Kaj je Dash?

Admirals
10 Min branje

V tem članku je razloženo, kaj je Dash, če je Dash alternativa Bitcoin-u, kako nastajajo novi kovanci Dash, kakšni so Masternodes, kakšno je gibanje cen Dash, razlaga, kaj sta Privatesend in Instantsend, ter ključne ideje, značilnosti, prednosti in izzivi, s katerimi se sooča Dash v konkurenčnem svetu kripto valute.

Dash deli številne funkcije z Bitcoin in drugimi glavnimi Kako kupiti kriptovalute in postati uspešen trgovec : glavna je možnost pošiljanja digitalne oblike gotovine po internetu. Vendar pa obstajajo nekatere ključne razlike med Dashom in Bitcoinom , vključno s hitrostjo, stroški in upravljanjem - Dash se v vseh teh primerih izkaže "na vrhu".

Kaj je Dash?

Dash (DASH) je odprtokodna kripto valuta, ki je bila predstavljena leta 2014. Dash ponuja uporabnikom prijazne in razširljive rešitve ("open-source" pomeni, da se tehnologija in programska oprema gradijo, preizkušajo in izboljšajo s sodelovanjem uporabnikov.) Dash in Bitcoin omogočajo spletne nakupe in delajo z blockchaini, ki skrbijo za vsako transakcijo (blockchain je osnovna logika kripto valut in zagotavlja javno knjigo za vse transakcije v omrežju.)

Podobno kot Bitcoin tudi Dash ponuja anonimnost, saj od vas ni treba razkriti osebnih podatkov (npr. Ime in naslov). Vendar transakcije niso javne, kar je velika razlika pri Bitcoin-u. Dash ponuja močne funkcije šifriranja, da bi omogočil zasebnost v svoji verigi blokov, zlasti možnosti "PrivateSend" (o katerih bomo pisali v nadaljevanju tega članka).

Glavna razlika pri Monero pa je v tem, da je to dodatna možnost, ne pa vgrajena funkcija. Dash je na številne načine izboljšal področje kripto valut. Preprosto povedano, Dash si je intenzivno prizadeval izboljšati pomanjkljivosti Bitcoina.

Je Dash alternativa Bitcoinu?

Preprost odgovor je pritrdilen, in obstaja več možnosti za Bitcoin (znan tudi kot altcoini). Dash je uspel izboljšati prvotno idejo Bitcoina na več načinov, vključno s hitrostjo, stroški in upravljanjem. Poglejmo jih enega za drugim:

Hitrost: Hitrost transakcije z Dashom je neprimerljiva z Bitcoin. Transakcije z bitcoini lahko potrdijo do 10 minut ali več, medtem ko Dash uspe opraviti podobno transakcijo v samo 4 sekundah.

Stroški: Ko gre za stroške, Dash z večjo maržo uspe preseči bitcoin. Nadomestila za transakcije z bitcoini so v letu 2018 znašala približno 6 USD. Dash jim je drastično uspel znižati na manj kot polovico ameriškega dolarja, čeprav lahko pričakujemo, da se bodo te pristojbine povečale, ko bo potekalo več transakcij.

Upravljanje: Dash omogoča, da se spremembe vključijo v razvoj kovanca, ne da bi potrebovali " trde vilice ". Bitcoin je naletel na več trdih vilic (takrat se uvedeta dve različni rešitvi). Bitcoin Cash je primer drugačnega kovanja, ki se loči od glavne ponudbe Bitcoinov. Dash ta postopek upravlja prek sistema glasovanja, ki mu omogoča, da spremembe hitro izvaja.

Kako nastajajo novi Dash kovanci?

