​Kaj je Bitcoin Cash?

Admirals
11 Min branje

Ta članek bo trgovcem ponudil vse, kar morajo vedeti o Bitcoin Cashu. Spoznali boste razlike med Bitcoin Cash in Bitcoin, blockchain, ključne razlike med kriptovalutami in fiat valutami, razloge, zakaj bi morali razmisliti o trgovanju s CFD-ji na Bitcoin Cash in še veliko več!

Kriptovalute hitro pridobivajo na prepoznavnosti, saj lahko po internetni revoluciji postanejo najpomembnejši tehnološki razvoj. Pred kratkim pred tremi ali štirimi leti je Bitcoin in druge kriptovalutne valute in druge valute, ki so se pojavljale, na splošno veljale, vsaj v gospodarskem in političnem establišmentu, za mimoidočo modrost.

Hitro naprej do leta 2019 in vsi, ki so najbolj utripani, zdaj sprejemajo, da bodo kripto valute in tehnologija blockchain, na katerih temeljijo, skoraj zagotovo tvegali, da bodo uporabili buzz besedo, "zmotili" finančno in politično ustanovo na način, da zagotovo nima nobene vzporednice v sodobni zgodovini. Obstajajo dokazi, da bo to v veliki meri vplivalo na naše vsakdanje življenje in na svet, ki deluje v prihodnosti.

Bitcoin vs. Bitcoin Cash

Da bi najbolje razložili, kaj je Bitcoin Cash, sta logično izhodišče kratka zgodovina in širše razlago kripto valut, vključno z izvirnim Bitcoin.

Kaj je Blockchain?

Tu se ne bomo preveč poglabljali v tehnične podrobnosti blockchaina, saj, prvič, le tisti s specifičnim tehničnim znanjem resnično razumejo tankosti in drugič, za naš kontekst Bitcoin Cash kot tržnega instrumenta to res ni pomembno. Vendar je potreben pregled, ki ponazarja, zakaj kripto valute, ki temeljijo na blockchainu, uspešno pridobivajo oprijem in zakaj naj bi postali uveljavljena alternativa / tekmec fiatnim valutam.

Kot smo že omenili, je blockchain enakomerna tehnologija za shranjevanje in prenos podatkov. Vendar je veliko bolj specifično v tem, da je „podatki" ogromna digitalna knjiga, ki se shranjuje in posodablja na več računalnikih hkrati. Tradicionalna knjiga je fizična knjiga (v zadnjem času elektronska oblika), ki vsebuje popolno zgodovino vseh finančnih transakcij v podjetju in zunaj njega, čeprav je teoretično lahko zgodovina kakršnih koli transakcij.

Dobra opredelitev blockchaina je definicija Sloana MIT-a Christiana Catalinija, ki je izjavil, da na visoki ravni "omogoča mreži računalnikov, da se v rednih presledkih dogovorijo o resničnem stanju porazdeljene knjige". Vsako mesto za shranjevanje se imenuje "vozlišče", in vsako vozlišče ni treba shraniti celotne knjige, samo njene dele. Ključna vozlišča pa vsebujejo celotno knjigo.

Dodatna, bistvena značilnost blockchaina je, da se knjige zavarujejo s pomočjo kriptologije. Kako to deluje je zapleteno, ključno pa je, da transakcije vozlišča hitro potrdijo in preverijo s pomočjo kriptologije - matematične kode. Ko je to zaključeno, se transakcija zaklene v glavno knjigo in posodobitev se distribuira vsem vozliščem, ki hranijo isti del celotne knjige.

Vse to pomeni, da v nasprotju s tradicionalnim sistemom poslovnih knjig, kjer lahko eden ali nekaj pooblaščenih posameznikov sklepa in beleži transakcije, knjiga blokovne verige pomeni, da lahko vsak opravi transakcijo in sistem to preveri. Ni se zanašati na noben osrednji organ.

