Trgovanje CFD DAX 40 index - Investiranje v nemško borzo

Admirals
29 Min branje

CFD za indeks delnic DAX-a 40 (prej DAX30) je med najbolj prodajanimi in iskanimi instrumenti pri Admirals-u. CFD-ji, pogodbe za razliko, dopuščajo trgovanje navzgor ali navzdol na delniškem DAX indexu. CFDji vam omogočajo, da prodate indeks DAX in lahko tako zaslužite tudi ob padcu vrednosti frankfurtske borze.

Če še niste zainteresirani za trgovanje na CFDjih na indeks DAX-a 40 (prej DAX30), je zdaj pravi čas, da spoznate vse prednost:. Kaj vse bomo spoznali v tem članku?

Skratka, vse kar morate vedeti za trgovanje ali vlaganje v DAX index.

Kaj točno je trgovanje z indeksom DAX 40 (prej DAX30)?

Trgovanje z DAX indeksom 30 vključuje špekuliranje o ceni nemškega borznega indeksa. Kot veste je vsako trgovanje tvegano in takoje tudi trgovanje z indeksi. Za začetek je najbolje, da začnete s trgovanjem ali bolje rečeno treningom na demo trgovalnem računu. Trgovanje z deo računom na DAX indexu vam tako ne bo predstavljalo nobenega tveganja, prineslo pa vam bo realen izkušnej s trgovanjem na finančnih trgih. Šele, ko boste dolgoročno profitabilni na demo računu je čas za odprtje pravega trgovalnega računa in trgovnaje z nemškim CFD DAX-a 40 (prej DAX30) indexom.

Obstaja več različnih načinov trgovanja s tem indeksom, ki se imenuje tudi Ger30, vendar moramo najprej spoznati vse bistvene pojme!

Brez tveganja Demo račun

Registrirajte si brezplačen demo račun in obvladajte svojo trgovalno strategijo

Kako kupiti DAX-a 40 (prej DAX30) index CFD

Vedno se pričen z idejo o trgovanju.

V kolikor menite, da se bo nemški borzni trg in s tem CFD DAX index kratkoročno, srednjeročno ali dolgoročno povečal, je to odlična priložnost za vas!

Čas je, da se boste naučite, kako kupiti CFD DAX index!

Najbolj enostavno je, da odprete trgovalno postajo metaTrader 5 in poišlite med simboli DAX-a 40 (prej DAX30). Tukaj preprosto odprete nakupno ali prodajno pozicijo.

Druga možnost je s pomočjo posebnega dodatka Supreme Edition.

Spodaj so navedeni točni postopki za dostop do MetaTrader 5 Supreme Edition:

  1. Ko se povežete/vpišete na vašo trgovalno platformo, morate odpreti Mini Terminal dodatek na grafikonu, saj vam bo tako trgovanja DAX 30 CFD bistveno lažje..
  2. Vnesite število točk, ki jih predstavlja vaša izguba, kot tudi tveganje v fiksni valuti evru, ki ste ga pripravljeni prevzeti v razdelku "Izračunaj velikost lotov".
  3. Nato kliknite "Potrditev"
  4. Sedaj lahko sprožite naročilo za nakup na trgu s klikom na gumb "Kupi" ali dajanje naročila na čakanje z uporabo modrega navpičnega stolpca na desni strani ekrana.

Če se odločite za čakajočo naročilo, upoštevajte, da morate z uporabo Mini Terminala slediti naslednjim korakom:

  1. Prvič v modrem stolpcu Mini Terminala kliknite na vstopni tečaj, ki vas zanima
  2. Kliknite drugič v tem stolpcu na želenem poteku Stop Loss
  3. Kliknite tretjič v tem stolpcu na želeni stopnji tečaja Take Profit

Seveda lahko kasneje prekličete Take Profit, še posebej, če sledite strategiji z več Take Profiti. Omogočeno, je tudi samo delno zapiranje pozicij.