Ustvarjanje novih kovancev Dash se zaključi s postopkom »rudarjenja«, kar je običajna metoda, s katero kripto valute nagrajujejo udeležence za snemanje blokovskih transakcij. Čas, potreben, da Dash mine en blok, znaša manj kot dve minuti in pol. Novo ustvarjeni kovanci Dash so razdeljeni v tri skupine: rudarji, masternode in razvojna skupina:

  • Rudarji: približno 45% novih kovancev je rudarjem nagrajenih kot spodbuda za zagotovitev, da v procesu veriženja blokov sodeluje dovolj računalnikov.
  • Masternode: prejmejo približno 45% kovancev
  • Razvojna skupina: Preostalih 10% gre za sklad, da bi podprli njegovo trženje, podporo strankam in sami razvojni skupini.

Trgovina z MetaTrader 5

MetaTrader 5 je najsodobnejša platforma za trgovanje, ki jo lahko brezplačno prenesete in trgujete z Admirals. Pridobite dostop do naprednih orodij za načrtovanje in trgovanje, vpogled v trgovanje, brezplačne podatke o tehnični analizi in še veliko več! Za prenos zdaj kliknite spodnjo pasico!

Vodilna multifunkcijska platforma za trgovanje na svetu


Dash podrobneje:Kaj so masternode?

Masternode so znane kot algoritem „Poof-of-Stake" (PoS), kar je koncept, v katerem lahko oseba rudni ali potrdi blokovne transakcije glede na to, koliko kovancev ima. Na primer, Bitcoin temelji na konceptu Proof-of-Work (PoW), kar pomeni, da je treba Bitcoin-ov blockchain potrditi v vseh vozliščih v omrežju. Masternode se razlikujejo od standardnih vozlišč, ker zmanjšujejo število vozlišč, potrebnih za pristop k transakciji. S tem je skupno število obvladljivo in rešuje težave s skalabilnostjo transakcij.

Masternode prejmejo jasno gospodarsko spodbudo za svoje delo: prejmejo 45% kovancev, prav tako vplivajo na prihodnjo smer in seveda kovanca prek zgoraj omenjenega modula upravljanja. Za razliko od mladoletnikov se Masternodes ne zanašajo na PoW za zaščito omrežja, kar bi predstavljalo naloge drugega nivoja, kot so PrivateSend, InstantSend in zgoraj omenjene upravljavske funkcije.

Dash podrobneje:Kaj sta PrivateSend in InstantSend?

PrivateSend in InstantSend sta dve od dodatnih Dash funkcij, ki se zanašajo na upravljanje s strani masternode. Obe funkciji imata posebne prednosti, ki so razložene spodaj:

InstantSend: Koncept InstantSend je enostavno razložiti, saj omogoča, da se prenosi pošljejo skoraj takoj: prenos se pošlje v manj kot sekundi. Uporabnik za to storitev plača 3-odstotno premijo.

PrivateSend: Tudi ime funkcije razlaga. Natančne podrobnosti prenosa so skrite, kot so podatki o pošiljatelju in prejemniku. Kako je to mogoče? PrivateSend meša vse transakcije med seboj, zato je veliko težje izslediti natančno plačilno sled.

Kakšno je gibanje cen Dash?

Dash (DASH) je v zadnjih letih doživel velike količine nestanovitnosti , tako kot mnoge druge kripto valute. Medtem ko je bilo od leta 2014 do 2016 za Dash počasno obdobje, je cenovno ukrepanje začelo vse leto 2017. Dejansko je v zadnjih šestih mesecih leta 2017 Dash proti ameriškemu dolarju ( DSHUSD ) narasel z 252,50 na ves čas najvišji znesek 1550 dolarjev.

Kljub temu pa je kripto valuta po koncu leta 2017 dosegla najvišji znesek in se večji del leta 2018 porabila za premik od 1.550 do najnižjega leta 2018 v višini le 56 dolarjev. Večina škode je bila storjena v začetku leta, saj je kripto valuta do začetka aprila 2019 trgovala na nizkih 280 dolarjih.