Trgujte na trgih z zaupanjem

Ekskluzivni izobraževalni viri za vse trgovce

Kripto v primerjavi s Fiat valutami

Fiatni denarni sistem - to je trenutni svetovni denarni sistem - se je začel nominalno leta 1931, ko je Velika Britanija odpravila zlati standard, za njim pa ZDA leta 1933. Zadnje ostanke zlatega standarda je predsednik Nixon razstavil leta 1971. Z zlati standard, valuta države je imela vrednost, neposredno povezano z zlatom, bankovci pa so morali biti podprti z ekvivalentom dejanskega zlata, ki ga ima centralna banka. Novi fiat sistem je pomenil, da lahko centralne banke tiskajo toliko valute, kot so želele.

To mnogi trdijo, da vladam, zlasti državam, katerih valute so mednarodno prevladujoče, nevarna možnost, da manipulirajo s svetovnim gospodarstvom tako, da lahko povečajo in zmanjšajo ponudbo denarja po svoji volji. Kriptovalute imajo končno število enot, ki se vzpostavi na mestu njihovega lansiranja, s sproščanjem v sistem, ki ga nadzira postopek, znan kot "rudarjenje".

Hitrost rudarjenja se nadzoruje s postopkom računalnikov, ki so potrebni za reševanje zapletenih matematičnih formul, ki se povečujejo po zapletenosti, saj se povečuje moč računalnika, ki je uporabljen za reševanje teh formul. Reševanje teh formul povzroči izdajo novih 'blokov' Bitcoina.

Teoretično lahko vsakdo "mine" kripto valute, če ve, kako in če ima na voljo strojni vir, ki ga lahko podpira. Končna narava ponudbe preprečuje devalvacijo valutnih enot, do katere pride, ko centralne banke tiskajo več denarja. Ko se povpraševanje po končnem številu valutnih enot povečuje, se poveča tudi njihova vrednost in jih preprosto razčlenimo na manjše enote.

Drugič, sistem fiat valute finančnim institucijam zagotavlja raven moči, ki jo zagovorniki kripto valut tudi menijo za nevarne. V sistemu fiat valute imajo finančne institucije vlogo majhnega števila posameznikov, pooblaščenih za vnašanje transakcij v tradicionalno knjigo. Ko se fiatni denar elektronsko prenese med dve osebi, mora pooblaščena tretja oseba potrditi, da se je transakcija zgodila, nato mora vrednost odvzeti iz lastniškega zapisa prvega subjekta in ga nato dodati drugemu.

Brez teh tretjih oseb bi lahko digitalno kopijo valute ustvarili neskončno. Sistem, ki temelji na preverjanju tretjih oseb, z omejenim številom pooblaščenih tretjih oseb, je (morda podpornikom kripto valut) tako neučinkovit kot preveč izpostavljen potencialu korupcije. Blockchain tehnologija odpravlja potrebo po preverjanju s strani tretjih oseb in ustvarja domnevno nepotreben ali spremenljiv objektivni zapis.

Trgujte Forex & CFDje

Pridobite dostop do 40 CFDje na kripto pare, 24/5

Kaj je Bitcoin?

Bitcoin je kripto valuta, ki jo je prvotno leta 2009 izdal Satoshi Nakamoto, psevdonim za enega ali skupino posameznikov. Njihova motivacija je bila nezadovoljstvo z obstoječim fiatom valutnim sistemom in njegovo vlogo v globalni ekonomiji, pa tudi zaznano okrepitev geopolitičnih struktur moči.

Medtem ko obstajajo številne razlike med kriptovalutami , je glavna razlika med Bitcoin in drugimi kripto valutami , kot sta Ripple in Ether, da je do zdaj pridobil več moči. Bitcoin je bila prva prava kriptovaluta, ki je doživela široko sprejetje, in njena moč se je pospešilo, ko so podjetja začela sprejemati plačila v Bitcoin.