To naredite tako, da uporabite oznako za prevzem linije Profit, da izberete »T / P« in nato »Brez«.

Na naraščajočem trgu so verjetnosti uspeha večje, če poskušate špekulirati samo na ta način. To je logično in tudi učinkovito! Trend is your friend!

Ste eden tistih, ki mislijo, da se bo naslednja finančna kriza zgodila že zelo kmalu?

v tem primeru, boste predvidevali padec nemškega gospodarstva in DAX indexa.

Ekskluziven dodatek MetaTrader Supreme Edition

Prenesite najmočnejši paket dodatkov za vašo najljubšo trgovalno platformo!

Kako izvesti prodajno (sell) naročilo na DAX 40 (prej DAX30) index CFD

V kolikor menite, da so evropske delnice precenjena in da bo zato nemški index izgubil na vrednosti, morate preprosto odpreti prodajno naročilo ali t.i. sell naročilo.

V kolikor še ne veste, kako odpreti prodajno naročil, boste to izvedeli v naslednjih vrsticah.

Torej, kako prodati CFD DAX index?

To je zelo preprosto, samo sledite korakom, katere ste spoznali že prej za nakupne pozicije, le da je tokrat vse obratno, saj izvajate prodajne pozicije indeksu CFD DAX40 (prej DAX30) in ne nakupno.

Kaj je tokrat drugače?

  1. Sprožitev prodajnega naročila na trgu za katerega se špekulira o padcu vrednosti indeksa DAX, se izvede z gumbom "Prodaja" na Mini terminalu.
  2. Pozicioniranje čakajočega naročila za prodajo CFD DAX se izvede z uporabo rdečega navpičnega stolpca, desno na zaslonu.

Podobno lahko prekličete prevzem dobička, če sledite strategiji z več prevzemi dobička. Še enkrat uporabite oznako črte Take Profit, da izberete "T / P" in nato "None".

Kako trgovati z DAX index 40 (prej DAX 30) CFD?

Zdaj pa vam bomo predstavimo preprost in praktičen pristop za trgovce, ki si želijo trgovati DAX index in menijo, da zato preprosto nimajo dovolj časa.

Vsi tisti, ki si želite trgovati DAX 40 (prej DAX30) index in sicer je za vas aktualno dnevno trgovanje, vam priporočamo, da se pred odprtjem pravega demo računa odločite za odprtje demo računu na katerm najprej preverite strategijo ali usreza vašemu načinu trgovanja. Prav tako je priporočljivo, da ste z izbrano strategijo profitabilni vsaj 2 meseca preden se odločite za trgovanje na pravem računu.

Tukaj je eden od mnogih možnih načinov za trgovanje z DAX40 CFD!

Potrebovali boste EA Mini Terminal. Ta strokovni svetovalec, ki je prisoten v MetaTrader 4 in MetaTrader 5 Supreme Edition, vam bo v tem primeru služil na tri načine:

  1. Ohranite dobro obvladovanje tveganj
  2. Določite ustrezne ravni cen za izkoriščanje
  3. Postavite čakajoča naročila s storitvijo Stop Loss in Take Profit za vstop na trg, ko bo dosežena želena cena

Da bi videli ustrezne nivoje, o katerih govorimo na grafikonu trgovanja DAX 40 CFD, morate klikniti na tipko "HLS" Mini Terminala, ko jo uporabite na grafikonu. Tako najdete dve barvni področji, podobni zgornji sliki.

Vir: DAX30 CFD, grafikon H1, MT5 Admirals, 29. maj 2019. Analiza pripravljena julij 2019.

Zgornji in spodnji del teh vodoravnih barvnih trakov predstavlja zadnjo tocko in zadnjo votlino.

Razmejitev med modrim delom in rdečim delom predstavlja srednji del med vrhom in dnom, tj. 50% razdalje med zadnjim vrhom in zadnjim vrhom.

To je raven, ki jo lahko cenijo DAX 30 trgovci, ki imajo radi Fibonaccijeve retardence, saj je skoraj 50% korekcije 61,8%, kar je zelo priljubljeno, da pričakuje korektivna gibanja znotraj trenda.

