76% maloprodajnih računov izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. CFDji so kompleksni instrumenti in prinašajo visoko tveganje izgube denarja zaradi vzvodov. 76% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Dobro razmislite ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje izgube svojega denarja.

Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets Pty Ltd

Reguliran s strani Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets Cyprus Ltd

Reguliran s strani Cyprus Securities and Exchange Commission(CySEC)
NADALJUJTE

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
NADALJUJTE
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Regulator CySEC fca

Kaj je Dash?

Čas branja: 6 minut

What is Dash?

Dash ima mnogo značilnosti, ki so si podobne z Bitcoinom in drugimi glavnimi kriptovalutami: Vodilna od teh je zmožnost pošiljanja digitalne oblike gotovine prek spleta.

Vendar pa med Dashom in Bitcoinom obstaja nekaj ključnih razlik, vključno s hitrostjo, stroški in upravljanjem – Dash v teh pogledih popolnoma premaga svojo konkurenco.

V tem članku se bomo razpisali o ključnih idejah, značilnostih, prednostih in izzivih, s katerimi se spoprijema Dash v zelo kompetitivnem svetu kriptovalut.

Kaj sploh je Dash?

Dash (DASH) je odprtokodna kriptovaluta s svojim začetkom v letu 2014, ki ponuja uporabniku prijazne in razširljive rešitve (»odprtokodna« pomeni, da je tehnologija in programska oprema zgrajena, testirana in posodobljena v sklopu uporabniškega sodelovanja).

Obe kriptovaluti, Dash in Bitcoin, omogočata spletne nakupe in delovanje z verigami blokov, ki skrbjo za vsako transakcijo (veriga blokov oz. »blockchain« je temeljna zgradba kriptovalut, ki zagotavlja javno glavno knjigo o vseh transakcijah v omrežju).

Podobno kot pri Bitcoinu, tudi Dash ponuja popolno anonimnost, saj vam ni treba razkriti svojih osebnih podatkov (npr. imena ali naslova). Vendar pa pri Dashu transakcije niso javno objavljene tako kot pri Bitcoinu.

Dash ponuja močne funkcije šifriranja, da v svoji verigi blokov zagotovi zasebnost uporabnika – zlasti s svojo funkcijo PrivateSend. Glavna razlika med Monerom in Dashem je, da je to dodatna funkcija in ni vgrajena značilnost kriptovalute Dash.

Dash se na številne načine trudi izboljšati področje spletnih kriptovalut. Preprosto rečeno, ta kriptovaluta intenzivno dela na izboljšavah, ki bi odpravile Bitcoinove pomanjkljivosti. Pa si poglejmo glavne bistvene razlike.

Ali je Dash namestnik Bitcoina?

Dashu je uspelo izboljšati zamisel Bitcoina na več različnih načinov, vključno s hitrostjo, stroški in upravljanjem. Poglejmo si jih eno za drugo.

Hitrost: Hitrost prenosa (transakcije) med Dashom in Bitcoinom je neprimerljiva. Medtem ko lahko Bitcoinove transakcije trajajo do 10 minut ali več, lahko Dash primerljivo transakcijo zaključi/udejanji v samo štirih (4) sekundah. Razlika v hitrosti je zagotovo očitna.

Stroški: Ko pride do stroškov, je žaromet ponovno na Dashu, saj Bitcoin prekaša z veliko razliko. Stroški transakcij Bitcoina se gibljejo okoli 6 $. Dashu je uspelo te stroške drastično znižati na manj kot polovico ameriškega dolarja na transakcijo, čeprav je pričakovano, da se bodo stroški z večjim številom transakcij s časom povišali.

Upravljanje: Dash ponuja jasen način, kako je mogoče spremembe vključiti v razvoj kovanca, brez potrebe po popolni delitvi verig blokov (angl. hard forks). Bitcoin je naletel na več popolnih delitev verige blokov, tj. takrat, ko se izvedeta dve različni rešitvi. Bitcoin Cash je primer druge kriptovalute, ki je nastala pri popolni delitvi verige blokov in se ločila od primarnega Bitcoina. Dash upravlja te postopke prek sistema glasovanja, ki omogoča relativno hitro izvajanje sprememb.

Kako so kreirani novi kovanci Dash?

Stvaritev novih kovancev Dash poteka prek procesa rudarjenja, kar je pri kriptovalutah običajen način nagrajevanja svojih uporabnikov pri transakcijah v verigi blokov. Čas, ki ga Dash potrebuje za izkop enega kovanca, je manj kot dve minuti in pol.

