Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets Pty Ltd

Reguliran s strani Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets Cyprus Ltd

Reguliran s strani Cyprus Securities and Exchange Commission(CySEC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
NADALJUJTE
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Regulator fca

Kaj je Bitcoin in trgovanje s CFD-ji na Bitcoin?

Bitcoin

Kaj je Bitcoin in kako trgovati s CFD-ji na Bitcoin?

Bitcoin je digitalna valuta ali "kriptovaluta", ker uporablja kriptografijo za zavarovanje transakcij znotraj svoje infrastrukture, ki predstavljajo porazdeljeno spletno bazo podatkov ali "blockchain".

Kratica za Bitcoin je BTC. Enako načelo velja za USD (ameriški dolar) in EUR (evro).

Bitcoin se lahko poveže tudi z drugimi valutami. V tem primeru bi lahko bilo ime pogodbe na razliko ali CFD na Bitcoin, na primer, CFD za Bitcoin vs US dolar ali BTC / USD.

Zakja je Bitcoin uporaben?

Bitcoin ponuja možnost hitrih, varnih in cenovno ugodnih (P2P) plačil brez prisotnosti bank ali drugih procesorjev.

Sistemske transakcije se izvajajo neposredno med digitalnimi mapami uporabnikov in preverjajo v verigi blokov. Transakcije so digitalno podpisane z edinstvenimi zasebnimi ključi, kar kaže, da prihajajo od lastnika portfelja.

Bitcoin in blockchain tehnologija

Blockchain je v bistvu decentraliziran javni register vseh izvedenih transakcij Bitcoinov. Določeno število transakcij tvori enoto baze podatkov, imenovano "blok", in vsak blok shrani informacije o prejšnjem bloku, prav tako pa vsaka transakcija shrani informacije o svoji prejšnji transakciji. Na ta način veriga blokov omogoča popolno preglednost plačil.

Blokovska infrastruktura Bitcoin je uvedla revolucionarno metodo za shranjevanje finančnih podatkov, ki je dostopna vsakomur, popolnoma pregledna, skupaj razvita z odprto kodo in ne pripada nobeni osebi ali subjektu. Namesto tega se vzdrževanje verige blokov izvaja z uporabo kolektivne moči milijonov računalnikov, ki preverjajo transakcije in jih dodajajo "blokom".

Kolektivno preverjenih transakcij ni mogoče spreminjati ali brisati, zato so vsa Bitcoin plačila dokončna in nesporna.

Kako se Bitcoin ustvarja?

Ko se v blokasti verigi ustvari nov blok, se nagradi z 12,5 Bitcoins, ki se pojavi približno vsakih 10 minut.

To je nagrada za tako imenovani "minning"/"rudarski" ali "rudarski" proces, ki porablja električno energijo in moč računalnikov pri vzdrževanju omrežja.

Rudarstvo vključuje veliko ljudi in specializiranih podjetij po vsem svetu in ustvarja osnovno vrednost Bitcoin.

Kako se Bitcoin ustvarjen?

Sistem samodejno ustvari nove Bitcoine in samoregulira hitrost tega procesa, tako da ne obstaja način, kako se izogniti globalnim pravilom in zaslužiti bitcoins hitreje kot z naložbami v rudarsko strojno opremo in porabo več za račune za elektriko. Seveda ob tem ne smemo pozabiti, da se strojna oprema hitro stara in izgublja moč ustvarjanja novih Bitcoinov.

Nagrada na blok se bo do leta 2020 zmanjšala za polovico in se bo še naprej zmanjševala za polovico vsake štiri leta, dokler ne bo ustvarjenih 21 milijonov Bitcoinov. To pomeni, da ima Bitcoin temeljni potencial za rast vrednosti.

Slika kaže, da je v letu 2018 na voljo več kot 16 milijonov (76% vseh) Bitcoinov. Podoba kaže tudi na hitro rast ponudbe med začetkom leta 2009 in 2013. Videli smo, da je vrednost 2018 Kripto valute so propadle, zato se moramo zavedati učinka, ki ga to lahko ima na njihovo povpraševanje.