Kot lahko vidite na zgornji sliki, je to mogoče

  1. Če želite naročilo čakati na nakup preko zadnje točke
  2. Naročilo je treba oddati pod zadnjim koritom

Vse ob spoštovanju tveganja v fiksnem evru, glede na številčno številko, ki se izračuna samodejno in hitro z uporabo Mini terminala! Mini terminal najdete v dodatku Supreme Edition

DAX 40 indeks (prej DAX 30 indeks) ( in MetaTrader 4 Edition Supreme

MetaTrader 4 Supreme Edition in platforma MetaTrader 5 Supreme Edition vam omogočata profesionalno trgovino z DAX 40 (PREJ DAX 30). Tukaj je nekaj orodij, ki jih lahko uporabite v svoji trgovalni strategiji za CFD za DAX:

  • Mini terminal, ki vam omogoča, da nastavite znesek v evrih, ki ga želite tvegati v poslu, odprete in zaprete svoje pozicije z možnostjo delnega zapiranja, ne da bi pozabili na možnost obvladovanja tveganja na borzi , ki bo pokrila vaše odprte pozicije.
  • Trgovinski terminal, ki vam omogoča učinkovito upravljanje vašega DAX 40 trgovalnega računa in vseh vaših naročil, zbiranje funkcionalnosti mini terminala, vendar na kompletu izdelkov.
  • Dostop do ustreznih kazalnikov je vključen v paket Supreme Edition. Našli boste kazalnike, ki so neposredno povezani z delovanjem cene in omogočajo, da so odzivnost in pomembnost le redko na voljo posameznim trgovcem z grafičnimi predstavitvami.
  • Simulator trgovanja, ki vam omogoča, da ročno preizkusite svoje DAX40 strategije s prenašanjem preteklih sej, da preizkusite svoje trgovalne strategije v realnih razmerah tudi ob vikendih ali večerih v tednu.

Trgujte na trgih z zaupanjem

Ekskluzivni izobraževalni viri za vse trgovce

Preverite ali vam bo strategija scalping CFD DAX index 30 "Heiken Ashi" v pomoč pri vašem stilu trgovanja na eropskih tržiščih?

Zakaj trgovati DAX index 40 (prej DAX index 30) CFD

Kot veste, je veliko razlogov, da veliko trgovcev vsak dan trguje DAX index. Smo med vodilnimi borznimi posredniki na nemškem trgu, zato vam lahko ponudimo najboljše trgovalne pogoje za trgovanje DAX 40 (prej DAX30) index:

  • Brez provizije, plačate le spread na indeksu frankfurtske borze - DAX indeksu
  • Znesek za začetek je resnično minimalne samo 200 €. To vam omogoča, da začnete trgovati z majhnimi zneseki in kasneje dodate sredstva, ko osvojite znanje, kako se giblje index in izboljšate svojo psihološko pripravo na trgovanje.
  • Tipičen DAX index 40 CFD spread je samo 0,8. Spread je razlika med nakupno in prodajno ceno, njen konkreten pomen pa boste našli v primeru stališča v videu na začetku tega članka.
  • Dostop do CFD DAX index trgovanja je mogoč že z zelo majhnim kapitalom in posledično majhnimi pozicijami (od 0,10 € na točko), kar omogoča dostop vsem, da se naučijo trgovanja in si ustvarijo dodaten prihodek.
  • Dostop do visokega finančnega vzvoda vse do 1: 500 za profesionalne stranke , kar vam omogoča trgovanje s položaji, ki so vredni 500-krat več od vašega kapitala (tukaj je zelo priporočljivo uporabljati dobro upravljanje tveganja).
  • Dostop do vzvoda 1:20 za maloprodajne trgovce
  • "Politika zaščite pred negativnim stanjem", ki vas varuje pred negativnim stanjem računa
  • Imate možnost trovanja različnih indeksov CFD ne samo DAX index, vse to je na voljo popolnoma brezplačni in v realnem času prek trgovalne platforme MetaTrader 4 in MetaTrader 5 Supreme Edition
  • Hitrost, udobno trgovanje, tudi samo z 1 klikom, izvedbo naloga v sekundi je omogočeno z Mini terminalom
  • Vse to nadzorom najboljšega regulatorja na svetu - FCA regulator iz Anglije, ki predstavlja najvišji standard varnosti za naše stranke
  • Brezplačna vplačila in izplačila. Bančna nakazila, kreditne kartice in še mnoga druga orodja za transakcije. Več o tem najdete v zavihku Vplačila in izplačila
  • Hedgiranje je možno in dovoljeno - omogočeno odpiranje nasprotnih pozicij
  • No requote: neposredna izvedba trga na delniških trgih s CFDji
  • Ni minimalne vrzeli za Stop Loss (SL) in Take Profit (TP) na DAX index 40
  • Privlačne provizije: 0,2% za profesionalne trgovce in 0,5% za malopradajne stranke
  • Sprejemamo vse sloge trgovanja: brez omejitev za strokovne svetovalce (EAs)

