​Kako kupiti kriptovalute in postati uspešen trgovec

Admirals
17 Min branje

Na trgu kriptovalut smo bili v zadnjih letih priča izjemno visoki volatilnosti tečajev. Nekateri kriptotrgovci so to uspeli izkoristiti v svoj prid in so bili pri trgovanju uspešni, drugi pač ne. Kaj pravzaprav loči uspešne kriptotrgovce od ostalih? Oziroma kar je še bolj pomembno, kaj lahko še danes storite vi, da boste postali uspešen kriptotrgovec v prihodnosti? V tem edinstvenem vodniku si lahko preberete vse o tem, kako postati uspešen kriptotrgovec.

Kako kupiti kriptovalute in postati uspešen kriptotrgovec?

Preden si pogledamo, kako kupiti in postati uspešen kriptotrgovec je pomembno, da poznate različne oblike kriptotrgovcev, saj se koncept uspešnosti med njimi razlikuje.

Kriptotrgovec je v bistvu posameznik, ki špekulira na spremembe tečajev kriptovalut, kot je npr. Bitcoin. Če kriptotrgovec verjame, da se bo tečaj določene kriptovalute povzpel navzgor, potem si želi kupiti to kriptovaluto. V tem pogledu ima trgovalec v dve možnosti:

Kako kupiti kriptovalute: prva možnost

Kupiti kriptovalute na borzi kriptovalut, za katere na splošno velja, da so slabo regulirane in tarča pogostih napadov hekerjev, o čemur bomo še govorili v nadaljevanju. Pri tej možnosti mora kriptotrgovec želeno naložbo v celoti pokriti z lastnimi denarnimi sredstvi, po opravljenem nakupu pa mora poskrbeti tudi za ustrezno hrambo kripto žetonov v varni denarnici, dokler se ne bo odločil za njihovo prodajo in realizacijo dobička ali izgube.

Ta možnost je podobna, kot če bi se vlagatelj odločil za fizični nakup določenega sredstva, kot so recimo delnice javno kotirajočega podjetja, ki jih ima potem dolgoročno v lasti v upanju, da bodo pridobile na vrednosti. Pri kriptovalutah je prav visoka dolgoročna volatilnost tečajev tista, ki odvrne marsikaterega investitorja od takšnega stila vlaganja v kriptovalute. V grafikonu spodaj je prikazan trend gibanja tečaja Bitcoina glede na ameriški dolar (BTC.USD):

Vir: Admirals MetaTrader5, BTCUSD, tedensko - Obdobje: od 17.6.2012 to 27.10.2019, zajeto dne 27.10.2019 ob 6:39 pm GMT. - Opozorilo: Pretekli rezultati ne zagotavljajo prihodnjih donosov in tudi niso zanesljiv indikator bodoče uspešnosti.

Od leta 2012 do 2019 smo bili priča resnično divjim premikom tečaja BTC.USD tako navzgor kot navzdol. Četudi so nekateri kriptotrgovci uspešni pri nakupu kriptovalut v fizični obliki, je v resnici vse odvisno od tega, kdaj trgovec vstopi in kdaj izstopi iz pozicije; o tem bomo podrobneje pisali v nadaljevanju. Najprej pa si še poglejmo, kakšna je druga možnost, ki jo imajo kriptotrgovci.

Kako kupiti kriptovalute: druga možnost

Špekuliranje na tečaj kriptovalute preko trgovalne platforme reguliranega brokerja ob uporabi finančnega instrumenta imenovanega CFD (Contract for Difference). V tem primeru lahko kripto CFD trgovec izkoristi finančni vzvod, kar pomeni, da njihov lasten denarni vložek v pozicijo predstavlja zgolj manjši del celotnega financiranja pozicije. Več o prednostih in nevarnostih trgovanja z vzvodom si lahko preberete v tem članku: 'Kaj pomeni vzvod pri trgovanju z valutami?'.

Kripto CFD trgovci imajo tudi možnost shortanja oz. prodaje kriptovalutnih CFD-jev. To z drugimi besedami pomeni, da lahko ustvarjajo dobiček tudi v primeru padajočih tečajev. Samo pomislite na dolgoročni rastoči in potem padajoči trend Bitcoina napram ameriškemu dolarju v grafikonu zgoraj – uporaba CFD-ja pri trgovanju bi bila lahko v tem primeru zelo uspešna. Več podrobnosti na to tematiko si lahko preberete tukaj: 'Kako shortati Bitcoin in druge kriptovalutne CFD-je?'.

