76% maloprodajnih računov izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. CFDji so kompleksni instrumenti in prinašajo visoko tveganje izgube denarja zaradi vzvodov. 76% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Dobro razmislite ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje izgube svojega denarja.

Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets Pty Ltd

Reguliran s strani Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets Cyprus Ltd

Reguliran s strani Cyprus Securities and Exchange Commission(CySEC)
NADALJUJTE

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
NADALJUJTE
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Regulator CySEC fca

Forex Swing trading strategija

swing trading

V tem članku bomo podrobneje opisali vse bistveno glede »swing« strategij pri trgovanju z valutami, vključno z: kaj sploh je »swing« trgovanje, katere vrste »swing« trgovalnih strategij in tehnik poznamo, primere »swing« trgovanja s pomočjo programa MetaTrader 4 (MT4) in še veliko več!

Kaj je swing trading?

»Swing« trgovanje ima določene podobnosti z dolgoročnim sledenjem trendu, pri čemur trgovalec izkorišča kratkoročne spremembe v trendu. Pozicije odprte na osnovi »swing« trgovalne strategije običajno trajajo več kot en dan in vse do nekaj tednov. »Swing« trgovalec v osnovi išče nekajdnevne vzorce v grafikonih. Zakaj? Z namenom izkoristiti nekoliko večje spremembe v ceni, kot jih to ponuja trgovanje znotraj dneva.

Tipičen časovni interval na grafikonu »swing« trgovalca se giblje med petimi minutami in eno uro. Poleg tehnične analize »swing trading« trgovalec pri svojih odločitvah upošteva tudi temeljno analizo in to ne glede na to, ali je trg kot celota v določenem dolgoročnem trendu ali se giblje zgolj v določenem razponu. Razlog, da se namenja manjša pozornost splošnemu trendu je v krajšem držanju pozicije, zaradi česar le ta nima večjega vpliva na končni rezultat.

Ima pa zato veliko večjo vlogo pri »swing trading« trgovanju volatilnost. Bolj volatilni trgi so bolj primerni za »swing« trgovanje. Večje število kratkoročnih sprememb cene namreč predstavljajo večje število trgovalnih priložnost.

Swing tradinh na valutnih trgih je še posebej primerno zaradi večih razlogov:

 • visoke likvidnosti,
 • zadostne volatilnosti,
 • oboje se dogaja v relativno kratkih časovnih intervalih.

Kot že povedano, izrazito kratkoročne trgovalne strategije zahtevajo neprestani monitoring s strani trgovalca. Dolgoročne strategije na drugi strani niso dovolj aktivne za veliko trgovalcev, poleg tega pa zahtevajo izjemno disciplino. »Swing« trgovalne strategije pa so nekako kot naročene za začetnike, saj potekajo v bistveno bolj priljubljenih časovnih okvirjih. Če ste tudi sami začetnik, zakaj ne bi preizkusili »swing trading« trgovanja tudi sami preko valutnega demo računa?

Swing trading podrobneje

S »swing« poslom želijo trgovalci doseči dobiček na račun relativno kratkoročnih sprememb v tečaju izbranega valutnega para. Da bi bili pri tem uspešni, raziskujejo tržne spremembe in iščejo določene ponavljajoče se vzorce. Pri tem je priporočljivo analizirati čim več različnih valutnih parov in proučevati vzorce volatilnosti v vam ljubih časovnih intervalih. Poizkusite ugotoviti, kaj je skupnega vsem tržnim premikom in kakšne so bile razmere na trgu, ko so se ti premiki zgodili? Vse to vam je lahko v pomoč pri swing trading trgovanju.

Svojo pozornost namenite tudi temu, kako se spremembe v tečajih zaključujejo. Razmišljajte o optimalnem načinu izstopa iz pozicije v takšnih pogojih. Zapomnite si, da je »swing trading« trgovanje v bistvu zgolj stil trgovanja in ne predstavlja neposredno trgovalno strategijo samo po sebi. Veliko različnih indikatorjev se lahko uporablja za takšen način trgovanja, še posebej takšnih, ki so učinkoviti pri sledenju trenda.

