Trgovanje s CFDji na kriptovalute vs. Tradicionalno investiranje

Admirals
10 Min branje

Kriptovalute so naslednji korak v evoluciji finančnega sveta. Kot prva decentralizirana digitalna valuta, ki temelji na sistemu, ki deluje brez centralne banke ali posameznega administratorja, je BTC prelom v finančnem trgovanju in dodeljevanju sredstev. Trgovanje z internetnimi valutami se je pravkar izboljšalo ... ampaka ali bo tudi nadomestilo tradicionalne naložbe? Kriptovalute so naslednji korak v evoluciji

Bitcoin Vs. Investiranje v Zlato

Ljudje imajo radi zlato. To je t.i. varno zatočišče. To je tudi razlog zakaj večina vlaga v to plemenito kovino. Toda zlati dnevi zlata so preteklost; zlato nebi smeli več obravnvati, kot sistem za hiter zaslužek. Še vedno pa je to dobra dolgoročna naložba.

Obstajajo podatki o starih rudnikih in rudarjenju, ki segajo 200.000 let pred našim štetjem. Civilizacije so začele trgovati z zlatom okrog 600 pr. n. št.. Danes pa zlato trgovci in vlagatelji še vedno uporabljajo z veliko navdušenja. Zlato zagotovo nikoli ne izgubi svoje notranje vrednosti kot plemenita kovina s številnimi praktičnimi uporabnostmi. Poleg tega moramo reči, da so nihanja manj ekstremna, kot pri mnogi drugih investicijskih proizvodih, vključno z Bitcoinom.

Lahko bi tudi domnevali, da se bo lahko zlato ponovilo dvignilo po pomebnosti. Ameriški dolar je negativno povezan z Zlatom, vsaka slabost pa bi morala pozitivno vplivati na slednjega. Stroški rudarskega zlata se lahko znatno povečajo, več rudarjev pa lahko preneha z rudarskimi dejavnostmi. Če se bo to zgodilo, se bodo cene zvišale, ker bodo zaloge zlata omejene.

Zlato predstavlja približno 1-2% tržne udeležbe. Povečanje bi moralo pripeljati do cenovnih nihanj. Poleg tega lahko vsako povišanje stopnje inflacije poveča ceno zlata. Poleg tega, ker razmerje med dolgom in BDP v razvitih državah nenehno narašča, je to znak nadaljnje ponudbe denarja, kar je pozitivno za plemenite kovine, kot je npr. Zlato.

Bitcoin ima omejeno dobavo, vendar ima v primerjavi z drugimi naložbami eno pomembno razliko. Prvič imamo nekaj, kar ni v celoti pod nadzorom nobenega subjekta, kot je vlada ali banka. Vendar Bitcoin verjetno ne bo v celoti nadomestil zlata kot naložbeno sredstvo, ker se sistem še ni razširil na skupne trge, kjer lahko doseže resnično "univerzalni" status in se uporablja kot legitimna oblika valute.

Vir: www.jmbullion.com

Investicijska strategija za Bitcoin

Zdaj smo priča iracionalnemu vedenju na trgu kriptovalut. Ljudje mislijo, da je to prihodnost, vendar se ne spominja na veliki mehurčkev v obliki dot.com ...tako da se podobno lahko zgodi tudi v tem primeru.

Bitcoin je daleč najbolj priljubljena kriptovaluta. Ljudje prenašajo denar tja, saj mislijo, da se ne bo nikoli razvrednotil, saj ni centralne banke, ki bi to urejala. V določeni točki se bo to moralo zgodit, ker ga ljudje v taki obliki ne morejo uporabljati za opravke / storitve in jih je težko dobiti v delih. Če je en Bitcoin vreden, na primer 14.400 USD, in sem vam zaračunl 100 $ za moje vodovodarske storitve, v smislu Bitcoina bi to pomenilo, da bi mi morali plačati z delčkom kovanca. Tako pa je to v določeni točki postalo že smešno, če je cena nesorazmerno visoka. Morali bi:

  • ustvariti dodatno oskrbo;
  • ponovno nastaviti cene, če je previsoka;
  • pripraviti alternativo, če ne moremo plačati v majhnih količinah.

