76% maloprodajnih računov izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. CFDji so kompleksni instrumenti in prinašajo visoko tveganje izgube denarja zaradi vzvodov. 76% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Dobro razmislite ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje izgube svojega denarja.

Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets Pty Ltd

Reguliran s strani Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets Cyprus Ltd

Reguliran s strani Cyprus Securities and Exchange Commission(CySEC)
NADALJUJTE

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
NADALJUJTE
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Regulator CySEC fca

​Kako trgovati z Litecoinom CFDjem?

Večina trgovcev je slišala za Bitcoin, ki velja kot »zlata« kriptovaluta. Ampak mnogi ne vedo, da obstajajo tudi druge kriptovalute, t. i. alt kriptovalute. Kot najboljši primer obstaja v kriptosvetu tudi »srebrna« kriptovaluta, ki ji pravimo Litecoin.

Litecoin (LTC) lahko trgujemo proti ameriškemu dolarju, temu kriptoparu pravimo LTC/USD. V tem članku si bomo podrobneje prebrali o tem finančnem instrumentu in izvedli, kako lahko z njim trgujemo. Prav tako si bomo ogledali tehnično analizo, gibanje cene, pričakovano volatilnost/nestanovitost in kako lahko trgovci trgujejo z Litecoinom na platformi MetaTrader 4.

Litecoin art 2 1.png

Vir: Litecoin proti ameriškemu dolarju (LTC/USD), dnevni graf od 13. marca do 11. julija 2017.

Ali je Litecoin nestanoviten?

Kratek odgovor na to vprašanje je: Da, Litecoinove pogodbe na razliko (CFDji) so nestanovitne in doživljajo velike spremembe v gibanju cene.

Kriptopar LTC/USD je pokazal močan momentum in je doživel občutno povišanje svoje povprečne vrednosti. To postane vidno predvsem takrat, ko dnevnemu grafikonu dodamo indikator ATR (angl. average true range) z vrednostjo npr. 10.

Vrednost ATR se je povišala iz približno 0,2 na skoraj 6, kar je skoraj tridesetkraten skok navzgor (glejte spodnji indikator na zgornjem grafikonu). Kriptopar LTC/USD ima visoko ceno in raste, vsaj z vidika volatilnosti.

Litecoin art 2 3.png

Vir: Litecoin proti ameriškemu dolarju (LTC/USD), tedenski grafikon od maja 2013 do julija 2017.

Trenutna proti zgodovinska cena: Trending ali Ranging?

Če si ogledamo pretekla leta, lahko trgovci opazijo, da je kriptopar LTC/USD pokazal močan momentum leta 2013/2014, preden je med letoma 2015 in 2016 šel v »zimski spanec« (grafikon zgoraj).

Trenutno je kriptopar živ bolj kot nikoli in upočasnitve (kot kaže) za zdaj ni na obzorju, vsaj z vidika povečane pozornosti, ki jo trenutno doživlja kriptosvet.

Uveljavljenega trenda še za zdaj v daljših časovnih okvirjih ni, saj LTC/USD doživlja impulzivno gibanje cene. Vendar pa lahko vidimo uveljavljen trend v krajših časovnih okvirjih, npr. na štiriurnem grafikonu. Grafikon spodaj prikazuje, kako bi lahko trgovci v prihodnosti analizirali in se lotili takšnega ali podobnega grafikona.

Seveda, da trend ostane nedotaknjen, je odvisno od tega, kako se cena približa območju odpora pri 50–55, kar je eden od razlogov, da Admiral Markets ponuja spletne seminarje v živo, da lahko trgovci sledijo aktualnim trendom, dogodkom in tehnični analizi.

Litecoin art 2 2.png

Vir: Litecoin proti ameriškemu dolarju (LTC/USD) štiriurni grafikon od 12. maja do 13. julija 2017.

Kako trgovati z Litecoinovimi pogodbami na razliko (CFDji)?

Trgovanje z Litecoinim verjetno ni veliko drugačno od trgovanja z listinskim denarjem, blagom ali pogodbami na razliko (CFD). Pred približevanjem finančnim trgom, je treba pomniti, da so trgovci dobro pripravljeni pred vstopom v posel.

Verjetno se sprašujete, kaj pomeni dobra pripravljenost?