Naslednja prednost kripto CFD trgovca je v možnosti testiranja svoje trgovalne ideje v virtualnem okolju brez kakršnegakoli tveganja s pomočjo demo trgovalnega računa. Na ta način lahko kupujejo in prodajajo kriptovalutne CFD-je popolnoma brez tveganja izgube lastnega denarja.

Želite tudi sami preizkusiti to možnost? Admirals ponuja brezplačni demo trgovalni račun, ki ga lahko odprete v zgolj nekaj minutah. Enostavno kliknite na oglas spodaj:

Trgujte brez tveganja z demo računom

Trgovanje v praksi z virtualnimi sredstvi

Na poti do uspešnega kriptotrgovca boste morali poznati, katera orodja, trgovalne strategije in naložbeni produkti so pravi za izpolnitev vaših osebnih ciljev. Med obema predstavljenima možnostma zgoraj prinaša trgovanje s kriptovalutnimi CFD-ji več koristi kot nakup fizičnih kripto žetonov preko borze. A to je zgolj ena zadeva, o kateri morate razmisliti. V nadaljevanju pa si bomo pogledali še druge pomembne stvari, o katerih se boste morali odločiti na poti do uspešnega kriptotrgovca.

Kako kupiti kriptovalute in postati uspešen trgovec?

Vsak posamezni kriptotrgovec različno tolmači uspeh pri trgovanju s kriptovalutami. Za nekatere je to ustvarjanje dobička na demo ali pravem trgovalnem računu na osnovi 30-minutnega grafikona, spet za druge je to lahko ustvarjanje dobička s shortanjem kriptovalutnih CFD-jev. Vsem kriptotrgovcem pa na koncu uspešnost pomeni zgolj ustvarjanje dobička na vloženi kapital, ki je pri tem izpostavljen tveganju.

Kot pri kateremkoli drugem poslu tudi v tem primeru velja, da bodo na vašo celovito uspešnost vplivala razpoložljiva orodja. Prav gotovo si ne želite raziskovati in analizirati trg z namenom, da bi našli resnično dobro naložbeno priložnost, pa vas potem na koncu trgovalna platforma pusti na cedilu.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj orodij, ki jih boste potrebovali za povečanje uspešnosti pri trgovanju s kriptovalutami na dolgi rok:

Orodje št. 1 kako kupiti kriptovalute: broker

Fizični nakup kriptovalut poteka preko kripto borz. Te so pogosto slabo ali celo popolnoma neregulirane in močno izpostavljene hekerskim napadom. Nekaj primerov:

  • Leta 2018 je bil storjen hekerski napad na japonski Coincheck, v katerem je bilo skupaj ukradenih za 500 milijonov dolarjev kriptovalut.
  • Leta 2017 so hekerji napadli južnokorejsko borzo Youbit, ki je morala po tem razglasiti bankrot in je prenehala s poslovanjem, saj je bil to že drugi napad na ta subjekt.
  • Leta 2014 je svoja vrata zaprla japonska borza MtGox, preko katere se je v tistem času opravljalo skoraj 80% vsega globalnega prometa z Bitcoinom. Razlog za zaprtje je bilo izginotje 850 tisoč Bitcoinov, ki so bili takrat vredni skupaj okoli pol milijarde dolarjev.

Tudi v primeru trgovanja s kriptovalutnimi CFD-ji, boste imeli vaša denarna in vložena sredstva deponirana pri brokerju. Zato je pomembno, da izberete takšnega brokerja, ki je strogo nadzorovan in vam zagotavlja najvišjo možnost stopnjo varnosti pri poslovanju.

Investicijske družbe, ki poslujejo pod okriljem blagovne znamke Admirals, so vse nadzorovane s strani neodvisnih nacionalnih organov, kot so: UK Financial Conduct Authority, Australian Securities and Investments Commission, Estonian Financial Supervisory Authority in Cyprus Securities and Exchange Commission.

Poleg tega so stranke Admirals zaščitene pred negativnim stanjem na računu, kar vas bo ščitilo pred neželenimi večjimi spremembami na trgu, saj stanje vašega računa nikdar ne bo padlo v minus. To lahko pride še posebej prav v primeru trgovanja na visoko volatilnih trg, za kakršnega velja tudi trg kriptovalutnih CFD-jev. Naj omenimo še, da stranke Admirals svoje posle izvršujejo preko trgovalne platforme MetaTrader, ki velja za eno najbolj varnih trgovalnih platform na sploh.