Ta nestanovitnost je vidna v grafikonu cen Dash v primerjavi z ameriškim dolarjem (DSHUSD), kot je prikazano spodaj:

Vir: Admirals MT5 Supreme Edition , DSHEURCFD , Weekly - Obseg podatkov: od 30. julija 2017 do 21. novembra 2019, dostopno 21. novembra 2019, ob 12:35 po BST. - Prosimo, upoštevajte: Dosedanje delovanje ni zanesljiv pokazatelj prihodnjih rezultatov.

Kaj lahko pričakujemo v prihodnosti Dash 2020?

Zaradi svojega poudarka na hitrosti, stroških, zasebnosti in upravljanju se zdi, da je Dash našel trdno nišo v svetu kripto valut. Dokazi o stanju kripto valute lahko najdemo v velikem številu podjetij po vsem svetu, ki so ga sprejela: več kot 500 takšnih trgovcev navaja samo uradna spletna stran Dash samo za ZDA, več kot 4700 pa jih je na svetu. Seveda obstajajo grožnje njenemu nišnemu položaju, ki jih je treba upoštevati.

Eno takšnih groženj predstavlja razmeroma nedavno predstavitev digitalnih denarnic - ki ponujajo bolj priljubljene kripto valute, kot je Bitcoin -, ki poskušajo posnemati nekatere ključne prednosti Dash-a, na primer storitev anonimnosti. Na primer, Wasabi Wallet, bitcoin denarnica, usmerjena v zasebnost za različne operacijske sisteme, ki se je začela konec poletja 2018. Ali bo ta nov razvoj služil širitvi ali oviral Dash-ovo prevzemanje, še ni treba videti. Če že govorimo o ceni, je analiza grafikonov le eden od načinov, kako lahko trgovci napovedujejo prihodnja gibanja cen.

Vir: Admirals MT5 Supreme Edition, DSHUSD , Daily - Razpon podatkov: od 28. oktobra 2018 do 21. novembra 2019, dostopno 21. novembra 2019, ob 12:35 BST. Prosimo, upoštevajte: Dosedanja uspešnost ni zanesljiv pokazatelj prihodnjih rezultatov.

Prva polovica leta 2019 se je za vlagatelje Dash začela ugodno, cene pa so se spet dvignile na skoraj 200 USD.

Toda v drugi polovici leta je kripto valuta povrnila vse te dobičke in zaznamovala novo letno najnižjo vrednost okoli 61,00 USD.

Trajnostni premor nižje nadaljuje zaporedje padanja najvišjih in najnižjih nizkih vrednosti, pušča pa Dash občutljiv padec znatno pod 50,00 USD.

Na splošno bi morali trgovci pozorno spremljati objave novic, kot je latinskoameriška menjalnica kripto valut Daexs, kar olajša nakup Dash v kolumbijskem pesu ali nove aplikacije za Android, razvite posebej za iskanje trgovin, ki imajo kripto valute, kot je Dash. Še posebej, če se druge kripto borze odločijo za znižanje ovir pri nakupu Dash-a v posameznih valutah, Dash bi lahko opazil ostre preobrate. A dokler to ni tako, se zdi, da je Dash nagnjen k nadaljnjim izgubam.

Tržite CFD-ji na dash trgu z Admirals

Ste vedeli, da lahko trgujete s CFD-ji Dash z Admirals, skupaj z drugimi CFD-ji s kriptovalutami? in tudi široko paleto dodatnih finančnih produktov?

Poleg tega Admirals ponuja vrsto preglednih izobraževanj o analizi grafikonov, trgovinskih strategijah, vodnikih za vaje, tehnični analizi, temeljni analizi in obvladovanju tveganj, s katerimi lahko trgovcem pomagajo, da so bolje pripravljeni na sprejemanje trgovinskih odločitev. Poleg tega je zelo priporočljivo, da najprej odprete demo račun za trgovanje , da preizkusite svoje načrte in strategije trgovanja, preden jih uporabite na trgih v živo. Kliknite spodnji pas, da začnete danes trgovati!