Še na ena stvar je potrebno opozoriti in sicer če gremo s cenami delnice v letu 2018-2019, bi lahko Bitcoin padel skupaj z delnicami in nepremičninami. Običajno se vsa tvegana sredstva razbijejo skupaj in morda bomo na takšen način videli padec cene. Ko se posojila odpisujejo se dejansko zmanjša denarno ponudbo, medtem ko se v tem okolju močno razvijejo sredstva in valute.

želite izvedeti še več o Bitcoinu? Povečajte svoje znanje in si preberite članek: Kaj je Bitcoin?

BTC Futures

Sprejetje terminskih pogodb BTC je treba obravnavati kot zelo pozitiven korak za Bitcoin. Banke pravijo, da je Bitcoin na splošno slaba naložba, ker spade v nereguliran prostor, zato jo imenuje "tvegano"; poleg tega so mnenja, da bi to lahko bila eno od osebnih bančnih storitve bank, kar bi olajšalo proces in bilo ceneje prenašati sredstva med ljudmi in / ali trgovci, ki z uporabo tehnologijo Bitcoina. Uvedba terminskih pogodb BTC je premik v reguliran prostor, zaradi česar se je zmanjšano tveganje za Bitcoin.

V bistvu, ko razmišljate o tem, kaj Bitcoin ponuja družbi, v smislu, da je trgovina bogastva (zlasti za države z izjemno razvrednimi valutami in hiperinflacijo), in to je platforma, ki omogoča transakcijske storitve, obstaja možnost, da bi lahko dosegla 70.000 USD za Bitcoin, kar bi prineslo tržno kapitalizacijo v višini 1 bilijona dolarjev in še vedno je to le del trga Zlata, ki je vredno 7 trilijonov USD. Upoštevajte tudi, da je Bitcoin veliko lažje uporabljati za transakcije, za razliko od Zlata.

Poleg tega tehnična analiza kaže, da bi lahko dosegli 70.000 USD na Bitcoin, čeprav se to lahko zdi trenutno nora misel. Uporaba terminskih borz naj bi omogočila večjo likvidnost na kovancu, zaradi česar bo postal manj nestanovitna.

Druge nevarnosto investiranja v Bitcoin

Vlade bi si lahko močno prizadevale, da bi tehnologijo zaustavile, razlog za to je iskati v močni konkurenčnosti lastni valuti, saj bo zaradi tega težje izvajati denarno politiko.

Poleg tega imajo banke "globoke" žepe in se lahko odločijo za nakup Bitcoina, da bi zaščitile svoje prihodke iz bančnega sektorja, ki so ogroženi s to tehnologijo.

Teorija zarota bi bilo mogoče tudi, da bi banke in vlade lahko zaposlile-plačale hekerje, da bi se izognili tej tehnologiji, zaradi česar tehnologija nebi bila več varna in bi povzročila množičen izhod denarnih sredstev s trga kripto valut. To je samo eno od splošnih varnostnih tveganj povezano z Bitcoinom.

Ker centralne banke sčasoma tiskajo vedno več denarja in s tem devalvirajo vrednost fiat valute, se lahko njihovi trenutni programi QE štejejo za zelo tvegane, saj napihujejo bilance stanja centralne banke. Ko centralne banke začnejo s tako divjimi odločitvami, ne kažejo nobene odgovornosti za zaščito dolgoročne vrednosti njihovih valut in zgodijo se valutne vojne.

Ključni dejavnik z napovedjo CME je, da zdaj veliki vlagatelji lahko varujejo svojo izpostavljenost, zato nimajo več razloga za izogibanje Bitcoinu. Prihodnji dnevi bodo razkrili, koliko institucionalnega interesa obstaja. Če bodo lahko odpiali hedge pozicije, bodo zagotovo vstopali v pozicije. Se spomnite dot.com mehurčka? Konzervativna sredstva so bila prisiljena vlagati v tvegane visokotehnološke zaloge, ker so bili njihovi rezultati slabši v primerjavi s tehnološkimi sredstvi. Enako se lahko zgodi tudi pri kriptosvetom. Ko bodo sredstva dobivala dvomestno donosnost, se bo vedno več konzervativnih investitorjev odločili za vstop v svet kriptovalut.