Orodje št. 2 kako kupiti kriptovalute: trgovalna platforma

Trgovalna platforma z grafikoni vam omogoča pregled zgodovine gibanja tečaja kateregakoli instrumenta, ki bi ga radi trgovali, poleg tega pa imate znotraj nje na voljo vse potrebno za oddajo naročil in upravljanje odprtih pozicij. Nekateri trgovalci so bili morda do sedaj navajeni imeti ločeno platformo za grafikone in trgovanje. Toda z novo napredno trgovalno tehnologijo imate lahko dandanes vse v eni platformi in prav to vam omogoča paket izdelkov MetaTrader.

Admirals ponuja naslednje MetaTrader trgovalne platforme:

Preko teh trgovalnih platform je uporabniku na voljo dostop do 32 kriptovalutnih CFD-jev in širok nabor CFD-jev na drugih trgih, kot so delnice, indeksi, surovine in valute. Posnetek zaslona spodaj prikazuje Admirals MetaTrader 5 platformo in nabor različnih CFD-jev na kriptovalute, ki so vam na voljo za trgovanje:

Posnetek zaslona Admirals MetaTrader 5 trgovalne platforme, ki prikazuje kriptovalutne CFD-je na voljo za trgovanje in primer maske za vnos naročila.

Omejitev odgovornosti: grafikoni finančnih instrumentov v tem članku so uporabljeni zgolj v informativne namene in ne predstavljajo nasveta za trgovanje in ne nagovarjajo k nakupu ali prodaji kateregakoli finančnega instrumenta preko Admirals (CFDji, ETFi, delnice). Pretekli rezultati ne zagotavljajo prihodnjih donosov.

Kriptotrgovci, ki uporabljajo MetaTrader trgovalno platformo od Admirals, lahko trgujejo kriptovalutne CFD-je vezane na valuto evro in sicer 24 ur na dan, 7 dni v tednu, torej lahko s kriptovalutami trgujejo tudi čez vikend.

Ali ste vedeli, da Admirals ponuja trgovalno platformo MetaTrader svojim strankam popolnoma brezplačno? S klikom na oglas spodaj si lahko popolnoma brezplačno naložite najbolj priljubljeno trgovalno platformo na svetu MetaTrader 5, ki vam omogoča trgovanje z različnimi naloženimi razredi.

Vodilna multifunkcijska platforma za trgovanje na svetu


Orodje št. 3 kako kupiti kriptovalute: trgovalna strategija

Pri trgovanju gre za sprejemanj odločitev o nakupu, prodaji ali se ne vtikati v posamezen trg. Trgovalci, ki so dolgoročno uspešni, se pri trgovanju zanašajo na trgovalno strategijo oz. metodologijo, ki jim pomaga pri sprejemanju tovrstnih odločitev. Namen trgovalne strategije je pomagati v procesu obdelave informacij in jasno določa, kdaj trgovati in kdaj ne, na katere časovne okvirje moramo biti osredotočeni, katere tehnične indikatorje uporabiti, kako vstopiti in izstopiti iz pozicije in podobno.

Uporaba orodij je seveda odvisna od vašega trgovalnega stila. In prav to morate najprej razčistiti, če se odločate postati kriptotrgovec. Če je vaš cilj dnevno trgovanje kriptovalutnih CFD-jev na osnovi urnega grafikona, kar vključuje številne nakupe in prodaje znotraj dneva z namenom ustvarjanja več manjših dobičkov in zaprtje vseh pozicij pred koncem trgovalnega dne, potem dolgoročne analize na osnovi tedenskega grafikona verjetno ne bodo prav zelo koristne.

