​BTC/USD vs. ETH/USD: Kaj je bolje trgovati?

Admirals
8 Min branje

Trg kriptovalut je nastal v letu 2009 z malim projektom Bitcoin, ki je začel popolnoma nov finančni koncept. Od takrat so številni novi igralci sledili Bitcoinovemu vodstvu in ustvarili svojo digitalno valuto. Nekaj bolj znanih "privržencev" so Litecoin, Ripple in Ether.

Vedno večje število kriptovaliut bi dejansko lahko postalo mala zmedeno za trgovce, zato bo današnji članek primerjal Bitcoin / USD z ETH / USD CFDja in podal zlato vprašanje: katera je boljša za namene trgovanja?

Preden začnemo, ste poskusili z MetaTrader 4 ali MetaTrader 5 Supreme Edition? Naš edinstveni dodatek za platforme za trgovanje MetaTrader ponuja več kot 60 ekskluzivnih orodij in kazalnikov, ki vam pomagajo pri trgovanju z Bitcoin in Ether CFDji na naslednjo stopnjo! Preverite in brezplačno prenesete danes.

Ekskluziven dodatek MetaTrader Supreme Edition

Prenesite najmočnejši paket dodatkov za vašo najljubšo trgovalno platformo!

Za zdaj, pojdimo nazaj na naše zlato vprašanje ... Spodaj bomo pregledali pet dejavnikov, ki bi nas lahko usmerili v pravo smer, preden dosežemo končni zaključek - BTC / USD vs. ETH / USD: kaj je bolje za trgovanje?

1. Dejavnik: Dolgoročni cenovni potencial

Zaradi gibanja cen Bitcoina (BTC) v letu 2017 je težko premagati njegovo rast. Povečanje Bitcoina proti ameriškemu dolarju (BTC / USD) je bilo skoraj brez premora:

  • Bitcoinova najnižja cena leta 2017 je bila okoli 740 dolarjev.
  • Bitcoinova najvišja cena leta 2017 je bila višja od 19.000 dolarjev.

Morda ste presenečeni ob tem podatku, vendar morate tudi vedete, da je ETHER imel podobno potovanje s svojim gibanjem cene v primerjavi z USD. ETH / USD je začel s približno ceno 7,65 USD 1. januarja 2017 in se je od takrat povečal na neverjetno visoko vrednost približno 1.200 USD.

Kateri je torej boljši? Res je odvisno, kako merite:

  • V absolutnem smislu je bil v letu: BTC / USD CFD boljši, saj se je cena povečala za več kot 14.000 USD, medtem ko se je CFD ETH / USD povečal za okoli 490 USD.
  • Kot odstotek: z relativnega vidika kripto par ETH / USD zmaga, saj je narasel za več kot 150 (v primerjavi z BTC / USD, s faktorjem več kot 25).

Kdo bo zmagovalec leta 2018? To je zelo težko povedati, vendar pa bi bBitcoinova vodilna vloga (glej dejavnik 2) lahko nadaljevala z Bitcoinovo rast, do višinoe 25.000, 50.000 ali celo 100.000 ameriških dolarjev. Najvišja cena Bitcoin verjetno še ni bila zapisana.

Iz te perspektive se zdi, da je grafik Bitcoin prevladujoč, saj se šteje, da je priljubljena na trgu - še posebej, če upoštevamo njegovo stalno bikovsko akcijo in močan rastoči trend. Jasno lahko vidite razliko, ko jo primerjate z etrom, ki je imel tu in tam bikovski trend, vendar ne tako dosledno, kot je to bilo pri Bitcoinu.

V celoti sta se oba instrumenta premaknila za izjemno veliko, zato se zavedajte, da vedno obstaja tveganje, da bi tržne cene padle ob nepričakovanih novicah. T

Spodaj si lahko ogledate grafikon Bitcoina, prikazan v primerjavi z ameriškim dolarjem (BTC / USD) za drugo polovico leta 2017.


Slika: BTC/USD MT4 dnevni graf od 6 junija do 7 decembra 2017

2. dejavnik: Vloga voditelja

Bitcoin ostaja najbolj znana kriptovaluta in zdi se, da ni nobene nevarnosti, da bi izgubil ta položaj. Zato je možnost, da bo Bitcoin lahko ohranil ta status tudi leta 2018, dokaj dostojna.

Prednost vodilne vloge Bitcoina je, da bi lahko pritegnila več vlagateljev. Kriptovalute na splošno, vendar še posebej Bitcoin, morda postajajo bolj privlačne za večje investitorje, morda tudi institucionalne vlagatelje. Bitcoin je dobro pozicioniran, da preje veliko pozornosti tudi v letu 2017. Eter lahko prejme manjši del naložb, vendar obstaja še dosti rezerve, ki je nismo videli.

3. dejavnik: Razlike med kriptokultacijami

Vsaka kriptovaluta ima drugačno metodo in niz pravil, ki so povezana z njeno ustvarjanjem, distribucijo in zaščito / varnostjo. Koristno je vedeti posebnosti vsake kriptokovidnosti, bodisi Bitcoin ali Ether, in se počutiti udobno s svojimi parametri.

Kako deluje Bitcoin? Bitcoinov poudarek kot sistem decentraliziranega plačilnega sistema je bolj povezan na varnost in proces rudarjenja (to je, kako so ustvarjajo Bitcoini). Več o tem lahko izveste v našem Kaj je Bitcoin? članku.