Ne pozabite, da lahko pri trgovanju z DAX index 40 CFD sodelujete na nemškem borznem trgu navzgor ali navzdol. Tako imate možnost ustvarjanja dobička tudi ob padajočih trendig ali časih gospodarskih kriz.

Ko gre za trgovanje in naložbe, je eden najboljših načinov za trgovanje in beleženje potencialno dolgoročnih dobičkov nakup in ohranjanje vrednosti. Preko trgovanja z indeksi vam je to omogočeno na zelo enostaven način. Trgovci imajo zeo radi trgovanje z borznimi indekse, saj najboljše različne delnice predstavljajo temeljno premoženje ali vrednost indeksov.

Indeksni sklad je delniški sklad, ki vključuje vse delnice glavnega indeksa, na primer ameriški S & P 500 - vsebuje ameriške delnice, japonski Nikkei 225 - japonske delnice ali nemški DAX index 40 - najboljše nemške delnice. Trgovanje z indeksi je zelo zanimivo zaradi dveh glavnih razlogov. Najprej, ni vam potrebno skrbaeti, katero delnico kupiti ampak preprosto kupite indeks, kjer so že izbrane najboljše delnice države ali sektorja.

Trgujte brez tveganja z demo računom

Trgovanje v praksi z virtualnimi sredstvi

V primeru da se odločimo za trgovanje z DAX index 40 (PREJ DAX INDESK 30), namesto da kupite delnice Deutsche Bank in BMW , imate tako možnost bistveno večje razpršenosti, saj z enim naročilo trgujete z 28 delnicami, preprosto v enem koraku, saj trgujete z vsemi delnicami, ki jih sestavlja DAX index.

Druga prednost je, da je investiranje neposredno v indekse nekoliko cenejša. Vsakič, ko se odločite za nakup klasičnega delniškega sklada, plačate pristojbino. Ta sredstva, ki se aktivno upravljajo, imajo običajno upravitelja sklada, ki poskuša izbrati najboljše delnice, običajno z visokimi letnimi stroški upravljanja. Po drugi strani pa "pasivno upravljani" skladi (kot so npr. indeksni skladi) ne potrebujete plačevati visokih zneskov provizij s katerimi se poplačajo, vrhunski kapitalskih analitikov in upravljalci. Tako imate z investiranjem v indexne CFD je in tako tudi z investiranjem v DAX index CFD bistveno manjše stroške.

Tisti, ki želijo trgovati ali investirati v nemški DAX index CFD, morajo vedeti, da obstaja veliko različnih načinov strategij investiranja. Obstaja tudi veiko strategijo, ki se temeljijo na skalpiranju se pravi izjemno hitremu trgovanju. Na vas je da poiščete strategijo, ki najbolj ustreza vašemu načiunu trgovanja. Seveda, morate pred začetkom trgovanja s pravim denarjem, preizkusiti delovanje posamezne strategije na demo računu.