Kaj je Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash obstaja od 1. avgusta 2017, zaradi česar je še vedno relativno nova kripto valuta. Medtem ko se nove kripto valute ves čas pojavljajo, nekatere so bistveno drugačne od Bitcoina, nekatere pa so bolj ali manj copycats, je bistvena razlika pri Bitcoin Cash v tem, da izvirajo iz prvotnega Bitcoina.

1. avgusta 2017 je Bitcoin blockchain ' Hard Forked ' v dve novi blockchains - Bitcoin in Bitcoin Cash. Za tiste, ki jih izraz ni seznanil, ko je blockchain "vilil", je to pomenilo, da sta imela Bitcoin in Bitcoin Cash do vilice popolnoma isto knjigo. Od vilice dalje se knjige razlikujejo, kar pomeni, da sta nastali dve različni kripto valuti.

Za trgovce, ki jih zanima trgovanje s CFD-ji na kripto valutah, zakaj ne bi razmislili o trgovanju s CFC-ji Bitcoin Cash na najbolj priljubljeni trgovalni platformi na svetu? - MetaTrader. Odklenite resnično moč te platforme s dodatkom MetaTrader Supreme Edition Admirals za MetaTrader 4 (MT4) in MetaTrader 5 (MT5) - s 60+ ekskluzivnimi orodji za trgovanje.

Ekskluziven dodatek MetaTrader Supreme Edition

Prenesite najmočnejši paket dodatkov za vašo najljubšo trgovalno platformo!

Zakaj se je zgodil Bitcoin Hard Fork?

Bitcoin tehnologija blockchain temelji na podatkovnih blokih. Z večanjem sprejemanja Bitcoinov in več transakcij se ti bloki Bitcoin napolnijo hitreje. Transakcijske hitrosti so se upočasnile, ko so za potrditev in preverjanje potrebovali nove 'bloke', ki jih rudarji niso mogli ustvariti dovolj hitro. To je spet postalo vprašanje razširljivosti, ne da bi se spuščali v tehnične podrobnosti.

Povečati je bilo treba velikost blokov Bitcoin, kar je zahtevalo posodobitev programske opreme in "vilice". Med Bitcoin in Bitcoin Cash obstaja nekaj tehničnih razlik, na primer Bitcoin Cash ima manjšo velikost bloka. S stališča trgovca je razlika v tem, da sta Bitcoin in Bitcoin Cash zdaj dve ločeni kripto valuti, kot izvedeni finančni instrumenti pa sta zdaj dva ločena finančna instrumenta - BTC (Bitcoin) in BCH (Bitcoin Cash).

Zakaj trgovati s CFD-ji z Bitcoin Cashom?

Glavna privlačnost kripto valut kot izvedenih finančnih instrumentov je njihova relativna nestanovitnost v primerjavi z bolj "zrelimi" fiatnimi valutami. So kot nastajajočih tržnih valute, ki se gibljejo z intenzivno hitrostjo, z povpraševanje hitrih premikov na razpoloženje okolice za zanimanje za posamezno valuto. Kot novejša kripto valuta bi lahko pričakovali, da bo volatilnost Bitcoin Cash bolj izrazita v primerjavi z Bitcoin in drugimi širše sprejetimi kripto valutami, kot so Ether, LiteCoin in Ripple .

Ta potencial nestanovitnosti je privlačen za trgovce z večjo nagnjenostjo k tveganju. Trgovanje s CFD Bitcoin Cash in trgovanje z drugimi alt kovanci lahko prinesejo donosnost naložbe, vendar se je vedno treba zavedati, da velika volatilnost vodi tudi do večjega tveganja izgube. Izkoristite nastavitve zaščite pred nestanovitnostjo Admirals in preizkusite svoje trgovanje na brezplačnem demo računu za trgovanje z virtualnimi sredstvi, preden začnete trgovati z Bitcoin Cash CFD-ji za prave.

Druga značilnost kripto valut, ki privlačijo trgovce, je njihova nizka povezanost s tradicionalnimi finančnimi trgi in drugimi razredi premoženja, ne le fiatnimi valutami. Ker kripto valute niso del fiat sistema, na njihovo vrednost ne vplivajo trendi v fiat valutah. In ker niso vezani na nobeno vlado ali centralno banko, geopolitični dejavniki nanje ne vplivajo enako kot vsako drugo premoženje in finančni instrumenti, ki temeljijo na njih.