Trgujte Surovinske CFDje

Trgujte s CFD-ji za surovo nafto, kavo, zlato, srebro in druge!

Je Bitcoin varen?

Trdi se, da Bitcoina ni mogoče hackirati, manipulirati ali spremeniti; vendar so izmenjave ali digitalne denarnice ranljive, tako kot spletni bančni računi. Torej, če imate Bitcoin lahko postanete tarča.

Ker Bitcoin v fizičnem smislu dejansko ne obstaja, so v denarnici zaščitni digitalni ključi glede na Bitcoin. Zasebni ključ je skrivna koda, ki omogoča uporabniku, da dokaže lastništvo nad svojim Bitcoinom. Denarnice, nameščene na pametne telefone z aplikacijo ali spletnimi denarnicami, lahko aktivirate tudi na valutnih borzah. Imetniki bitko morajo zagotoviti, da je varnost njihovih računalnikov posodobljena in take izmenjave zahtevajo visoko raven varnosti.

James Hill, programski razvijalec Scott Logic consultancy, pravi, da je varnost osnovnega algoritma blokov, ki podpira vse kriptovalute izjemno močna. Pomeni, da resnično tveganje prihaja z izgubo ključev, ki dokazujejo lastništvo kovancev.

Kako trgovati z Bitcoinom

Trgovci me mnogokrat sprašujejo naslednja vprašanja

  1. kje naj trgujem Bitcoin;
  2. kako naj trgujem Bitcoin z USD;
  3. ali lahko s trgovanjem z Bitcoinom zaslužim;
  4. je mogoče trgovati Bitcoin na forexu;
  5. kako trgovati Bitcoin na mt4.

Zlato je šlo čez različne faze vrednosti, prav tako lahko podoben pojav vidimo v tem trenutku pri Bitcoinu, ki pa trenutno velja še za izjemno tvegano naložbo, obstaja pa še dodatna nevarnost in sicer inflacija. Kriptovalute so trenutni hit in so potencialno vzele delež povpraševanja po zlatu. Obstaja pa velika verjetnost, da bo v prihodnje FED, kar trikrat dvignil obrestno mero, kar bo prineslo novo selitev kapitala iz zlata v obveznice.

Zaradi omenjenih razlogov in dejstva, da imajo kriptovalute visok potencial v ceni, je strategija kupi in drži pri Bitcoinu izjemno tvegna iz. trenutno nesmiselna, v upoštev pride dnevno trgovanje glede na valute npr. BTC/USD CFD, ki pa je tudi v ponudbi pri Admirals.

Zaradi negotovosti, ki obkroža Bitcoin, da bi ga opredelili, kot sredstvo, je smiselno spremljati vsakodnevne premike in jih obrniti v svojo korist. Preprosto povedano, pri vlaganju v Bitcoin je tradicionalna strategija kupi in drži, kot smo že omenili, še vedno nevarna.

Strategije Bitcoin, ki jih lahko sprejmete, so dnevno trgovanje, intra-tedensko trgovanje in / ali skalpiranje. Vedno si lahko ogledate naše profesionalne webinarje in postavite vprašanja na kakršne koli temo v zvezi s trgovanjem na naši MT4 platformi.

Poglejte si spodnji graf:

Vir: BTC/USD dnevni graf, Mar-Nov 2017, Admirals MT4

Traditionally, there is a price cycle in every asset and financial instrument. We distinguish four major price/market cycles.

 

  1. Akumulacija
  2. Rast trga
  3. Distribucija
  4. Padec trga

Odvisno je sicer od trga, vendar imajo podobne značilnosti in prehajajo skozi podobne faze. Trgi so ciklični, lahko grejo navzgor, dosežejo vrh, dosežejo dno nižje. Ko je cikel končan, se začne naslednji.