Mnoge strategije vključuje uporabo dodatkov MetaTrader 4 ali MetaTrader 5 Supreme Edition , zato si obvezno namestite dodatek Supreme Edition pred začetkom trgovanja.

Koristi trgovanja z DAX 40 indeksom (prej DAX index-om 30)

  • Ne boste zamudite nobene trgovalne priložnosti, saj se borza odpira ob točno določenem času in se tudi zapre ob točno določenem času, tako imate točno določen urnik delovanja. Medtem ko imate na Forex trgih, kjer se trguje 5 dni v tednu in 24 ur na dan mnogo več priložnosti, ampak morate imeti tudi mnogo več časa za trgovanje. . Edina omejitev pri Forex trgovanju je petek zvečer. Vaš trgovanje se lahko zato podaljša za nedoločen čas. Trgovanje s katerim koli indeksom pa ima točno določen urnik delovanja.
  • Izkoristite lahko prednosti odpiranja nemškega trga in strategij, ki so se razvile okrog odprtih večjih tržnih razponov.
  • Izkoristite nizke spreade, da boste že ob minaimalnem premiku vrednosti indeksa prešli v pozitivno stanje.
  • Finančni produkt vezan na index, v našem primeru je to DAX index je v povezavi z gospodarstvom in novicami podjetij države. Vse skupaj je tako lažje za investitorje začetmike, saj morajo spremljati le državo in podjetja ki so v indexu, pa še to ne posmaezna, saj v kolikor je gospoddarstvo dobri, to pomeni rast indexa tudi če posamezne delnice izgubljajo vrednost.

Konkreten primer pozicije

Vzemite primer dnevnega položaja trgovanja:

Pravi trg se odpre ob 9. uri. V tem primeru lahko opazimo, da je prva ura trgovanja DAX index 40, ki ustreza predhodnemu odprtju nemškega trga, oblikovala razpon na 5 minutnem grafu, ki je določen med zgornjo mejo 13 074,06 in spodnjo mejo 13 043,26 točke. Študija ali analiza 30-minutnega grafikona kaže trend upadanja.

Precej verjeten scenarij je potem poskus prodaaje nemškeha indeksa na zanimivi ravni ali prelomu ključne ravni. Za prikaz tega primera je naslednja slika, ki predstavlja sejo 1. decembra na DAX index 30 CFD:

Vir: DAX40 CFD, M5 grafikon, MT5 Admirals, 1. december 2017. Analiza pripravljena julij 2019.

Kot lahko vidite, je bolje počakati na odprtje borze ob 9. uri, da bi opazili resničen premik nizkega konca razpona z realnimi možnostmi trgovanja. Tu so možnosti, da se vključite v trgovanje pojavi večkrat, vendar recimo, da se za ta primer odločimo za prodajo indeksa na preloma na ravni 13 043,26 točk, pri čemer je stop loss na drugi strani razpona 13 074,03 približno 30 točk višje. Na poslu predvidevamo cilj dobička na vrednosti12.982, kar je dvakrat več od obsega ali razmerje 1:2.

Naslednje je odvisno od tveganja, ki ga želite prevzeti, minimalna možna velikost na pogodbi CFD DAX 40 Admirals je 0,10 € na točko. Tu je zahtevana velikost zaustavitvene izgube 30 točk. Vaš cilj je 12.982, poskušate ustvariti 60 točk dobička.

  • To je 0,10 * 30 = 3 € tveganje v trgovanje za dobiček 0,10 * 60 = 6 €
  • Naj bo 1 * 30 = 30 € tveganja za trganje za dobiček 1 * 60 = 60 €
  • Bodisi 10 * 30 = 300 € tveganje za trgovanej za dobiček 10 * 60 = 600 €

Tukaj spred deluje v korist vašega rezultata, z nizkim razponom spreada / lot, kar je izjemno dobro tržno razmerje, ki ga ponuja Admirals, vaše pozicije bodo imele vrednosti po odbiti proviziji.