Trgujte s CFD-ji na digitalne valute

Trgujte z 30+ najboljšimi digitalnimi pari z Admirals

Kriptovalute prinašajo različne trgovalne priložnosti, poglejte si članke še o ostalih temah

Dogovorite se za srečanje z nami v živo ali nadaljujte z branjem številnih tem, povezanih s trgovanjem in vlaganjem v izobraževalni del naše spletne strani:

Uspešno trgovanje Vam želi!

Admirals

To besedilo vsebuje dodatne informacije o vseh analizah, ocenah, napovedih, napovedih in drugih informacijah (v nadaljevanju "Analize"), objavljenih na spletni strani Admirals.

1. Analiza je bila objavljena za informativne namene in se ne sme šteti za investicijsko svetovanje ali priporočilo.

2. Vsaka stranka neodvisno sprejema investicijske odločitve in Admirals ne odgovarja za kakršno koli izgubo, ki izhaja iz take odločitve, ne glede na to, ali odločitev temelji na analizi.

3. Vsako analizo opravi neodvisni analitik (v nadaljnjem besedilu: avtor) na podlagi svojega osebnega mnenja.

4. Za zagotovitev zaščite interesov strank in objektivnosti analize je Admirals vzpostavil notranje postopke za preprečevanje navzkrižja interesov.

5. Čeprav si prizadevamo zagotoviti zanesljivost in popolnost informacij, ki so na voljo v analizah, Admirals ne more zagotoviti točnosti in popolnosti kakršnih koli informacij v analizah. Predstavljene številke, ki se nanašajo na prejšnja gibanja cen, ne zagotavljajo prihodnjih rezultatov.

6. Prednost Analiza se ne sme obravnavati kot posredna obljuba ali jamstvo za Admirals, da bo stranka z uporabo navedenih strategij ali omejitvijo izgub dobiček.

7. Predhodna nihanja cen v ceni finančnega instrumenta ali pričakovanja, navedena v analizah, se ne smejo šteti za obljubo ali jamstvo za Admirals za prihodnja gibanja cen. Vrednost finančnega instrumenta se lahko poveča in zmanjša, ohranitev vrednosti instrumenta pa ni zagotovljena.

8. Projekcije, vključene v analizo, ne smejo upoštevati nobenih provizij, davkov in drugih stroškov, ki nastanejo pri vlaganju v take instrumente. Cenik Admiralsa je naveden na spletni strani Admiralsa.

9. Proizvodi, s katerimi se trguje na finančnem vzvodu (vključno s CFD-ji), so po svoji naravi špekulativni, trgovanje pa lahko povzroči izgubo in dobiček. Preden začnete trgovati, morate poskrbeti, da boste razumeli vsa tveganja.

 

NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Kaj je Litecoin? Kje kupiti Litecoin in kako trgovati z njim?
Ali je Litecoin "manjša" oblika Bitcoina? Bitcoin je nedvomno bolj znana kriptovaluta, vendar boste morda presenečeni, ko boste izvedeli, da je bil Litecoin predstavljen že pred več kot petimi leti. Ta članek obljublja razlago ključnih vprašanj, kot so: Kako deluje Litecoin? Kako deluje ustvarjanje...
Top 10 kriptovalut za investiranje v letu 2024
Kriptovalute doživljajo zelo pozitivna leta in pridobivajo na vedno večjo pozornosti kljub temu, da je to še vedno sektor, ki je šele v razvoju. Kje bo sledila največjaa sprememba cen in največja volativnost v leta 2024? Bo to spet kriptosvet?V tem članku bomo pregledali 10 najboljših kriptovalut za...
Vrednost Bitcoina - Kako trgovati Bitcoin CFD v letu 2023?
Ste že vključili Bitcoin CFD v vaš trgovalni načrt? Kako trgovati z Bitcoin CFD-ji je zagotovo tema, o kateri razmišljajo številni trgovalci v letu 2021. Glede na izjemno visoko volatilnost tečaja Bitcoina, ta omogoča številne priložnosti za trgovanje (kot seveda na drugi strani tudi visoko tveganje...
Poglej vse