Kaj vpliva na ceno Bitcoin cash?

Vir: CryptoCompare - Grafikon BCH / USD

Če na vrednost Bitcoin Casha - kot tudi druge kripto valute - ne vplivajo denarna politika centralnih bank in geopolitični dogodki kot druga sredstva, kaj so potem glavni dejavniki? Trgovanje z Bitcoin Cashom mora trgovce razumeti, kaj vpliva na ceno. Trenutno je, čeprav je novejša kripto valuta, druga najdragocenejša na svetu (po tržni kapitalizaciji), za samo Bitcoin. Kateri so torej glavni vozniki?

  • Borze, ki sprejemajo BHC - ko so se začele Bitcoin Cash, so menjave in denarnice neradi prevzele novo kripto valuto. Zdaj jih čedalje več sprejema in povečuje njegovo vrednost, saj jih je lažje shranjevati in prenašati. To je glavni dejavnik, kako uspešen bo Bitcoin Cash pri pridobivanju vleke v prihodnosti. Trgovci naj bodo pozorni na nove menjave in ponudnike denarnic, zlasti na večje, ko napovedujejo, da bodo začeli sprejemati Bitcoin Cash.
  • Tempo rudarjenja - Bitcoin Cash je za rudarje zelo privlačen, saj njegova manjša velikost blokov v primerjavi s prvotnimi Bitcoin pomeni, da je trenutno lažje rudarjenje in zato zanje donosnejši. Manjša velikost bloka pomeni tudi, da več transakcij in rudarjev zasluži denar s transakcijami, ki vključujejo svoje minirane bloke, s čimer se še poveča njegova priljubljenost.

Kaj je naslednje za Bitcoin Cash v letu 2020?

Preprost odgovor je, da nihče v resnici ne ve. Kako uspešen bo Bitcoin Cash v sprejetju in kakšne posledice bo imel na prvotni Bitcoin, je na tej stopnji nemogoče povedati. Edina stvar, ki jo lahko na tej stopnji zagotovo trdimo, je, da je "Hard Fork" iz BTC hranil podatke o obstoječih transakcijah nedotaknjenih in da je to, kar se dogaja, zelo zanimiv eksperiment, ki nam bo povedal veliko o prihodnosti kripto valute, ne samo Bitcoin in Bitcoin Cash.

Manjša velikost bloka Bitcoin Cash je vabljiva za rudarje, kar bo vplivalo na prihodnjo ceno Bitcoin Casha, pa tudi na morebitne druge kripto valute. Če se je "Hard Fork" Bitcoin / Bitcoin Cash resnično lotil vprašanja razširljivosti tehnologije blockchain, bo pokazal tudi čas.

Ni nemogoče, da bi BCH sčasoma prehitel BTC in postal primarna veriga Bitcoin. Vendar pa so na tej točki vse to špekulacije. Zagotovo je, da bodo te razmere v prihodnjih tednih, mesecih in letih spodbudile nekatere potencialno zanimive priložnosti za trgovce z visokim tveganjem, ki imajo apetit po kripto valutah.

Trgujte s CFD-ji na kriptovalute preko Admirals

Ste pripravljeni za vstop na hitro rastoči trg kriptovalut?

Admirals omogoča svojim strankam trgovanje 24 ur na dan, 7 dni v tednu, z evro in kripto pari, možnost odpiranja dolgih in kratkih pozicij na katerikoli kriptovalutni CFD, brez da bi imeli predhodno v lasti prave kriptovalute. Trgovali boste lahko CFD-je na naslednje kriptovalute: BTCEUR, ETHEUR, XRPEUR, BTCUSD in številne druge! Kliknite na oglas spodaj za odprtje trgovalne računa in začnite s trgovanjem!