Tako minimalen je dejanski vpliv na vaš čisti dobiček po tej transakciji na CFD DAX index 30 z Admiralsom.

Seveda se lahko odločite za tveganje 5 EUR ali kakšen drug poljuben znesek, odvisno od vašega profila, kapitala in obvladovanja tveganj. Ta primer je le eden od mnogih načinov za razumevanje trgovanja na nemškem indeksu DAX index 30.

Različne strategije trgovanja z DAX 40 indeks (prej DAX index 30)

S pogodbo CFD Admirals se lahko trguje s CAC 40 ali DAX 40 navzgor in navzdol.

Glede na vaš profil je možnih več pristopov za trgovanje z DAX index 40.

Vodilna multifunkcijska platforma za trgovanje na svetu


Swing Trading na DAX 40 indeks (prej DAX index 30)- srednjeročni in dolgoročni pristop

Če imate zaposlitev s polnim delovnim časom, je swing trgovanje najboljša alternativa. Vse kar morate storiti je, da analizirate graf le za nekaj minut na teden in sproti obveščate o najnovejših novicah za boljše upravljanje tveganja. Prednost tega pristopa je, da prihranimo čas in denar z razmerjem na čas, porabljenim pred zaslonom, in impresivnim pričakovanim donosom. Na enak način talp postane trgovanje bolj udobno.

Če želite trgovati na tovrsten način, boste potrebovali le analiziranje tedenskih in dnevnih grafikonov, če vam je všeč analiza grafikonov in če vidite priložnost, lahko tudi z uporabo pametnega telefona odprete pozicijo, tako ne boste nikdar zamudili priložnosti za trgovanje. Druga možnost odprtja pozicje je neposredno preko spleta, preko Webtraderja.

Skalpiranje in dnevno trgovanje na DAX index CFD - kratkoročni pristop

Če imate zaposlitev s krajšim delovnim časom ali pa imate preprosto na voljo ves dan za trgovanje, potem je dnevno trgovanje in skalpiranje, lahko odlična alternativa za vas. Tukaj jgovorimo o trgovanju z DAX index 30 znotraj dneva, to pomeni, da v kolikor odpirate pozicije v določenem dnevu, je pomembno, da boste imeli maksimalno čas odprtih pozicij isti dan, se pravi da zaprete pozicije še pred koncem zakjučka trgovalne seje. V tem primeru bo izdelava analiz vključevala časovne okvire, ki bodo običajno manjše od ene ure v dnevnem trgovanju in manjše od petih minut pri skaliranju za iskanej vstopnih točk v pozicije pri vašem trgovanju.

Ti pristopi običajno zahtevajo upoštevanje dnevnega gospodarskega koledarja in zlasti posameznih ur dneva za trgovanje.

Na primer, izven najbolj aktivnega časa trgovanje je ura 12:00, zato se je smiselno izogibati trgovanju v tem času, saj je likvidnsot trga bistveno manjša, saj veliko trgovcev ni prisotnih.

Glavna razlika med različnimi načini trgovanja je ponavadi čas:

  • da ste pripravljeni z izdelano strategiji, ki vam določi odprje pozcije z DAX index CFDjem
  • da ste pripravljeni na odprtje pozicije
  • da vam posamezna strategija ustreza stilu in času trgovanja, ki ga namenjate investiranju, obtavedanju da je trgovanje vedno špekulativne narave

Skratka, vlaganje ali trgovanje z DAX 40 index (prej dax 30) je lahko dober način za vlaganje v trge z uporabo številnih ugodnosti, ki jih prinaša investiranje v CFD-je na DAX index, prav tako pa je pomembno sledenje upravljanju s tveganji in pravilan izvedba posamezen analize. Nikoli pa ne smete pozabiti, da prav vsak nakup delnice ali indexa ali valute prinaša sprejemanje določenega tveganja.

