76% maloprodajnih računov izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. CFDji so kompleksni instrumenti in prinašajo visoko tveganje izgube denarja zaradi vzvodov. 76% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Dobro razmislite ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje izgube svojega denarja.

Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets Pty Ltd

Reguliran s strani Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets Cyprus Ltd

Reguliran s strani Cyprus Securities and Exchange Commission(CySEC)
NADALJUJTE

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
NADALJUJTE
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Regulator CySEC fca

Kaj so ETFji?

Čas branja: 6 minut

Ta članek bo s strani profesionalnih trgovcem ponudil razlago, kaj so ETF, kaj so ETF na delnice in kako trgovanje z ETF. Ta članek bo podrobno predstavil prednost trgovanj z ETF-ji za posamezne vlagatelje, slabosti ETF-jev in pripravil pregled finančnih skladov ETF

ETF

Kaj je ETF in kaj so ETF delnice?

Borzni sklad, pogosto imenovani tudi indeksni skladi so finančni instrument imenovan tudi s kratico ETF z njimi se lahko prosto trguje, kot z vsemi ostalimi insturmenti. To je skupina vrednostnih papirjev, ki jih lahko preko borznoposredniške hiše kupite ali prodate na borzi. ETF-ji nudijo zelo široko paleto premoženja na katerega so vezani - od tradicionalnih naložb v podjetija, ki kotirajo na borzi, do drugih sredstev, kot so valute, indeksi ali surovine. Poleg tega ETF-i omogočajo vlagateljem kratke trge ali short selling, uporabo vzvodov in v nekaterih državah omogočajo možnost izogibanja kratkoročnim davkom na kapitalski dobiček.

ETF skladi so eden najbolj iskanih finančnih produktov, s katerimi se trguje na borzi, za male vlagatelje in so bili nedavno dodani za trgovanje. ETF-ji ponujajo široko paleto prednosti in, če so izbrani skrbno, so lahko odličen način za doseganje naložbenih ciljev. Kot izdelek se je začel ETF ponujati leta 1993, njegova osnovna oblika pa je bil splošno znani tik-simbol SPY ali pajek. ETF SPY je vezan na ameriški index SP500.

Poleg ostalih zanimivosti je pomemben tudi podatek, da so ETF finančni instrument z največjo količino trgovanja v zgodovini. Samo na ameriških borzah je skoraj 1.000 izdelkov ETF, v katerih je skupaj vloženih približno 1 milijardo dolarjev. Admiral Markets ponuja možnost trgovanja z več tisoč delnicami in ETF-ji ter več kot 300 CFD-ji ETF.

Da boste lažje razumeli ETF-i so vedno vezani na določeno osnovno sredstvo in ceno tega. Npr. ETF na index DAX.

Kaj je trgovanje z ETF - ji?

Tako kot delnice družb, ki kotirajo na borzi, je mogoče tudi ETFje kupiti in prodati med uradnimi časi borznega trgovanja. Tudi ETF-i imajo, tako kot vse delnice simbol z oznako s ceno čez dan. Ena izmed razlik med delnicami in ETF ji, je količina, ki je na volj za trgovanje. Medtem ko je število delnic posamezne družbe načeloma nespremenjeno, število delnic se dnevno ne menja, je pri ETF jih število trgovalnih pogodb, ki so na voljo variabilno, praktično vsak dan se lahko dodajajo nove pogodbe, ali pa se le te odkupujejo in izginjajo iz trga.

Tržna cena ETF-ov se običajno stalno usklajuje z osnovnimi vrednostnimi papirji, ki temeljijo na zmožnosti ETF, da sam izdaja in unovčuje delnice ali število pogodb. Ker so bili ETF ustvarjeni za posamezne vlagatelje, institucionalni vlagatelji še vedno vzdržujejo likvidnost in spremljajo integriteto ETF z nakupi in prodajami enot.

Ker cena ETF odstopa od njegove osnovne vrednosti premoženja, institucije uporabljajo arbitražni sistem tako, da ustvarijo enote za uskladitev cene ETF-a s svojo osnovno vrednostjo premoženja. Na splošno so ETF-ji izjemne naložbene priložnosti. Lahko jih kupite in prodate v realnem času, tako kot delnice, imajo pa bistveno nižje provizije za upravljanje. ETF počasi vedno bolj nadomeščati vzajemne sklade za dologoročne naložbe. Razloge za to je iskati v nižjih stroških upravljanja, kar lahko doprinese do bistveno višjih donosov dolgoročnih naložb.