Poglejmo si kar na konkretnem primeru, kakšne vrste spremembe tečajev se pojavljajo in s kakšnimi tveganji se pri tem soočamo. Pregledati boste morali veliko število grafikonov, da boste znali izbrati pravo trgovalno metodo. Sam izbor indikatorja v tej fazi niti ni toliko pomemben, bolj nas zanima izbran časovni interval.

V našem primeru bomo uporabili tehniko sledenja trendu in za te potrebe imamo v MT4 na voljo različne indikatorje, ki so primerni za »swing trading« trgovanje. Ob ostalih analitičnih orodjih jih najdete v vtičniku »MetaTrader 4 Supreme Edition«.

swing trading

Vir: MetaTrader 4 Supreme Edition (MT4SE) - GBPUSD – urni grafikon – obdobje: 14.6.2016 – 21.6.2016 – pomembno opozorilo: pretekli rezultati ne zagotavljajo prihodnjih donosov in tudi niso zanesljiv indikator bodoče uspešnosti. Analiza pripravljena julij 2019.

V nadaljevanju predstavljena metoda identifikacije sprememb tečajev je zelo preprosta. Omenjena strateguja spada med t.i. swing trading strategije. Gre za preproste drseče sredine, ena bolj kratkoročna in druga bolj dolgoročna. Drseča sredina se izračunava kot aritmetična sredina vseh tečajev v določenem časovnem obdobju. V grafikonu iščemo situacije, ko kratkoročna drseča sredi seka dolgoročno. Kot indikator zasledujemo spremembe tečaja v smeri sekanja drsečih sredin. Poleg tega indikatorja, ki služi kot signal za vstop v pozicijo, bomo uporabili tudi osnovno zaščito pozicije s stop-lossom in limitom, ki določata število pipov za izstop iz pozicije.

V grafikonu zgoraj predstavlja rdeča črtkana črta drsečo sredino za zadnjih 25 ur, medtem ko zelena črtkana črta predstavlja drsečo sredino za zadnjih 100 ur. Ko rdeča črta prečka zeleno črto s tem signalizira na zelo verjetno spremembo gibanja tečaja in sicer v smeri sekanja. In kdaj pride do tega?

Rdeča črta (kratkoročna drseča sredina) seka zeleno črto (dolgoročna drseča sredina) 17. junija okoli 4. ure zjutraj. Tukaj bi vstopili v pozicijo v upanju, da se bo pozitivni trend nadaljeval. Bodite pozorni na to, da se je pozitivni trend začel že pred našim signalom za nakup. Na takšen način delujejo drseče sredine, sodijo med indikatorje s časovnim zamikom.

swing trading

V našem primeru bi vstopili v dolgo GBP/USD pozicijo pri tečaju 1.4280. Takoj zatem bi nastavili stop-loss naročilo 200 pip-ov nižje in limit naročilo 600 pip-ov višje. Pri stop naročilu bi nastavili še sledenje tečaju na 200 pip-ov razlike. Kot lahko vidite v grafikonu, se je pozitivni trend res nadaljeval. Naš limit pri 1.4880 bi bil dosežen 23. junija ob približno 13. uri, ko se je tečaj povzpel vse do 1.4959 in potem celo preko 1.5000 naslednji dan.

Tako bi realizirali donos v višini 600 pip-ov, kar sploh ni slabo za posel, ki bi trajal manj kot teden dni. Potrebno pa je opozoriti, da zgornji primer vsaj delno podleže t.i. »curve fittingu«, situaciji, kot trgovalni sistem tako tesno temelji na zgodovinskih podatkih, da postane neuporaben za prihodnost. Swing trading tako daje zelo dobre dolgoročne rezultate.

Da bi dobili bolj realno sliko o učinkovitosti predstavljene trgovane metodologije swing trading, bi morali celotno trgovano strategijo testirati za zgodovinskih podatkih na stotine različnih grafikonih in ob tem iskati odgovore na vprašanja kot so: kaj bi se zgodilo v primeru, če bi limit postavili bolj stran ali kaj bi se zgodilo, če bi sledili pozitivnemu trendu, brez da bi sploh postavili limit naročilo?