Trgujte s CFD-ji na digitalne valute

Trgujte z 30+ najboljšimi digitalnimi pari z Admirals

Upamo, da ste uživali pri branju tega članka, če pa bi radi izvedeli še več o trgovanju na splošno, potem si preberite sorodne članke navedene spodaj:

Uspešno trgovanje vam želimo!

Admirals

To besedilo vsebuje dodatne informacije o vseh analizah, ocenah, napovedih, napovedih in drugih informacijah (v nadaljevanju "Analize"), objavljenih na spletni strani Admirals.

1. Analiza je bila objavljena za informativne namene in se ne sme šteti za investicijsko svetovanje ali priporočilo.

2. Vsaka stranka neodvisno sprejema investicijske odločitve in Admirals ne odgovarja za kakršno koli izgubo, ki izhaja iz take odločitve, ne glede na to, ali odločitev temelji na analizi.

3. Vsako analizo opravi neodvisni analitik (v nadaljnjem besedilu: avtor) na podlagi svojega osebnega mnenja.

4. Za zagotovitev zaščite interesov strank in objektivnosti analize je Admirals vzpostavil notranje postopke za preprečevanje navzkrižja interesov.

5. Čeprav si prizadevamo zagotoviti zanesljivost in popolnost informacij, ki so na voljo v analizah, Admirals ne more zagotoviti točnosti in popolnosti kakršnih koli informacij v analizah. Predstavljene številke, ki se nanašajo na prejšnja gibanja cen, ne zagotavljajo prihodnjih rezultatov.

6. Prednost Analiza se ne sme obravnavati kot posredna obljuba ali jamstvo za Admirals, da bo stranka z uporabo navedenih strategij ali omejitvijo izgub dobiček.

7. Predhodna nihanja cen v ceni finančnega instrumenta ali pričakovanja, navedena v analizah, se ne smejo šteti za obljubo ali jamstvo za Admirals za prihodnja gibanja cen. Vrednost finančnega instrumenta se lahko poveča in zmanjša, ohranitev vrednosti instrumenta pa ni zagotovljena.

8. Projekcije, vključene v analizo, ne smejo upoštevati nobenih provizij, davkov in drugih stroškov, ki nastanejo pri vlaganju v take instrumente. Cenik Admiralsa je naveden na spletni strani Admiralsa.

9. Proizvodi, s katerimi se trguje na finančnem vzvodu (vključno s CFD-ji), so po svoji naravi špekulativni, trgovanje pa lahko povzroči izgubo in dobiček. Preden začnete trgovati, morate poskrbeti, da boste razumeli vsatveganja

NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Kaj je Litecoin? Kje kupiti Litecoin in kako trgovati z njim?
Ali je Litecoin "manjša" oblika Bitcoina? Bitcoin je nedvomno bolj znana kriptovaluta, vendar boste morda presenečeni, ko boste izvedeli, da je bil Litecoin predstavljen že pred več kot petimi leti. Ta članek obljublja razlago ključnih vprašanj, kot so: Kako deluje Litecoin? Kako deluje ustvarjanje...
Top 10 kriptovalut za investiranje v letu 2024
Kriptovalute doživljajo zelo pozitivna leta in pridobivajo na vedno večjo pozornosti kljub temu, da je to še vedno sektor, ki je šele v razvoju. Kje bo sledila največjaa sprememba cen in največja volativnost v leta 2024? Bo to spet kriptosvet?V tem članku bomo pregledali 10 najboljših kriptovalut za...
Vrednost Bitcoina - Kako trgovati Bitcoin CFD v letu 2023?
Ste že vključili Bitcoin CFD v vaš trgovalni načrt? Kako trgovati z Bitcoin CFD-ji je zagotovo tema, o kateri razmišljajo številni trgovalci v letu 2021. Glede na izjemno visoko volatilnost tečaja Bitcoina, ta omogoča številne priložnosti za trgovanje (kot seveda na drugi strani tudi visoko tveganje...
Poglej vse