Vir: Smartbit

Kdo je izumil Bitcoin?

Čisto točnega podatka za to nimamo, verjame pa se, da je Bitcoin ustvaril Satoshi Nakamoto, ki je napovedal izum 31. oktobra 2008 v poštnem seznamu kriptografskih raziskovalnih naloga imenovanih Bitcoin:

Sistem za peer to peer elektronskega denarja.

Še bolj zanimivo je, da je njegovo ime verjetno vzdevek, ki ga uporablja neznana oseba ali skupina, ki so oz je bil prvotno izdan Bitcoin.

Leta 2016 se je avstralski poslovnež Craig Wright oznanil za "gospoda Bitcoin" ', trditev, ki je bila tudi splošno sprejeta s strani uglednih članov skupnosti Bitcoin.

Kdaj je bil Bitcoin ustvarjen?

Finančna zgodovina Bitcoin a izvira iz leta 2010, 22. maja, ko je nekdo kupil pico. Če niste slišali za ta revolucionarni dogodek, ne skrbite, niste edini ...

Pizza sicer ni bila najpomembnejši del transakcije - pomembno je bilo s čim je bil obrok plačan. Pizza je stala 10.000 Bitcoinov, kar je bil prvič, ko je bila ta virtualna valuta uporabljena za nakup v realnem svetu.

Dan se ta dan vsako leto praznuje Bitcoin navdušenci, kot je Bitcoin Pizza Day.

Od takrat so se stvari spremenile. Uporaba in vrednost Bitcoin-a se je povzdignila. Čebi ta gostila zavrnila plačilo v teh 10.000 Bitcoin-ih, morda nebi prišla v zgodovino, vrednost pa je od takrat izjemno zrasla.

Bitcoin

Kje lahko uporabljate Bitcoin?

Obstaja veliko stvari, ki jih lahko kupite z uporabo Bitcoina - poleg pizze seveda. Obstaja tudi vedno več prodajnih mest, ki ha sprejemajo. Po podatkih www.coindesk.com je od leta 2015 eksplodiralo število trgovcev, ki so pripravljeni sprejeli Bitcoin. Mnogi od njih so spletna mesta za spletne nakupe, vendar vse večje število fizičnih trgovin sprejema BTC. Seznam se nenehno širi in lahko ga dobesedno porabite kjerkoli in kadarkoli. Obstaja tudi izjemno tševilo menjalnic, kjer ga lahko zamenjate za katerokoli valuto. Bitcoin tudi v Sloveniji postaja izjemen hit.

Primeri, kaj vse lahko kupite z Bitcoini;

 • Video igre;
 • Darilne kartice;
 • Potovanja;
 • Hrana;
 • Avtomobili;
 • Nasveti in dobrodelnost;
 • Spletne in offline trgovine.

Večina Bitcoin plačilnih procesorjev bo zagotovila tudi QR kodo v polju, ki predstavlja Bitcoinov naslov in znesek plačila.

QR kode so zelo priročne, zato je enostavno plačati prek aplikacije Bitcoin denarnice na pametnih telefonih. Preprosto skenirajte kodo QR in predhodni nastavite naslov prejemnika Bitcoinov ali obratno zahtevajte znesek plačila. Ko pošljete transakcijo, je plačilo končano.

Ali so transakcije Bitcoin sledljive?

Bitcoin je popolnoma pregleden. Vse Bitcoin transakcije so javne, sledljive in trajno shranjene v Bitcoin mreži. Bitcoin naslovi so edina informacija, ki se uporablja za določanje, kje so Bitcoini dodeljeni in kje so poslani.

Ti naslovi so ustvarjeni zasebno z mapami vsakega uporabnika. Ker uporabniki običajno razkrijejo svojo identiteto, da lahko prejemajo storitve ali blago, naslovi Bitcoin ne morejo ostati popolnoma anonimni. Mreža Bitcoin je omrežje enakovrednih uporabnikov in možno je registrirati IP naslove uporabnika.

Katere države sprejemajo Bitcoin kot valuto?

