi lastnega delniškega portfelja in dodajanju najboljših delnic za leto 2019, morate najprej imeti dostop do najboljših razpoložljivih izdelkov. Zato priporočamo Admiral.Invest račun. Admiral.Invest vam omogoča vlaganje v delnice in ETF-je na 15 največjih svetovnih borz preko trgovalne platforme MetaTrader 5. Poleg tega dobite v realnem času vse najpomembnejše tržne podatke, novice, ne boste plačali pristojbine za vzdrževanje računa, ob tem pa boste imeli še nizke transakcijske stroške.

Dogovorite se za sestanek s strokovnjakom ali nadaljujte z branjem o številnih temah, povezanih s trgovanjem in vlaganjem v izobraževalni del naše spletne strani:

Kompletan vodič za uporabo platforme MetaTrader 5

Kaj je CFD trgovanje - pogodbe na razliko

Trgovanje DAX30 CFD


To besedilo vsebuje dodatne informacije o vseh analizah, ocenah, napovedih, napovedih in drugih informacijah (v nadaljevanju "Analize"), objavljenih na spletni strani Admiral Market.

1. Analiza je bila objavljena za informativne namene in se ne sme šteti za investicijsko svetovanje ali priporočilo.

2. Vsaka stranka neodvisno sprejema investicijske odločitve in Admiral Markets ne odgovarja za kakršno koli izgubo, ki izhaja iz take odločitve, ne glede na to, ali odločitev temelji na analizi.

3. Vsako analizo opravi neodvisni analitik (v nadaljnjem besedilu: avtor) na podlagi svojega osebnega mnenja.

4. Za zagotovitev zaščite interesov strank in objektivnosti analize je Admiral Markets vzpostavil notranje postopke za preprečevanje navzkrižja interesov.

5. Čeprav si prizadevamo zagotoviti zanesljivost in popolnost informacij, ki so na voljo v analizah, Admiral Markets ne more zagotoviti točnosti in popolnosti kakršnih koli informacij v analizah. Predstavljene številke, ki se nanašajo na prejšnja gibanja cen, ne zagotavljajo prihodnjih rezultatov.

6. Prednost Analiza se ne sme obravnavati kot posredna obljuba ali jamstvo za Admiral Market, da bo stranka z uporabo navedenih strategij ali omejitvijo izgub dobiček.

7. Predhodna nihanja cen v ceni finančnega instrumenta ali pričakovanja, navedena v analizah, se ne smejo šteti za obljubo ali jamstvo za Admiral Market za prihodnja gibanja cen. Vrednost finančnega instrumenta se lahko poveča in zmanjša, ohranitev vrednosti instrumenta pa ni zagotovljena.

8. Projekcije, vključene v analizo, ne smejo upoštevati nobenih provizij, davkov in drugih stroškov, ki nastanejo pri vlaganju v take instrumente. Cenik Admiral Marketsa je naveden na spletni strani Admiral Marketsa.

9. Proizvodi, s katerimi se trguje na finančnem vzvodu (vključno s CFD-ji), so po svoji naravi špekulativni, trgovanje pa lahko povzroči izgubo in dobiček. Preden začnete trgovati, morate poskrbeti, da boste razumeli vsa tveganja