Vedno se moramo zavedati nevarnosti t.i. potencialnih tečajnih šokov, kar izjemno lepo ponazarja spodnji grafikon. Vsaka trgovalna strategija mora zato vključevati tudi strategijo upravljanja s tveganji.

swing trading

Vir: MT4SE - GBPUSD – urni grafikon - obdobje: 14.6.2016 – 28.6.2016 - pomembno opozorilo: pretekli rezultati ne zagotavljajo prihodnjih donosov in tudi niso zanesljiv indikator bodoče uspešnosti. Analiza pripravljena julij 2019.

V prvih urah swing trading trgovanja 24.6.2016 so vse bolj postajali jasni rezultati glasovanja o BREXIT-u. In kakšen je bil rezultat? Vrednost angleškega funta (GBP) je strmo padla. Če bi bili takrat še vedno v poziciji:

 • bi bili ujeti v napačni dolgi poziciji,
 • hitrost upada tečaja bi bila tolikšna, da bi bilo naše stop-loss naročilo podvrženo omejeni uporabi.

Tečaj funta je upadel za več sto pip-ov v manj kot minuti. Ko se takole znajdete v napačni poziciji ob nepravem času, je resnično izredno pomembno, da ste pred tem poskrbeli za ustrezno omejitev tveganja in da ste velikost odprte pozicije ustrezno prilagodili vašemu razpoložljivemu tveganju, saj boste le na takšen način preživeli tovrstne nevihte na trgu.

Swing trading in časovni interval trgovanja

Valutni trg je izjemno diverzificiran in obstajajo številni načini kako zaslužiti na njem. Poleg številnih trgovalnih strategij obstajajo tudi različni stili trgovanja in prav swing trading je ena izmed zelo zanesljivih strategij. Najbolje je izbrati takšen stil trgovanja, ki se sklada z vašimi osebnimi potrebami in željami. Ena ključnih razlik med trgovalnimi stili je časovni okvir trgovanja.

Dolgoročni pozicijski trgovalci ali swing trading trgovci, so eden izmed ekstremov. Ti v glavnem zasledujejo nadaljevanje dolgoročnih trendov, ki lahko trajajo več mesecev ali celo več let. Ena izmed glavnih prednosti dolgoročnega trgovanja so visoki potencialni dobički, a tako kot pri drugih stilih trgovanja, tudi tu obstajajo možnosti izgube. Swing trading podaja številen odgovore na doltgoročno trgovanje. Uspešno sledenje trendu več mesecev pa običajno presega donose, ki jih je mogoče doseči na krajši rok.

Še ena izmed prednosti dolgoročnega swing trading trgovanja je tudi v tem, da zahteva bistveno manj pozornosti in dnevnega spremljanja dogajanja na trgu. Na drugi strani pa zahteva bistveno več potrpežljivosti in ponuja bistveno manj trgovalnih priložnosti. Popolnoma obraten ekstrem od dolgoročnega trgovanja je skalpiranje. Pri skalpiranju gre za izjemno kratkoročne posle in pri tem trgovalci zasledujejo že zelo majhne tečajne spremembe pred izstopom iz pozicije.

Običajno se zadovoljijo že s pip-om dobička tu in tam. Ena glavnih prednosti skalpiranja je omejitev vaše izpostavljenosti trgu, poleg tega se pri tovrstnem trgovanju pojavlja kupica priložnosti. Med nevarnostmi skalpiranja pa velja omejiti:

 • zahteva veliko časa in pozornosti,
 • zahteva dobro planirano in disciplinirano upravljanje izstopov iz pozicij,
 • transakcijski stroški so lahko zelo visoki zaradi velikega števila poslov.

Dnevni trgovalci trgujejo spet na drugačnem časovnem intervalu, ki ga ne pokrivajo ne skalperji in ne dolgoročni trgovalci. Še vedno gre za obliko kratkoročnega trgovanja, kjer so pozicije običajno odprte nekaj ur. Pri svojem trgovanju uporabljajo različne metode, nikakor pa ne bodo držali odprte pozicije preko noči. Na ta način izločijo tveganje izpostavljenosti trgu na različne novice, ki se pojavijo v času zaprtja trga.

Med dnevnimi in dolgoročnimi trgovalci pa se nahajajo tako imenovani »swing trading« trgovalci. Večina ljudi se najlažje poistoveti prav s tem trgovalnim stilom, saj ponuja sprejemljiv kompromis med številom trgovalnih priložnosti in časom, ki ga je potrebno posvetiti trgovanju.