Pravni položaj se od države do države razlikuje, vendar se seznam držav, ki sprejmejo BTC, nenehno širi.

Bitcoin deluje neodvisno od katere koli centralne banke, za razliko od drugih valut, kot sta ameriški dolar in evro.

Mreža Bitcoin nima osrednje točke ali administratorja, zaradi česar je decentralizirana digitalna valuta.

Temeljna vrednost Bitcoin se generira s pomočjo "rudarjenja" in je tesno povezana s stroški električne energije in strojne opreme, preostalo vrednost pa temelji na omejeni količini, počasnem procesu proizvodnje in naraščajočem povpraševanju.

Bitcoin se širi po vsem svetu kot veljavno plačilno sredstvo, s katerim lahko kupite različno blago in storitve, kar še dodatno spodbuja povpraševanje.

Je Bitcoin zakonit?

Predpisi se razlikujejo od države do države, kot smo že omenili. Trenutno je samo Japonska uradno priznala Bitcoin kot denar, medtem ko v drugih državah še ni posebne zakonodaje.

Nacionalni finančni regulatorji se vse bolj zanimajo za Bitcoin in druge virtualne valute, dokler se blockchain tehnologija hitro širijo in velikost kriptografskega gospodarstva raste praktično vsak dan.

Admiral Markets ponuja možnost trgovanja z Bitcoin izvedenimi finančnimi instrumenti (CFD), kar vam omogočajo, da izkoristite vsepremike cene Bitcoina in je popolnoma zakonit način trgovanja za vse države zunaj ZDA.

bitcoin price

Je trgovanje z Bitcoinom varno?

Bitcoin je izjemno volatilno sredstvo, katerega dnevne spremembe cen presegajo 10%, zaradi česar je precej tvegano za naložbe in trgovanje. Na drugi strani pa ponuja ravno zato obilo priložnosti za trgovanje.

Seveda, brez visokega tveganja ni visoke nagrade, zato ne smete vlagati ali uporabljati sredstev, katere si ne morete privoščiti, da jih izgubite.

Dobra novica je, da Admiral Markets ponuja napreden niz pogojev naročil - zaščito pred volatilnostjo- ki ima dodatno uporabnost za zelo nestanovitne instrumente.

Vzroki za propad Bitcoina leta 2018

V letu 2017 se je trg kriptovalut povečal za 2000%. Kasneje se je ta trg leta 2018 obrnil in beležil velik padec.

To je povzročilo izgubo v smislu kapitalizacije v višini okoli 700 milijard dolarjev. Ena od prednosti poslovanja s CFD-ji je, da lahko trgovec trguje tudi short prodajen pozicije in izkoristi medvedji trend.

Upoštevajte, da pretekla uspešnost ni zanesljiv kazalnik prihodnjih rezultatov

Vzroki za padec so bili naslednji:

 • Ponudbe nezakonitih začetnih kovancev (ICO)
 • Pranje denarja
 • Davčna utaja
 • Cyber kraje
 • Spremembe na trgih
 • Nizke pravne ureditve, v nekaterih primerih pa jih sploh ni
 • Prekomerne špekulacije: How to trade Bitcoin

Trgovanje s CFD-ji nad Bitcoin se verjetno ne razlikuje veliko od trgovanja s katerim koli drugim valutnim parom, blagom ali drugimi CFD-ji, ki kažejo močan trend.

Lepota poslovanja je v njihovi raznolikosti ter enostavnosti, trgovci imajo le eno nalogo, da se osredotočijo na študije premikanja cen pa naj so to fundamentalne ali tehnične, za njih je le pomembno da pravilno napovejo smer cene in s tem ustvarijo dobiček. Najpomembnejša področja na katera se morajo osredotočiti trgovci s CFD ji na Bitcoin:

 1. Sledite trendu (naraščajoči trend, dokler se ne dokaže drugače);
 2. Ustrezno upravljanje denarja;
 3. Osredotočite se na glavne seje: London, New York in Tokio.