Na novo ustvarjeni kovanci Dash so porazdeljeni v tri skupine: rudarje, glavna vozlišča in ekipo razvijalcev:

  • Rudarji: Okoli 45 % novih kovancev izkopljejo rudarji, kar je motivacija, da je v verigi blokov vedno dovolj udeležencev/računalnikov.
  • Glavna vozlišča prejmejo približno 45 % kovancev.
  • S preostalimi 10 % se financira in podpira marketing, uporabniško podporo in samo razvojno ekipo.

Kaj so Glavna vozlišča?

Glavna vozlišča so znana kot algoritem dokaza o deležu, ki je zamisel, ki omogoča uporabniku rudariti ali potrditi blok transakcij glede na dejavnik, koliko kovancev ima uporabnik v lasti.

Bitcoin, kot alternativa, temelji na konceptu dokazovanja o delu, kar pomeni, da mora Bitcoinova veriga blokov biti potrjena pri vseh vozliščih v omrežju.

Glavna vozlišča se razlikujejo od osnovnih vozlišč, ker zmanjšujejo število vozlišč, potrebnih za uresničenje transakcije. To naredi skupno število vozlišč obvladljivo in rešuje težave z razširljivostjo transakcij.

Glavna vozlišča prejmejo za svoje delo jasno gospodarsko spodbudo, tj. 45 % kovancev in vpliv na bodočo usmeritev in razvoj kovanca prek zgoraj navedenega modula upravljanja.

Za razliko od navadnih vozlišč se Glavna vozlišča ne zanašajo na dokazovanje o delu, da bi zavarovala svoje omrežje, obračunavajo pa se drugorazredne možnosti, kot so PrivateSend, InstantSend in zgoraj omenjene funkcije upravljanja. (*)

Kaj sta možnosti PrivateSend in InstantSend?

PrivateSend in InstantSend sta dve dodatni funkciji Dasha, ki se zanašata na upravljanje s strani glavnih vozlišč. Dve možnosti imata določene prednosti, ki so pojasnjene v nadaljevanju. (**)

InstantSend. Zamisel funkcije InstantSend ni težko pojasniti, saj omogoča skoraj takojšnje udejanjenje transakcije – v manj kot eni sekundi. Uporabnik plača za to dodatno storitev tri (3) cente.

PrivateSend. Tudi to ime funkcije razkriva svoj namen. Določene podrobnosti o transakciji so skrite/anonimne, kot so podatki o pošiljatelju in prejemniku. Kako je to mogoče? PrivateSend pomeša vse transakcije, zaradi česar je veliko težje izslediti točno določeno sled transakcije.

Kakšno je gibanje cene Dasha?

Dash (DASH) se je pokazala kot precej nestanovitna kriptovaluta zaradi svojega gibanja vrednosti od leta 2017 – tako kot druge kriptovalute. Med 2014 in 2016 je kriptovaluta doživljala počasno rast, vendar pa se je v začetku leta 2017 to spremenilo.

Kriptovaluta Dash je magično mejo 100 $ prečkala marca 2017, vendar pa je ta bikovski trend bil zgolj začetek. V maju je dosegla mejo 200 $ in nato 400 $ v avgustu.

V naslednjih treh mesecih se je cena Dasha gibala med 250 in 400 $, dokler niso mnoge kriptovalute doživele drastičen naraščajoči trend. Novembra 2017 je vrednost kriptovalute še naprej rasla in dosegla neverjeten vrh pri 1600 $.

To je trenutno najvišja cena, ki jo je Dash dosegel v svoji življenjski dobi, saj se je zgodil popravek in se zdaj cena giblje okoli 330 $ – posodobitev marec 2018.

Kaj se obeta Dashu?

Zaradi poudarka na svoji hitrosti, stroških in upravljanju se zdi, da je Dash v svetu kriptovalut našel svojo močno nišo. Če bo dosegel svojo končno uporabnost, bomo še videli.

Ko govorimo o vrednosti, je analiza grafikonov samo eden izmed načinov, kako lahko trgovci predvidijo morebitno gibanje cene.

Trgovanje Dashovih pogodb na razliko (CFDjev) z Admiral Markets

Dobra novica je, da lahko pri Admiral Markets trgujete z Dashovimi CFDji, s CFDji drugih kriptovalut in s široko paleto dodatnih finančnih instrumentov. Raziščite našo polno ponudbo finančnih instrumentov!

Prepričajte se, da si preberete naše pronicljive izobraževalne članke glede analize grafov, tehnične in temeljne analize ter obvladovanja tveganj, da boste kar se da dobro pripravljeni pred prvim vstopom na trg.

Zagotovo priporočamo, da najprej odprete svoj demo račun, da izpilite svoje strategije in znanje.

Risk Free Demo Account