Prednosti ETF trgovanja za investitorje posamzenike

 • Davčna učinkovitost : Vlagatelji imajo lahko boljši nadzor nad tem, ko plačajo davek na kapitalski dobiček.
 • Nižje pristojbine : Ker prodajne obremenitve morda ni, bodo veljale provizije za posredovanje.
 • Prodaja in nakup kadar koli v dnevu : Vzajemni skladi se lahko poravnajo po zaprtju trga.
 • Tržne transakcije : Ker se z ETF-ji lahko trguje kot z delnicami, lahko vlagatelji oddajo različna različna naročila (limitirana naročila, naročila za stop loss, naročila za nakup z vzvodi itd.), Ki niso na voljo z vzajemnimi skladi.
 • Manjše tveganje : Poleg tega obstaja verjetno manjše naložbeno tveganje, znano kot beta tveganje ali naložbeno tveganje, ki se razdeli na nekatera osnovna sredstva, ne pa na posamezno podjetje.

ETF

Slabosti ETF-jev

Čeprav imajo na številnih področjih številne prednosti, imajo ETF-ovi nekaj pomanjkljivosti, med drugim:

 • Zamude pri poravnavi : prodaja ETF po transakciji morda ne bo poravnana dva dni, kar pomeni, da sredstva prodajalca tehnično ne bodo na voljo za ponovno vlaganje, dokler ne pretečeta dva dni.
 • Nelikvidnost : Nekateri ETF-ji, s katerimi se trguje na majhnem trgu, imajo lahko široke ponudbe / povpraševanja, kar pomeni, da bi lahko bili vaši transakcijski stroški visoki, čeprav je isto mogoče reči tudi za manjše delniške družbe, s katerimi se trguje na drobno.
 • Razlike v arbitraži : Medtem ko cene ETF dokaj dobro spremljajo osnovni razred sredstev, lahko pride do odstopanj.
 • Tržni stroški : Če je vrednost naložbe majhna ali manj pogosta, lahko obstajajo nižje stroškovne alternative z naložbami neposredno v razred sredstev.

Kaj je vzvod na ETF?

Po podatkih Investopedije je osnovna opredelitev „finančnega instrumenta s finančnim vzvodom" sklad, ki uporablja izvedene finančne instrumente in dolg za povečanje donosa osnovnega indeksa. Ta sredstva želijo ohraniti konstantno količino finančnega vzvoda v časovnem okviru naložbe, kot je razmerje 2: 1 ali 3: 1. ETF-ji s finančnim vzvodom uporabljajo finančne izvedene finančne instrumente in dolžniške instrumente, da dosledno krepijo donose osnovnega indeksa.

Ne pozabite, da lahko nekateri ETF-ji s finančnim vzvodom ustvarijo nedosledne rezultate, če jih držite predolgo. Zaradi matematične narave teh skladov se dolgoročna uspešnost ne bo nujno ujemala z indeksom, ki ga sledi - zlasti tistim, ki so zasnovani tako, da delujejo obratno indeksu lastniškega kapitala. Ko začnete trgovati z ETF, poskusite ohraniti majhne izgube pri vsaki trgovini, ki jo sklenete. Popolnoma normalno je delati napake, saj tudi najboljši profesionalni trgovci občasno delajo napake.

Vedno imejte svoje izgube pod nadzorom, kar je izjemnega pomena za dolgoročen uspeh. Večina uspešnih trgovcev z ETF-i je psihično izjemno močnih, da lahko presežejo psihične pritiske ob trgovanju in pustijo svoje velike zmagovalce, da tečejo, hkrati pa svojih izgub nikoli ne pustijo odprtih ali jih premikajo, da presežejo postavljeni prag od 5 do 10% glavnice. Obstajajo različni sistemi trgovanja z ETF in ETF trgovalne strategije. Sama strategija ponavadi ni ključna za uspeh, zato lahko uporabljate tudi strategije od drugih finančni instrumentov.

Trgovci na drobno in vlagatelji običajno uporabljajo različne strategije, kot so:

 • Razporeditev sredstev
 • Hedging
 • Povprečje dolarjev

Investiranje v ETF - je preko Admiral Markets

Preden začnete trgovati, je nujno, da izberete zanesljivega ETF posrednika za trgovanje z ETF, na primer Admiral Markets je nagrajen, reguliran posrednik, ki trgovcem ponuja trgovalni račun Admiral.Invest . Če želite trgovati na 15 največjih svetovnih borzah, z dostopom do BREZPLAČNIH podatkov v realnem času, naprednih grafikonov in tehnične analize, z najsodobnejšo platformo za trgovanja in še mnogo več, kliknite na spodnjo sliko in si odprite vaš trgovalni račun še danes!

etf

Znanja ni nikoli dovolj! Priporočamo še naslednje članke:

To gradivo ne vsebuje in se ne sme razlagati tako, da vsebuje investicijsko svetovanje, naložbena priporočila, ponudbo ali zahtevo za kakršno koli transakcijo s finančnimi instrumenti. Ne pozabite, da takšna analiza poslovanja ni zanesljiv kazalec za trenutno ali prihodnjo uspešnost, saj se bodo okoliščine sčasoma spremenile. Pred odločitvijo o naložbi se morate posvetovati z neodvisnimi finančnimi svetovalci, da boste razumeli tveganja.