DAX 40 indeks (prej DAX index 30) v zadnjih šestih letih

Kdaj je donos nemškega indeksa?

  • Na dan 31.12.2013: + 21,2%
  • Na dan 31.12.2014: + 1,8%
  • Na dan 31.12.2015: + 8,5%
  • Na dan 31.12.2016: + 6,5%
  • Na dan 31.12.2017: + 12,5%
  • Na dan 31.12.2018: -18.06%

Ključne ravni indeksa CFD DAX index 2019

CFD DAX index 40 je v leta 2019 do sedaj dosegel 12,44% rast

  • Nanjnižje: 10,416.66 točke
  • Najvišje: 12,616.24 točk
  • Ob odprtju leta: 10,580.19

Verjetno se sprašujete, kako se indeks DAX razvija v primerjavi z drugimi trgi!

Korelacija med DAX 40 indeksom (prej DAX indeksom 30) in indeksom STOXX50

Na primer, eksponencialna gibljiva povprečja 20 in 50 imata zelo podobno obnašanje, trenutno v medvedih konfiguracijah na teh dveh evropskih borznih indeksih.

Pomembno je opozoriti na močno povezavo med nemškimi DAX 40 index in ameriškimi trgi. Spodaj je primet ugotovljene pozitivne korelacijske ravni blizu STOXX 50 CFD.

To zelo pozitivno korelacijsko stopnjo izračuna EA Admiral - korelacijska matrika MetaTrader 5 Supreme Edition.

Vir: DAX40 CFD, graf D1, MT5 Admirals, 15. oktober 2018.Analiza pripravljena julij 2019.

To pomeni, da imajo pozicije v isti smeri na teh dveh simbolih zelo verjetno podobno gibanje. Prav tako se bodo pozicije v nasprotnih smereh izničile.

DAX index - izzivi za prihodnost

11 let po finančni krizi je več različnih pogldov na dax index

  • Okrevanje naprednih in nastajajočih gospodarstev
  • Zmanjšanje brezposelnosti
  • Grožnja deflacije je vse manj prisotna

Trenutno se svetovno gospodarstvo najhitreje krepi vse od leta 2010. OECD meni, da je okrevanje splošno, čeprav je počasnejše kot je bilo v preteklosti.

Svetovna trgovina se tudi še krepi.

DAX index Trading Stock Exchange - CFD pogodbe DAX 40 (prej dax 30)

Želimo vas seznaniti s tem instrumentom, ker odraža tržne indekse CFD-jev - na prostem trgu obstaja več različnih pogodb DAX index 40. Če trgovec primerja različne borzne tečaje med različnimi borznimi posredniki, kjer so tržne cene v primerjavi s trgom Xetra Dax ali DAX 40 Future lahko opazimo razlike v cenah.

Vsak trg ima svojo cenovno ponudbo. Cene Xetre se razlikujejo od cen na terminske pogodbe, velike investicijske banke pa imajo tudi nekoliko drugačne cenovne vrednosti.

Poleg tega obstajajo različne ure trgovanja, elektronski sistem Xetra je aktiven od 09 do 17:30, medtem ko je trg Futures DAX index 40 odprt od 8-22. Prihodnje pogodbe imajo rok in vsak dan se upošteva izguba časovne vrednosti. Na Admiralsu CFD DAX 40 nima zapadlosti in pozicije je mogoče ohraniti toliko časa, kot želi trgovec.

CFD DAX 40 (prej dax 30) na Admirals UK je gotovinska pogodba , ne pa terminski indeks . Sklicevanje na pogodbo je torej promptni trg. Ponudniki likvidnosti Admiralsu dosledno zagotavljajo ponudbeno ceno in likvidnost trgovanja.

Naši ponudniki likvidnosti so poleg drugih referenčnih trgov ves čas zasnovani tako, da zagotavljajo pošteno, pregledno in razumljivo cenovno ponudbo. V praksi so razlike minimalne in na splošno ne več kot ena do tri točke. Če želite trgovati z DAX 40 od 0,8 točke spreade, se brez odlašanja registrirajte na naši spletni strani.