Brezplačni trgovalni webinarji z Admiral Markets

Če šele začenjate z valutnim trgovanjem ali zgolj iščete nove ideje, potem vas vabimo, da se udeležite naših brezplačnih webinarjev, kjer se boste lahko učili od izkušenih trgovalcev. Prejeli boste natančna navodila, kjer bodo korak za korakom predstavljene najboljše trgovalne strategije in indikatorji, deležni boste tudi mnenja in pogledov strokovnjakov glede trenutnega dogajanja na različnih trgih. Kliknite na oglas spodaj in se prijavite na BREZPLAČNI webinar o trgovanju!

swing trading

Predstavitev preproste »swing trading« trgovalne strategije

Pri »swing« trgovanju gre za stil, ne za strategijo. Stil trgovanja v največji meri definiran s časovnim intervalom trgovanja, znotraj tega pa je na voljo neomejeno število strategij, ki se jih lahko poslužimo. »Swing« trgovanje poteka na kratkoročnem do srednjeročnem časovnem intervalu, med dnevnim in dolgoročnim pozicijskim trgovanjem.

Ni tako kratkoročno, da bi zahtevalo vašo neprestano spremljanje trga, po drugi strani pa je dovolj kratkoročno, da ponuja dovolj trgovalnih priložnosti. Strategije primerne za »swing« trgovanje niso primerne izključno za ta stil trgovanja, temveč se lahko uporabijo tudi pri drugih stilih, kot to velja za večino tehničnih indikatorjev. Glavni koncept v ozadju pa je določitev t.i. podpornih in odpornih nivojev.

Ta koncept vam v osnovi ponuja dve možnosti: da sledite trendu ali pa trgujete proti trendu. Strategije trgovanja proti trendu so dobičkonosne v primeru, ko podporni in odporni nivoji zdržijo pritiske, medtem ko so strategije trgovanja s trendom dobičkonosne v primerih, ko pride do preboja podpornih oz. odpornih nivojev.

V obeh primerih je zelo dobrodošlo, če imamo sposobnost vizualno zaznati tovrstne tečajne spremembe. Hitro dejstvo glede spremembe tečajev: trgi se nikoli ne gibajo linearno v ravnih črtah, temveč tudi v obdobjih izrazitega trenda gibanje poteka v korakih, malo navzgor in malo navzdol. O naraščajočem trendu govorimo kot trg dosega vse višje vrhove, o padajočem trendu pa v primeru, ko trg dosega vse nižja dna. Večina »swing trading« trgovalnih strategij poizkuša izkoristiti tovrstno kratkoročno gibanje.

swing trading

Vir: Admiral Markets MT4SE - EURUSD urni grafikon - obdobje: 8.7.2016 – 15.7.2016 - pomembno opozorilo: pretekli rezultati ne zagotavljajo prihodnjih donosov in tudi niso zanesljiv indikator bodoče uspešnosti. Analiza pripravljena junij 2019.

Grafikon zgoraj prikazuje naraščajoči trend, ki traja že približno teden dni in znotraj katerega smo priča cik-cak vzorcu gibanja tečaja. Tečaj raste nekaj ur, potem pa sledi nekaj urno padanje. Nato ponovno sledi dvigovanje tečaja in vse skupaj se nadaljuje v vse višjih vrhovih.

Na splošno lahko vidimo, da so vrhovi vse višji, prav tako pa so dna vse višja. Kljub temu, da je splošen trend naraščajoč, pa je vmes obdobje med 12. in 13. julijem, kjer je prišlo do kratkoročnega preobrata. V tem obdobju namreč ni bilo višjih vrhov, medtem ko so bila dna vse nižje in nižje.

Po tem obdobju obratnega trenda se je naraščajoči trend ponovno nadaljeval. S to očesno metodo torej poizkušamo zaznati naslednji bikovski obrat, ko bomo lahko z veliko mere samozavesti ocenili, da se bo trend ponovno nadaljeval. Kako naj vemo, koliko časa bo trajal obratni trend? Tega nikakor ne moremo vedeti. Zato raje iščemo signale, ki nam bodo potrdili, da se je trend ponovno obrnil v prvotno smer. Naša strategija je z drugimi besedami torej sledeča:

 • iščemo trend,
 • počakamo na obrat trenda,
 • vstopimo v pozicijo, ko ocenimo, da se je obratni trend zaključil in se bo trend nadaljeval v prvotni smeri.