Kako deluje Ether? Ether ponuja več kot le plačilni sistem. V skladu s samim projektom Ethereum je Ethereum "decentralizirana platforma, ki izvaja pametne pogodbe: aplikacije, ki delujejo tako natančno, kot so programirane brez možnosti izpada, cenzure, goljufije ali vmešavanja tretjih oseb". 1 Če želite izvedeti več o Etheru, preberite naš "Kaj je Ethereum?" članek.

Obstajajo številne ključne razlike med dvema kriptoskupinama, tukaj je le nekaj primerov:

  • Dobava Bitcoin je omejena in je določena na 21 milijonov, medtem ko ima Eter rast dobave, ki je omejena vsako leto.
  • Bitcoin, ustvarjen leta 2009, ima čas blokiranja 10 minut, medtem ko je Ether trenutno približno 14 sekund 2.

Trgovanje z instrumentom, ki ti je všeč, ni nujno dobro, a z vero v njegov dolgoročni potencial in zasnovo cene bi trgovcem lahko olajšali odločitve in si prizadevali za večje cilje. Ta poseben dejavnik je zelo oseben in bo odvisen od trgovca do trgovca.


Slika: Bitcoin graf,ETH/USD MT4 dnevni graf od 26 maja to 7 Ddecembra 2017

4. dejavnik: Notranje zadeve kriptovalut

Nadaljevanje najnovejših dogajanj v okviru vsakega kriptokovanca bo zagotovilo tudi nekaj ključnih informacij o možnih cenovnih reakcijah. Trdna vilica Bitcoin Cash, ki je bila oddaljena od prvotnega Bitcoin - na primer, je začasno vplivala na ceno - zato je ohranjanje pozornosti na takšnih trendih lahko pomembno.

S tega vidika je eter nekoliko bolj stabilen kot Bitcoin, če upoštevamo najnovejšo razdelitev. V vsakem primeru pa ne boli, da bi pazili na najnovejše trende v vsaki kriptocurrency in ugotovili, ali eden od obeh nudi manj tveganja in večjo stabilnost. To se lahko spremeni tudi iz meseca v mesec, saj so trendi in novice v tem prostoru še vedno debeli in hitri.

5.dejavnik: Volatilnost cen

Trgovanje ne temelji le na osnovah (faktor 2 in 3) ali pri dolgoročnem potencialu (faktor 1), temveč tudi na cenovnih ukrepih in nestanovitnosti kriptokovance. To je še posebej pomembno pri trgovanju na nižjih časovnih okvirih, na primer. Zakaj?

Instrumenti, ki se počasi gibljejo, ne ponujajo zanimivih trgovskih postavitev, saj je težko pridobiti dobiček z vstopom in izstopom, če se cena skoraj ne premika navzgor ali navzdol. Volatilnost je ključna, saj ponuja možnosti trgovcem.

Ključni ukrep je tudi ključnega pomena: pregledati ether in bitcoin karte ter se seznaniti z instrumentom. To je še toliko bolj veljavno za kratkoročne grafikone, kjer je cenovno ukrepanje včasih hitro in nepričakovano. Nekateri instrumenti bodo bolj naravno prilagodili vaš stil trgovanja. Vedno se morate prepričati, da znate trgovati z Bitcoin CFD-ji, preden se lotite s pravim denarjem. Priporočamo, da se prijavite za brezplačen demo račun in se ukvarjate v pravem trgovinskem okolju z virtualnimi sredstvi.

Trgujte s CFD-ji na digitalne valute

Trgujte z 30+ najboljšimi digitalnimi pari z Admirals

Zaključek

Kateri je boljši za trgovanje? Kakorkoli že, Bitcoin in Eter nudita zadostno volatilnost in gibanje cene za namene trgovanja. Trgovci bi morali biti pozorni na oba kriptokovanca in videti, katera je primernejša za trgovanje na določen dan, teden ali mesec. Izbira najljubšega instrumenta je odvisna od vaših lastnih želja. Preizkusite oba za nekaj časa in poglejte, kateri bolj ustreza vašemu tržnemu vidu.

Kriptovalute so danes prisotne povsod, vendar je zelo dobra novica, da niso edini izdelki, ki so na voljo za trgovanje. Admirals je vaš idealen partner za trgovanje s Forexom in CFDji na delnice, borzne indekse, surovine in obveznice!

 

NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Kaj je Litecoin? Kje kupiti Litecoin in kako trgovati z njim?
Ali je Litecoin "manjša" oblika Bitcoina? Bitcoin je nedvomno bolj znana kriptovaluta, vendar boste morda presenečeni, ko boste izvedeli, da je bil Litecoin predstavljen že pred več kot petimi leti. Ta članek obljublja razlago ključnih vprašanj, kot so: Kako deluje Litecoin? Kako deluje ustvarjanje...
Top 10 kriptovalut za investiranje v letu 2024
Kriptovalute doživljajo zelo pozitivna leta in pridobivajo na vedno večjo pozornosti kljub temu, da je to še vedno sektor, ki je šele v razvoju. Kje bo sledila največjaa sprememba cen in največja volativnost v leta 2024? Bo to spet kriptosvet?V tem članku bomo pregledali 10 najboljših kriptovalut za...
Vrednost Bitcoina - Kako trgovati Bitcoin CFD v letu 2023?
Ste že vključili Bitcoin CFD v vaš trgovalni načrt? Kako trgovati z Bitcoin CFD-ji je zagotovo tema, o kateri razmišljajo številni trgovalci v letu 2021. Glede na izjemno visoko volatilnost tečaja Bitcoina, ta omogoča številne priložnosti za trgovanje (kot seveda na drugi strani tudi visoko tveganje...
Poglej vse