Od trgovalnega stila je odvisno tudi, ali naložbene odločitve temeljijo na eni ali obeh od sledečih vrst analiz:

  • Tehnična analiza. Vključuje analiziranje gibanja tečaja kriptovalute z namenom ugotavljanja ponavljajočih se cenovnih vzorcev. Veliko trgovalcev vzporedno uporablja tudi različne tehnične indikatorje na izbrani kriptovaluti, ki jim pomagajo določiti potencialne nivoje, kjer bi lahko prišlo do obrata v smeri gibanja tečaja. Več si lahko preberete v članku: 'Uvod v tehnično analizo'.
  • Temeljna analiza. Vključuje analiziranje objav raznoraznih novic povezanih s kriptovalutami, kot npr. razvoj novih tehnologij verižnih blokov in njihova uporaba. Obstajajo tudi posebni dogodki povezani s kriptovalutami, kot je npr. prepolovitev, o čemur si lahko več preberete tukaj. Več o temeljni analizi pa si lahko preberete v članku: 'Uvod v temeljno analizo'.

Najbolj pogosti trgovalni stili:

  • Dnevno trgovanje. Vključuje večkratne nakupe in prodaje znotraj istega dne ter izstop iz vseh pozicij ob koncu trgovalnega dne. Trgovalci se pri trgovalnih odločitvah pretežno zanašajo na vzorce tečajev in indikatorje v okviru tehnične analize. Kriptovalutni CFD-ji so za ta trgovalni stil še posebej primerni, ker omogočajo ustvarjanje dobička tako v času rasti kot tudi padanja tečajev.
  • Swing trgovanje. Vključuje nakupe in prodaje ter držanje odprtih pozicij nekaj dni, včasih celo nekaj tednov. Trgovalci se pri sprejemanju trgovalnih odločitev zanašajo na kombinacijo tehnične in temeljne analize, ter spremljajo novice, kot npr. razvoj novih tehnologij veriženja blokov (blockchain).
  • Avtomatično trgovanje. Vključuje računalniški program, ki samodejno izvršuje posle. Trgovalna platforma MetaTrader, ki jo ponuja Admirals, v celoti podpira trgovanje na podlagi računalniškega algoritma. Ta trgovalni stil seveda zahteva določeno znanje na področju programiranja.

Sedaj ko poznate tri glavna orodja potrebna za uspešnega kriptotrgovca, pa si poglejmo katere značilnosti so skupne najboljšim kriptotrgovcem.

Kako kupiti kriptovalute: Skupne točke najboljši kriptotrgovcev

Ne glede na to, na katerem trgu trgujete in kateri trgovalni stil uporabljate, vedno gre na koncu za odločitev ali izvršiti nek posel ali ne. Večina ljudi ne mara sprejemati hitrih finančnih odločitev. Še posebej pred večjimi finančnimi odločitvami si raje vzamejo kar nekaj časa za analize in raziskave.

In pri trgovanju ne sme biti popolnoma nič drugače!

Najboljši kriptotrgovci se tega zavedajo in bojo optimizirali svoje trgovalno okolje na način, da bodo lahko nadzirali proces sprejemanja trgovalnih odločitev. V nadaljevanju navajamo nekaj orodij za optimizacijo, ki jih uporabljajo najboljši kriptotrgovci:

  • 1.Trgovalni stil mora biti jasno določen.

Kot smo že navedli, je izbor trgovalnega stila pomemben, ker določa način sprejemanja trgovalnih odločitev in vas usmerja k informacijam potrebnim za analizo, da bi čim lažje dosegli svoj trgovalni cilj.

  • 2.Opraviti je potrebno raziskovalno in analitično delo.

Najboljše trgovalne odločitve običajno vključujejo podrobne raziskave in analize. Vsak trgovalec sam si glede na trgovalni stil določi pomembnost tehnične in temeljne analize v tem procesu.

  • 3.Čustva je potrebno izločiti iz trgovanja in se osredotočiti na tveganje glede na potencialni donos.

Pri trgovanju se vse vrti okoli verjetnosti in vključuje tako posle z dobičkom kot tudi z izgubo. Ustrezno upravljanje tveganja ni le pogoj za postati uspešen kriptotrgovec, temveč je tudi nujno potrebno, da se sploh obdržite pri trgovanju. Uporaba stop loss naročil je eden izmed načinov, kako se lahko zaščitite pred večjimi izgubami.

Stranke Admirals se lahko brezplačno poslužujejo tudi nekaterih naprednih možnosti, kot je npr. zaščita pred volatilnostjo. Nekaj izmed teh možnosti je navedenih spodaj:

Več o različnih možnostih zaščite pred volatilnostjo, ki lahko potencialno izboljšajo vaše trgovanje, si lahko preberete na spletni strani 'Zaščita pred volatilnostjo', kjer je vsaka posamezna možnost podrobneje razložena in predstavljena tudi s poučnimi diagrami.