Cen BTC / USD je izjemnega pomena, saj trgovcem omogoča, da se pridružijo glavnim igralcem na trgu ter sledijo zagonu cene. Seveda se bo trend sčasoma spremenil, toda dokler BTC / USD kaže določen smer mu je potrebno slediti.

Pravilno upravljanje denarja je sveti gral trgovanja, in če ga pravilno uporabljamo v močnem trendu, bi morali teoretično ustvariti velik donos ali ROI.

Trgovci se morajo vsekakor osredotočiti na glavne trgovalne seje, saj glavna trgovalna središča ponujajo največjo volatilnost na paru BTC / USD. Na srečo naša MetaTrader 4 (MT4) platforma ponuja ta instrument med najpomembnejšimi tržnimi sejami 24/7, tako se izognete občasnim špekulacijam, ki se dogajajo na trgih.

Prav tako je treba omeniti, da bi morali trgovati le z Bitcoin CFD-ji z reguliranim Forex brokerjem in CFD-ji, kot je Admiral Markets.

Kako trgovati Bitcoin om ali drugimi kriptovalutami / How to trade Bitcoin

kaj je bitcon

Trgovanje prek Admiral Markets je mogoče tudi z drugimi najpomebnejšimi kriptovalutami, vključno z BTC / USD. Trgovci lahko dostopajo do BTC / USD in drugih parov kriptovalut z uporabo MetaTrader 4 in MetaTrader 4 Supreme Edition plugin.

Postopek je preprost, enostavno sledite naslednjim korakom:

 • Prenesite / odprite MT4
 • Odprite nov račun ali se prijavite
 • Odpri Bitcoin v razmerju z dolarjem (BTCUSD) in pričnite trgovati

Bitcoin

Vir: Admiral Markets MT4, BTC / USD Tedenska karta, januar 2019. Upoštevajte, da pretekla uspešnost ni zanesljiv kazalnik prihodnjih rezultatov.


Scalping Trading Strategija za CFD-je na Bitcoin

Zelo zanimiva zna biti strategijo skalpiranja, ki bo lahko izkoriščala volatilnost v vašo korist. Skalpiranje na paru BTC / USD se izvede z odlično strategijo z dvojnim MACD-om, ki ga pokrivamo tudi na tečaju Forex 101.

Zaradi velikih premikov cene in trenda je ta strategija primerna za delovanje s CFDji BTC / USD na krajših časovnih okvirih, kot je m5.

Strategija delovanja s CFD BTC / USD uporablja:

 • 2 EMA (eksponentne drseče povprečje), 34 in 55,
 • 2 prekrivajoči se stohastiki (8,1,3 in 13,1,3),
 • kazalnik MACD2Line (34,89,34) ali privzeti MAC4 MT4, če nimate MACD2Line,
 • Admiral Markets Pivot, ki je na voljo z MetaTrader 4 Supreme Edition.

Če želite si lahko ustvarite kalkulator Pivot Points v Excelu, vendar bi bilo zelo težavno. Vključili smo tudi popolno predlogo z vsemi kazalniki, ki jih lahko samodejno naložite na vaš MT4.

To predlogo lahko najdete na tečaju Forex 101. Kliknite spodaj

Forex bitcoin

Če se odločite za uporabo strategije brez Forex 101 tečaja, je tukaj opisan način, da ga konfigurirate v grafikonu:

1. na grafikonu BTC / USD 5M;
2. vnesite EMA 34 in 35. Modra EMA je 34, rdeča pa 55;

3. Dodajte MACD (34,89,34);

bitcoin MACD

4. Dodajte stohastični indikator (8,1,3) in (13,1,3) na istem oknu.

Bitcoin-stohastika

5. Nazadnje dodajte indikator Admiral Pivot v dnevne osi.

Bitcoin admiral pivots

 1. Kupite v CFD BTC / USD, ko je modra EMA 34 nad rdečo 55 EMA.
 2. Cena se mora vrniti k EMA. Idealno bi bilo, da bi ga podpirali EMA ali nekoliko pod njim.
 3. MACD je nad 0 (ali mora MACD prikazati modri histogram, če uporabljate predlogo Forex Begins).
 4. Vsaka od stohastikov mora biti pod 20 in usmerjena navzgor (idealno, križ 20 od spodaj).
 5. Cilj je naslednji Admiral Pivot, kjer je stop-loss pod prejšnjim nihanjem.