Signal, ki ga iščemo za nadaljevanje trenda so vse višja dna. To nam pove, da je obrat trenda končan, zato bi vstopili v pozicijo EUR/USD približno 13. julija ob 16. uri. V tem času vidimo, da je trg začel postavljati vse višje vrhove, enako velja za vse višja dna.

swing trading

Recimo, da smo vstopili v pozicijo pri tečaju 1.1082. Naša prva verzija trgovalne strategije narekuje postavitev stop-loss naročila na nivoju najnižjega tečaja predhodnega obratnega trenda. Ta nivo je bil dosežen 11. julija ob 10. uri pri tečaju 1.1042. To je torej nivo, kamor postavimo stop-loss in pri tem poslu tvegamo 40 pip-ov. Da ohranimo strategijo preprosto, si postavimo kazalnik tveganja glede na dobiček v razmerju 1:2. Swing trading strategija je enako, kt druge zato so tudi tukaj pomembna razmerja med tveganjem in nagrado.

Ker znaša naše tveganje 40 pip-ov, postavimo izstopno limit naročilo 80 pip-ov nad vstopni tečaj, torej pri 1.1162. Ta cena je bila dosežena 14. julija med 14. in 15. uro, ko je trg dosegel nivo 1.1164. Vaše prodajno naročilo se tako zapolni in realizirate profit v višini 80 pip-ov. Druga različica te strategije bo poizkusila doseči še višji dobiček.

Tokrat namreč ne bomo določili izstopnega limita. Zakaj ne? Ker želimo, da bi bil naš dobiček čim višji, kolikor je pač mogoče. Ne vemo, kako dolgo se bo trend nadaljeval in ne vemo, kako visoko lahko trg seže, zato ne bomo poizkušali s predvidevanjem določiti izstopnega tečaja. Na drugi strani pa tudi vemo, da tečaj ne bo samo rasel.

To pomeni, da moramo trgu dopustiti manjše popravke tečaja, dokler se pač giba v prvotnem trendu. To hkrati tudi pomeni, da ko se bo trg obrnil, da se bomo morali odreči delu nerealiziranega višjega dobička, preden bo prišlo do izstopa iz pozicije. Rajši kot limit bomo postavili stop naročilo na nivo najnižjega tečaja v zadnjih 20 časovnih periodah.

Tega stop nivoja nikoli ne spreminjamo, razen v primeru, ko je novo 20-urno dno višje od prejšnjega stopa, potem ga premaknemo. Z drugimi besedami to pomeni, da stop naročilo sledi trendu. Grafikon spodaj kaže, da bi ob tovrstni strategiji iz pozicije izstopili 15. julija približno ob 16. uri, ko je prišlo do bistvenega padca tečaja.

swing trading

Vir: EURUSD urni grafikon - obdobje: 8.7.2016 – 15.7.2016 - pomembno opozorilo: pretekli rezultati ne zagotavljajo prihodnjih donosov in tudi niso zanesljiv indikator bodoče uspešnosti. Analiza pripravljena junij 2019.

Zadnje 20-urno dno, ki določa naš stop nivo, je bilo doseženo pri tečaju 1.1097. Nakup smo opravili pri tečaju 1.1082, tako da smo s tem poslom realizirali dobiček v višini 15 pip-ov. To je manj, kot smo dosegli pri prvi strategiji, a lahko bi dosegli višji dobiček, če bi se pač pozitiven trend nadaljeval dlje časa.

Dobra novica: na dolgi rok bi morali dobički ob pravem upravljanju tveganja preseči izgube, ki se zgodijo v situacijah, ko po vstopu v pozicijo pride do obrata trenda. To so prednosti swing trading trgovanja.

»Swing trading« strategija trgovanja z valutami proti trendu

Naša tretja trgovalna strategija se nekoliko razlikuje od prvih dveh, saj temelji na trgovanju proti trendu. Osnovni principi ostajajo enaki – iz celotne slike želimo identificirati kratkoročne trende, le da bomo tokrat poizkušali ustvariti dobiček ob spremembah trenda in ne ob njegovem nadaljevanju.