  • 4.Izven trgovanja je potrebno živeti srečno življenje!

Vaše trgovalne odločitve so lahko le toliko dobre, kot je kakovost vašega življenja. Če ste negativni in obžalujete stvari izven trgovanja, potem se bo to preneslo tudi v sprejemanje trgovalnih odločitev.

Pomembno je, da z ustreznim upravljanjem tveganja kar se da minimizirate potencialne izgube - stop loss, se pri vsem skupaj učite in najpomembneje, na tej celotni poti uživate ob spoznavanju trgov in sebe.

Kako kupiti kriptovalute in tveganja trgovanja s kripto valutami

Trg kripto valute je zelo nestanoviten trg, zaradi česar je trg z visokim tveganjem, s katerim se lahko trguje. Pred začetkom trgovanja je pomembno razumeti tveganja, kot so:

1. nestanovitnost. Trg kripto valute je zelo nestanoviten, kar lahko v kratkem času povzroči divja gibanja cen. Ker za kripto valute ni večje uporabe v realnem svetu, se lahko cene iracionalno gibljejo na podlagi strahu in čustev in ne na osnovnih temeljih ali tehničnih trgovinskih vzorcih.

2. Zrušitev cen. Volatilnost trga kripto valut je privedla do velikega sesutja. Na primer, več kot 700 milijard dolarjev je bilo v letu 2018 izbrisano s celotne tržne omejitve kriptovalute z vsemi negativnimi vprašanji, ki vplivajo na kripto valute, kot so:

  1. Pranje denarja
  2. Davčna utaja
  3. Kiberne tatvine
  4. Izpadi menjave
  5. Regulacija ohlapna na nič
  6. Prekomerne špekulacije
  7. Nezakonite začetne ponudbe kovancev (ICO)

3. Hakerski napad. Obstaja dolg seznam uspešnih poskusov kramp na izmenjavi kripto valut. Sem spada tudi japonski kramp Coincheck leta 2018, kjer je bilo ukradeno več kot 500 milijonov dolarjev digitalne valute, pa tudi ukinitev japonske borze MtGox iz leta 2014, ki je obravnavala skoraj 80% vseh svetovnih transakcij z Bitcoin, pri čemer je 850.000 bitcoinov izginilo iz svojih virtualnih trezorjev (vredna približno pol milijarde dolarjev!).

Vedeti je treba tudi, da posamezni trgovec predstavlja tveganje tudi pri trgovanju s kriptovalutami. Če zavzamete velike tvegane pozicije, je pričakovati, da boste ves čas zmagali, zanesljiv način, da izgubite veliko denarja. Na koncu dneva se posamezni trgovec odloči, kje vstopati in izstopiti ter koliko tvegati, zato je pomembno imeti smiseln načrt trgovanja, ki bo omogočil tveganje trgovanja.

Admiralsu in trgovanje s kriptovalutami

Trgovanje kriptovalutnih CFD-jev preko Admirals vam prinaša številne prednosti, kot npr.:

  • Možnost odpiranja dolgih in kratkih pozicij, tako da lahko ustvarjate dobičke v času rasti in padanja tečajev. Več podrobnosti o tem si lahko preberete v članku: 'Kako shortati Bitcoin in druge kriptovalutne CFD-je?'.
  • Uporabo vzvoda pri trgovanj kriptovalutnih CFD-jev vse do 1:5, v primeru da ste tretirani kot profesionalna stranka in 1:2 za vse ostale. To pomeni, da lahko z manjšim lastnim denarnim vložkom odpirate večje pozicije. Več o prednostih in nevarnostih trgovanja z vzvodom si lahko preberete v tem članku: 'Kaj pomeni vzvod pri trgovanju z valutami?'.
  • Trgovanje preko dobro uveljavljenega in strogo nadzorovanega brokerja, ki ga nadzirajo UK Financial Conduct Authority, Australian Securities and Investments Commission, Cyprus Securities and Exchange Commission in Estonian Financial Supervisory Authority.
  • Dostop do najhitrejše in najbolj varne trgovalne platforme MetaTrader, ki je na voljo za različne operacijske sisteme, kot so: PC, Mac, Adroid in iOS.
  • Zaščito pred negativnim stanjem na računu, da boste lahko ohranili hladno glavo.
  • Trgujete kriptovalutne pare v evrih 24 ur na dan 7 dni v tednu.