Trgovci naj bi bili pred vstopom na trg vedno seznanjeni s tremi glavnimi dejavniki. Vsi trije dejavniki so zelo pomembni, saj podpirajo en drugega in neupoštevanje enega lahko vodi do izgub in neuspeha. Trije dejavniki so:

  1. Strategija trgovanja,
  2. Psihologija trgovanja,
  3. Upravljanje s tveganji.

Strategija trgovanja je pomembna, ker trgovcu omogoča odločitev, kdaj vstopiti in kako se lotiti finančnih trgov. Zagotavlja pregled, katera orodja uporabljati in razloži, kdaj je trg naravnan v našo korist in kdaj ne.

Psihologija trgovanja je pomembna, ker bo tveganje finančnih sredstev imelo vpliv na vašo zbranost, koncentracijo in objektivno razmišljanje oz. na vaša čustva. Zato psihologija trgovanja trgovcu omogoča pravilen odziv in pomaga obvladovati takšne situacije.

Upravljanje s tveganji je ključni dejavnik uspeha. Trgovcu omogoča zavarovanje njegovega kapitala, ki je potreben za dostop do finančnih trgov. Brez primernega upravljanja s tveganji lahko trgovec pretirava, sprejema tvegane posle in odločitve, kar lahko privede do delne ali popolne izgube finančnih sredstev. Za več informacij si oglejte spodnji videoposnetek (samo v angleščini).

Katero strategijo uporabljati pri trgovanju Litecoina?

Obstajajo tri znane metode analitičnega pristopa k finančnim trgom:

  1. Tehnična analiza,
  2. Temeljna analiza in trgovanje o znanju finančnih novic,
  3. Wavova analiza.

Tehnična analiza zagotavlja odlično vodilo o tem, kako analizirati in izbrati primerne posle z odčitavanjem gibanja cene, vzorce svečnikov in/ali tehničnih indikatorjev. Nekateri trgovci za sprejemanje odločitev uporabljajo zgolj grafikone s svečniki, medtem ko se drugi v celoti osredotočajo na indikatorje in orodja. Prav tako je mogoče uporabljati gibanje cene in svečnike v kombinaciji z indikatorji in orodji.

Temeljna analiza ali analiza, temelječa na novicah iz sveta financ, je še ena metoda, ko se spoprijemamo s finančnimi trgi. Ti trgovci pregledujejo ekonomske podatke podjetij, držav, valut – ali v primeru Litecoin, kriptonovice – za postavitev ocene potenciala valute.

Wavova analiza je alternativna metoda, ki jo nekateri trgovci izberejo za boljše razumevanje strukture finančnega trga. Wavova analiza temelji na teoriji Elliotta Wava, ki razloži, kako psihologija trgovca in trga vpliva na vedenje trga in vzorce cen.

Vse tri metode so enako veljavne in trgovci se lahko odločajo za uporabo ene, ali pa za dober pregled trga kombinirajo dve ali tri analize. Pristop je v celoti odvisen od posameznika in njegovega sloga trgovanja, a je vedno smiselno improvizirati in prilagoditi strategijo po lastni želji.

V vseh primerih je ključen dejavnik vzpostavitev načrta trgovanja, ne glede na to, za katero metodo se trgovec odloči. Ta načrt mora s preprostimi besedami obrazložiti, kako naj trgovec pristopi k analizi, vstopu, upravljanju, in ultimativno, izstopu iz posla.Kako dnevno trgovati z Litecoinovimi CFDji in ustvariti dobiček?

Pri dnevnem trgovanju Litecoina (LTC) proti ameriškemu dolarju (USD) je dobro uporabljati tehnično analizo v različnih časovnih obdobjih, namesto temeljne analize, ki se po navadi uporablja v daljših časovnih obdobjih, in Wavove analize, ki je bolj napredna analitična tehnika.

Tehnična analiza omogoča trgovcu razvoj različnih strategij trgovanja, ki temeljijo na svečnikih, gibanju cene in tehničnih indikatorjih. Zato obstaja široka paleta možnosti za razvoj trgovske metode, ki najbolj ustreza vašemu slogu. Več je razloženo v spodnjem videoposnetku, ki obravnava sisteme in metode trgovanja, ki temeljijo na indikatorjih (samo v angleščini).

Ena izmed posebnih tehnik, ki je pogosto všeč trgovcem, je kombinacija grafikona z daljšim časovnim okvirjem z dvema s krajšim časovnim okvirjem za uravnotežen pogled na trg. Na takšen način:

  1. Daljši časovni okvir, kot je dnevni grafikon: To je koristno pri ugotavljanju ključno območje odpora/podpore in za razumevanje celotne strukture trga.
  2. Srednji časovni okvir, kot je enourni grafikon: Ta prikazuje trenutni trend, momentum in ključne vzorce, ki se uporabljajo pri izbiri smeri trgovanja.
  3. Krajši časovni okvir, kot je petnajstminutni grafikon: Ko druga dva grafikona z daljšima časovnima okvirjema pokažeta »zeleno luč«, lahko trgovec lovi priložnosti na grafikonu s krajšim časovnim okvirjem, ki zagotavlja podroben pregled, kako lahko trgovec vstopi na trg.