Osvežimo, kar smo že povedali:

 • višji vrhovi definirajo naraščajoči trend,
 • nižja dna definirajo padajoči trend.

V prejšnjem primeru swing trading trgovanjam, smo tudi že videli, kako je možno, da pride do lažnega obrata trenda, preden se prvotni trend nadaljuje. Pri trgovanju proti trendu poizkušamo identificirati naraščajoči trend, potem pa čakamo na situacijo, ko novi vrhovi ne uspejo preseči prejšnjih vrhov in takrat vstopimo v kratko (short) pozicijo.

Pri swing trading trgovanju proti trendu je zelo pomembno, da smo disciplinirani, če se gibanje tečaja obrne proti vam. Če se bo tečaj obrnil in nadaljeval svojo pot v smeri prvotnega trenda, si morate pač priznati, da ste zgrešili in izstopiti iz pozicije z izgubo. Vse strategije, ki smo jih predstavili do sedaj, so relativno preproste. Vse temeljijo na vaši sposobnosti zaznavanja in razumevanja gibanja tečajev.

Kaj lahko še naredijo trgovalci, da izboljšajo svojo uspešnost? Obstaja več možnosti. Prva je, da poizkušate uskladiti vaše posle z dolgoročnim trendom. Kljub temu, da v zgornjih primerih proučujemo urne grafikone, vam bo lahko zelo v pomoč, če boste zadevo pogledali še iz dolgoročnejše perspektive. Tako boste dobili občutek, v katero smer se trg giblje na dolgi rok. Trgujte le v smeri, ki se sklada z dolgoročnim trendom.

Druga možnost za povečanje uspešnosti pri swing trading trgovanju je uporaba sekundarnega tehničnega indikatorja, ki potrdi vaše razmišljanje. Na primer, če trgujete proti trendu in razmišljati o prodaji določenega instrumenta, pred tem preverite še kazalnik RSI (Relative Strength Index), ki vam pove, ali je trg resnično prenakupljen ali ne.

Drseča sredina je še en indikator s katerim si lahko pomagate. Le ta vam zgladi tečaje in vam da bolj jasno sliko o trendu. In ker drseče sredine vsebujejo pretekle tečaje, predstavljajo enostavno primerjavo s tekočimi tečaji.

swing trading

Uporaba dodatnega MA indikatorja za swing trading

swing trading

Vir: MT4SE - EURUSD – urni grafikon - obdobje: 11.7.2016 – 18.7.2016 - pomembno opozorilo: pretekli rezultati ne zagotavljajo prihodnjih donosov in tudi niso zanesljiv indikator bodoče uspešnosti. Analiza pripravljena junij 2019.

Grafikon zgoraj prikazuje sledeče:

 • 25-urno drsečo sredino v obliki rdeče črtkane črte
 • 100-urno drsečo sredino v obliki zelene črtkane črte

Obe drseči sredini prekrivata sicer prvotni grafikon EUR/USD iz prejšnjih primerov. Vidimo lahko, da je kratkoročna drseča sredina rdeče barve ležala nad dolgoročno drsečo sredino zelene barve v trenutku, ko smo vstopili v pozicijo v primeru prvih dveh strategij. Takšna situacija se smatra kot potrditev pozitivnega trenda. Drseče sredine so zgolj eden izmed vplivnih a preprostih tehničnih indikatorjev, ki so na voljo v dodatku »MetaTrader 4 Supreme Edition«. To trgovanje poimenujemo tudi pozicijsko ali swing trading trgovanje.

Povzetek swing tradinga

»Swing« trgovanje je primerno za volatilne trge, saj omogoča številne trgovalne priložnosti. Zahteva sicer kar nekaj predanosti in časa za spremljanje trgov, še zdaleč pa ne toliko, kot to zahtevajo nekatere še bolj kratkoročne trgovalne strategije. Vsekakor »swing« trgovanje ni primerno za vsakogar, zato se je najbolje najprej preizkusiti na demo trgovalnem računu, kjer nimate nobenega tveganja izgube realnega denarja.