Mnogi vlagatelji in trgovci ponavadi ne prepoznajo, da so trgi ciklični ali pozabijo na konec trenutne tržne faze. Poleg tega, čeprav ste sprejeli obstoj ciklov, je skoraj nemogoče izbrati vrh ali dno takega cikla. Vendar pa je razumevanje ciklov bistvenega pomena, če želite povečati trgovanje ali donosnost naložb.

Z uporabo naših grafikonov boste lahko izkoristili glavne premike BTC / USD CFD v obeh nižjih časovnih okvirih, kot je petminutni grafikon in višji časovni okviri, kot so dnevni dnevniki. Morda boste prav tako želeli vlagati v moč BTC (ali šibkosti) s trgovanjem na tedenskem in mesečnem grafikonu.

Z uporabo ponujenega finančnega vzvoda na pameten način in potrpežljivim trgovanjem z BTC / USD CFD-jem, boste morda lahko naredili veliko višje donose kot preprosto nakup BTC-ja.

Zaključek

Bo Bitcoin postal nova oblika valute? Tako kot pri vsej tehnologijah se lahko v prihodnosti vedno razvije nekaj boljšega in ko se bo to zgodilo, bi to lahko povzročilo padec vrednosti Bitcoin-a, ki pa bi bil lahko spektakularen. Za razliko od valut Bitcoin nima nobenega obrestnega donosa, zato v normalnih razmerah ne prinaša dodane vrdnosti, zato ni smislno, da poskušate obravnavati Bitcoin, kot dolgoročne sredstvo vrednosti za financiranje npr. vaše upokojitve.

Čeprav BTC predstavlja inovacije in morda evolucijo, kot navidezni plačilni sistem, je še vedno veliko vprašanj v zvezi z varnostjo in trajnostjo, ki jih je treba upoštevati, preden lahko potrošnike spodbudimo, da jih uporabljajo ali sprejmejo kot način plačila. Čeprav verjamemo, da bi lahko Bitcoin sčasoma lahko bila uspešna naložbena možnost, nikoli ne bi smela presegati stabilnosti in vsestranskosti zlata kot naložbenega blaga.

Predlagamo, vam da pričnete trgovati z manjšimi vložki svojih sredstev in pričnete trgovati z najmanjšimi fraktali, kot je npr 0.1%, da se naučite in spoznate trgovanje.

V kolikor nameravate trgovati BTC/USD CFDs – ali Gold Spot CFDs - vam svetujemo, da ste pozorni na tveganje, ki je prisotno pri trgovanju, zato vas pozivamo, da vedno najprej preizkusite trgovanje na Demo računu in šele kasnje na pravem trgovalnem računu.

Brez tveganja Demo račun

Registrirajte si brezplačen demo račun in obvladajte svojo trgovalno strategijo

Hvala za pozornost in varno trgovanje vam želim,

 

NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Kaj je Solana? Izvedite več o Solana kripto!
Kako ustvariti verigo blokov, ki je hitra, decentralizirana in varna?Solana poskuša vse to združiti v en sam paket. Zahvaljujoč svojemu inovativnemu mehanizmu soglasja je Solana hitro postala priljubljena. Torej, kaj je Solana?Je javna veriga blokov in neposredna konkurenca Ethereumu. Kot je bilo...
Kaj je Algorand? Ali je Algorand dobra naložba?
Samooklicana "veriga blokov FutureFi", kriptovaluta Algorand je razmeroma nova na trgu in hitro narašča tako na lestvicah kot v priljubljenosti in to z dobrimi razlogi. Torej, kaj je Algorand? Algorand je predvsem ekosistem blockchain, katerega cilj je rešiti primarno težavo, s katero se s...
Kaj so Bitcoin ETF-ji? Spoznajmo podorobno Bitcoin ETF
Kaj je Bitcoin ETF? Trgovci in vlagatelji se lahko izpostavijo Bitcoinu tudi prek ETF-jev ali skladov, s katerimi se trguje na borzi. Ta sredstva spremljajo ceno Bitcoina prek terminskih pogodb, kar omogoča možnost nakupa in prodaje pozicij. Bilo je le vprašanje časa, kdaj se bo raz...
Poglej vse