Postopek treh korakov pomaga trgovcu preprečiti trgovanje proti trendu, ali ko je cena zelo blizu območju podpore/odpora. To je seveda zgolj eden izmed uporabnih nasvetov. Za več o dodani vrednosti pri trgovanju Litecoina je priporočljivo, da se udeležite naših spletnih seminarjev, ter da prenesete platformo MetaTrader 4 Supreme Edition.


MetaTrader 4 Supreme Edition ponuja trgovcem z dodatnimi nasveti pri analizi in spopadanju s trgom. Ta brezplačen paket je dodaten vtičnik standardne platforme MetaTrader 4, ki vsebuje več kot 60 dodatnih funkcij. Ponuja rešitve trgovanja in upravljanja s tveganji, celoten paket indikatorjev, različnih grafikonov, simulator trgovanja in še veliko več.


Ali lahko trgovci ustvarijo dobiček pri naložbi v LTC/USD pogodbe na razliko?

Da, trgovci lahko izkoristijo nestanovitnost/volatilnost trga kriptopara LTC/USD kot s katerimkoli drugim finančnim instrumentom, da zaslužijo pipe in dobiček za svoj vložek. Z vidika trgovanja z EUR/USD, USD/JPY ali LTC/USD je malo razlike.

Pomembno je upoštevati, da par finančnih instrumentov nima velikih razmikov in prikazuje precejšnjo nestanovitnost in gibanje cene. Po tem je resnično odvisno od trgovca, da izbere grafikon in/ali sistem, ki najbolj ustreza njegovi trgovski strategiji.


Trgovci lahko ustvarijo dobiček s trgovanjem LTC/USD, ampak pomnite, da je za dolgotrajen uspeh pomembna naložba v svoje trgovske sposobnosti.


Razmere na trgu: Ali je trgovanje z Litecoinom tako priljubljeno kot trgovanje z Bitcoinom?

Da, trgovci lahko trgujejo z Litecoin CFDji tako preprosti, kot bi trgovali z Bitcoinovimi CFDji. Obe kriptovaluti prikazujeta hitro gibanje cene, ki jo je mogoče analizirati in trgovati. Na spodnji sliki lahko trgovci vidijo gibanje cene obeh kriptoparov v istem časovnem okvirju.

Litecoin art 2 4.png

Vir: BTC/USD na levi in LTC/USD na desni. Oba kriptopara prikazujeta štiriurni grafikon od 8. junija do 14. julija 2017.

Trgovanje z LTC in drugimi CFDji kriptovalut

Poleg trgovanja Litecoina proti ameriškemu dolarju (LTC/USD), lahko trgovci pri Admiral Markets trgujejo tudi z Bitcoinom proti ameriškemu dolarju (BTC/USD), Ethrom proti ameriškemu dolarju (ETH/USD), Ripplom proti ameriškemu dolarju (XRP/USD) in Bitcoin Cashom proti ameriškemu dolarju (BCH/USD).

Trgovanje Litecoina z uporabo platforme MetaTrader 4

Res je, prek Admiral Markets je mogoče tržiti kriptovalute, vključno z Litecoinom proti ameriškemu dolarju (LTC/USD). Trgovci lahko dostopajo do kriptopara LTC/USD in drugih kriptovalutih parov z uporabo platforme MetaTrader 4 in dodatkom MetaTrader 4 Supreme Edition.

Postopek je enostaven:

1)Prenesite/odprite MetaTrader 4

2)Odprite nov račun ali se prijavite z obstoječim računom

3)Odprite grafikon kriptovalutnega para

Prav tako so na voljo vsi dodatki za MetaTrader 4 Supreme Edition za zadnjo različico vtičnika MetaTrader 5 Supreme Edition.

Seveda poleg kriptovalut Admiral Markets ponuja tudi široko paleto različnih trgovskih instrumentov, vključno s kriptopari, pogodbami na razliko (CFDji) in stvarnim denarjem.

Z dnevnimi analizami v živo, spletnimi seminarji, članki in dodatnimi orodji in izkušnjami, je čas, da prepoznate Admiral Markets kot svojega najljubšega trgovskega posrednika!