Bitcoin metatrader

Vir: Admiral Markets MT4, BTC / USD M5 Graf, 12. julij 2017. Upoštevajte, da pretekla uspešnost ni zanesljiv kazalnik prihodnjih rezultatov.

Strategije trgovanja znotraj dneva s CFD-je na Bitcoin

Če želite upravljati s CFD ji na Bitcoin v časovnem okviru znotraj enega dneva, boste morda želeli uporabiti našo strategijo skaliranja večkrat na dan. Če imate dnevna opravilo in nimate dovolj časa za skalpiranje, boste morda želeli uporabiti strategijo skalpiranja na dnevne trgovanju.

Ta strategija za trgovanje s CFDji na Bitcoin vključuje MACD s kazalniki RSI in CCI .

Za uporabo te strategije morate prenesti MetaTrader 4 Supreme Edition, saj zahteva indikator Admiral Pivot. Indikator Admiral Pivot ponuja personalizacijo brez primere, ki ustreza tako trgovcem znotraj dneva kot dolgoročnim trgovcem.

Kazalniki, uporabljeni za to strategijo so naslednji:

 1. RSI (10, zapiranje)
 2. CCI (14, tipična cena HLC / 3)
 3. MACD (12,26,9)
 4. Admiral Pivot

Strategija se izvaja v časovnem okviru M30. Trgovci boste kupovali CFD BTC / USD, če:

 1. MACD> O
 2. RSI> 50
 3. ICC> 0
 4. Cena je nekoliko višja od podpore Pivot Point.

Stop-loss /izguba je postavljena pod vstopno točko, cilj pa je odboj na Admirala Pivot. Pri močnih trendih bi to morala biti uspešna strategija trgovanja s CFD za BTC / USD.

bitcoin metatrader

Upoštevajte, da pretekla uspešnost ni zanesljiv kazalnik prihodnjih rezultatov

Kako trgovati Bitcoin leta 2019

Kot smo že omenili, je trg kriptovalute zelo nestanoviten, kar zahteva prilagodljive pristope, ki vam omogočajo, da se prilagodite tem hitrim premikom s hitrostjo, ki jo zahteva trg.

Pogljmo si nekaj prednosti Bitcoin trgovanja s CFD-ji:

 1. Vzvod do 1: 2
 2. Možnost delovanja 24 ur na dan, 7 dni v tednu v parih s križanjem z EUR
 3. Možnost odpiranja dolgih in kratkih pozicij

Ti prilagodljivi pogoji trgovanja so posledica dejstva, da trgovec preprosto špekulira o gibanju cene osnovnega sredstva (Bitcoin ali kriptovalute, s katero trguje), namesto da bi imel v lasti sredstvo.

Zavedati se morate, da strategije trgovanja niso nezmotljive. Trgovanje na finančnih trgih prinaša tveganja, zato vam vedno priporočamo, da anjprej vadite na demo računu in to pri reguliranem borznem posredniku.

demo bitcoin

Drugi članki, ki vas lahko zanimajo

O Admiral Marketsu

Smo posrednik z globalno prisotnostjo in ga upravljajo najvišji finančni organi. Omogočamo dostop do najbolj inovativnih trgovalnih platform. Delujemo s CFD-ji, zalogami in ETF-ji.

Dobra trgovina!

Admiral Markets

To gradivo ne vsebuje in se ne sme razlagati tako, da vsebuje investicijsko svetovanje, naložbena priporočila, ponudbo ali zahtevo za kakršno koli transakcijo s finančnimi instrumenti. Ne pozabite, da takšna analiza poslovanja ni zanesljiv kazalec za trenutno ali prihodnjo uspešnost, saj se bodo okoliščine sčasoma spremenile. Pred odločitvijo o naložbi se morate posvetovati z neodvisnimi finančnimi svetovalci, da boste razumeli tveganja

Bitcoin.

Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 77% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.