Pregledali smo nekatere vstopne in izstopne strategije pri »swing« trgovanju. Pomembno je poudariti, da celovito »swing« trgovanje zahteva tudi vključitev ustrezne strategije upravljanja tveganja in identifikacijo trgov, ki so primerni za trgovanje. Med dobrimi praksami so:

 • izogibajte se trgovanju proti splošnemu dolgoročnemu trendu trga,
 • uporabljajte sekundarne indikatorje, ki vam bodo potrdili signal primarnega indikatorja,
 • imejte jasno strategijo izhoda in višino kapitala, ki ga lahko tvegate na vsakem poslu – le ta mora biti nižji kot potencialni dobiček, na katerega ciljate,
 • preizkusite vaše strategije pri trgovanju z valutami v demo okolju, ki ne prinaša nikakršnega tveganja.

MetaTrader Supreme Edition in swing trading - Admiral Markets

Ali ste vedeli, da Admiral Markets ponuja izboljšano verzijo programa MetaTrader, ki še nadgrajuje možnosti swing trading trgovanja? Sedaj lahko trgujete z MetaTrader 4 in MetaTrader 5 z napredno verzijo, ki ponuja dodatne možnost kot so korelacijska matrika, ki ponuja pregled tečajev različnih valutnih parov v živo, ali pa mini trgovalni gradnik, ki vam omogoča nakupe in prodaje v manjšem oknu, medtem ko lahko nemoteno nadaljujete z vašimi ostalimi opravili.

Naložite se ga BREZPLAČNO še danes s klikom na oglas spodaj!

swing trading

Pridobite še dodatna znanja:

Kaj je CFD trgovanje - pogodbe na razliko

Trgovanje CFD-ja na DAX30 – uporabne informacije za začetnike

Najboljša programska oprema za simulacijo Forex tržišča

Najboljše delnice za leto 2019!

O Admiral Marketsu

Admiral Markets vam kot regulirani posrednik omogoča dostop do nekaterih najbolj uporabljenih trgovalnih platform na svetu. Z nami lahko trgujete s CFD-ji, delnicami in ETF-ji.

Admiral Markets

To besedilo vsebuje dodatne informacije o vseh analizah, ocenah, napovedih, napovedih in drugih informacijah (v nadaljevanju "Analize"), objavljenih na spletni strani Admiral Market.

1. Analiza je bila objavljena za informativne namene in se ne sme šteti za investicijsko svetovanje ali priporočilo.

2. Vsaka stranka neodvisno sprejema investicijske odločitve in Admiral Markets ne odgovarja za kakršno koli izgubo, ki izhaja iz take odločitve, ne glede na to, ali odločitev temelji na analizi.

3. Vsako analizo opravi neodvisni analitik (v nadaljnjem besedilu: avtor) na podlagi svojega osebnega mnenja.

4. Za zagotovitev zaščite interesov strank in objektivnosti analize je Admiral Markets vzpostavil notranje postopke za preprečevanje navzkrižja interesov.

5. Čeprav si prizadevamo zagotoviti zanesljivost in popolnost informacij, ki so na voljo v analizah, Admiral Markets ne more zagotoviti točnosti in popolnosti kakršnih koli informacij v analizah. Predstavljene številke, ki se nanašajo na prejšnja gibanja cen, ne zagotavljajo prihodnjih rezultatov.

6. Prednost Analiza se ne sme obravnavati kot posredna obljuba ali jamstvo za Admiral Market, da bo stranka z uporabo navedenih strategij ali omejitvijo izgub dobiček.

7. Predhodna nihanja cen v ceni finančnega instrumenta ali pričakovanja, navedena v analizah, se ne smejo šteti za obljubo ali jamstvo za Admiral Market za prihodnja gibanja cen. Vrednost finančnega instrumenta se lahko poveča in zmanjša, ohranitev vrednosti instrumenta pa ni zagotovljena.

8. Projekcije, vključene v analizo, ne smejo upoštevati nobenih provizij, davkov in drugih stroškov, ki nastanejo pri vlaganju v take instrumente. Cenik Admiral Marketsa je naveden na spletni strani Admiral Marketsa.

9. Proizvodi, s katerimi se trguje na finančnem vzvodu (vključno s CFD-ji), so po svoji naravi špekulativni, trgovanje pa lahko povzroči izgubo in dobiček. Preden začnete trgovati, morate poskrbeti, da boste razumeli vsa tveganja