Preden začnete trgovati na pravih trgih s pravim denarjem, je dobro odpreti Demo račun. Tu lahko najprej začnete trgovati z virtualnimi skladi, preden pričnete trgovati z lastnim denarjem. Spodaj kliknite pasico, da odprete BREZPLAČEN demo račun za trgovanje!

Trgujte s CFD-ji na digitalne valute

Trgujte z 30+ najboljšimi digitalnimi pari z Admirals

Če ste se navdušili nad trgovanjem ali vam je članek razširil vaše trgovalno obzorje, si lahko preberete še več o trgovanju s kriptovalutnimi CFD-ji preko Admirals.

Uspešno trgovanje vam želimo!

Admirals

To besedilo vsebuje dodatne informacije o vseh analizah, ocenah, napovedih, napovedih in drugih informacijah (v nadaljevanju "Analize"), objavljenih na spletni strani Admirals.

1. Analiza je bila objavljena za informativne namene in se ne sme šteti za investicijsko svetovanje ali priporočilo.

2. Vsaka stranka neodvisno sprejema investicijske odločitve in Admirals ne odgovarja za kakršno koli izgubo, ki izhaja iz take odločitve, ne glede na to, ali odločitev temelji na analizi.

3. Vsako analizo opravi neodvisni analitik (v nadaljnjem besedilu: avtor) na podlagi svojega osebnega mnenja.

4. Za zagotovitev zaščite interesov strank in objektivnosti analize je Admirals vzpostavil notranje postopke za preprečevanje navzkrižja interesov.

5. Čeprav si prizadevamo zagotoviti zanesljivost in popolnost informacij, ki so na voljo v analizah, Admirals ne more zagotoviti točnosti in popolnosti kakršnih koli informacij v analizah. Predstavljene številke, ki se nanašajo na prejšnja gibanja cen, ne zagotavljajo prihodnjih rezultatov.

6. Prednost Analiza se ne sme obravnavati kot posredna obljuba ali jamstvo za Admirals, da bo stranka z uporabo navedenih strategij ali omejitvijo izgub dobiček.

7. Predhodna nihanja cen v ceni finančnega instrumenta ali pričakovanja, navedena v analizah, se ne smejo šteti za obljubo ali jamstvo za Admirals za prihodnja gibanja cen. Vrednost finančnega instrumenta se lahko poveča in zmanjša, ohranitev vrednosti instrumenta pa ni zagotovljena.

8. Projekcije, vključene v analizo, ne smejo upoštevati nobenih provizij, davkov in drugih stroškov, ki nastanejo pri vlaganju v take instrumente. Cenik Admiralsa je naveden na spletni strani Admiralsa.

9. Proizvodi, s katerimi se trguje na finančnem vzvodu (vključno s CFD-ji), so po svoji naravi špekulativni, trgovanje pa lahko povzroči izgubo in dobiček. Preden začnete trgovati, morate poskrbeti, da boste razumeli vsatveganja

NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Kaj je Litecoin? Kje kupiti Litecoin in kako trgovati z njim?
Ali je Litecoin "manjša" oblika Bitcoina? Bitcoin je nedvomno bolj znana kriptovaluta, vendar boste morda presenečeni, ko boste izvedeli, da je bil Litecoin predstavljen že pred več kot petimi leti. Ta članek obljublja razlago ključnih vprašanj, kot so: Kako deluje Litecoin? Kako deluje ustvarjanje...
Top 10 kriptovalut za investiranje v letu 2024
Kriptovalute doživljajo zelo pozitivna leta in pridobivajo na vedno večjo pozornosti kljub temu, da je to še vedno sektor, ki je šele v razvoju. Kje bo sledila največjaa sprememba cen in največja volativnost v leta 2024? Bo to spet kriptosvet?V tem članku bomo pregledali 10 najboljših kriptovalut za...
Vrednost Bitcoina - Kako trgovati Bitcoin CFD v letu 2023?
Ste že vključili Bitcoin CFD v vaš trgovalni načrt? Kako trgovati z Bitcoin CFD-ji je zagotovo tema, o kateri razmišljajo številni trgovalci v letu 2021. Glede na izjemno visoko volatilnost tečaja Bitcoina, ta omogoča številne priložnosti za trgovanje (kot seveda na drugi strani tudi visoko tveganje...
Poglej vse