DAX30 je frankfurtski borzni indeks, ki beleži uspešnost 30 največjih nemških podjetij v smislu obsega trgovanja in kapitalizacije trgovalnega trga frankfurtske borze. Je enakovreden indeksu Dow Jones Industrial Average na newyorški borzi . Ti indeksi predstavljajo majhen izbor podjetij, ki kotirajo na nacionalni ravni.

Indeks DAX 40 vključuje raznovrstno skupino podjetij s predelovalno dejavnostjo, bančništvom, zavarovanjem, oblačili, medicinskimi storitvami, farmacevtskimi izdelki, logistiko, kemikalijami in potrošniškega blaga.

Delniški indeks DAX 40 se je začel 30. decembra 1987 z vrednostjo 1000 točk. Od tega trenutka se je njegova vrednost povečala za več kot 13-krat. Najvišja vrednost nemške borze DAX je bila 13.533,68 točke, dosežena 7. novembra 2017.

Naučite se trgovati s CFD DAX index -om

Razmerje med ceno in koristjo je dejansko število let prihodkov, ki jih potrebujete za poplačilo cene. Podjetje s razmerjem cena / dobiček 14 pomeni, da potrebujete 14 let prihodkov za povračilo cene. Ne pozabite, dohodek je znesek, ki ga podjetje zasluži v enem letu. Čim višje je to razmerje, tem več delnic je precenjenih. Med recesijami pa lahko razmerje med ceno in dobičkom pade pod 10.

Po podatkih CNN Money je povprečno razmerje med ceno in dobičkom DAX 30 na ravni 22,9, kar pomeni, da je potrebno 22,9 let (ob predpostavki, da prihodki podjetja ostajajo nespremenjeni) za poplačilo prve nakupne cene izdelkov. ukrepi. Zgodovinsko gledano to kaže na to, da trg trenutno kaže visoko vrednotenje, saj je večina zahodnih trgov s povprečnim razmerjem cena / dobiček med 14 in 16 let.

Verjeten rezultat svetovnega zvišanja cen lastniških vrednostnih papirjev je poceni kredit in programi za izboljšanje kakovosti. Vprašanje je ali se boto te cene ohranile pti tako visokih ocenah tudi, ko bodo centralne banke poskušajo normalizirati monetarno politiko in dejansko poskušajo zmanjšati programe kvantitativnega sproščanja z zmanjšanjem bilanc stanja.

Zahtevano kritje ali marža in DAX index

Se sprašujete, kaj je /marža pri trgovanju?

Marža odraža znesek, ki ga potrebujete za odprte indekse položaja trgovanja. Ta kapital se lahko uporabi za pokritost s pozicijo. V bistvu morate zaščititi svoj kapital in omejiti izgube, na primer s široko uporabo zaustavitvenih izgub.

Z Admirals UK se odločite, ali je točka DAX 40 za vas 1 €, 2 € ali vrednost 50 EUR - odvisno od števila pogodb, o katerih se pogajate po naročilu. Vedno veš, koliko je vredno mesto! DAX premakne 10 točk in zmagaš ali izgubiš 10 evrov, 20 evrov ali 50 evrov. CFD DAX30 je preprost izdelek za razumevanje, saj vnaprej veste, s trgovalnim kalkulatorjem, koliko lahko izgubite ali dobite na naročilu!

To je povsod daleč od primera. Če odprete pozicijo o DAX 40 (prej dax 30) Futures pogodbi, je ena točka vredna vsaj 25 evrov in zelo pogosto nimate potrebne rezerve za trgovanje s prihodnjim DAX30. In ne pozabite: dodatni indeks trgovanja pristojbine samodejno zmanjša vaš dobiček. Zato morate izbrati posrednika s konkurenčnimi honorarji in boljšo izvedbo naročila.

Za trgovanje na nemškem merilu s finančnim vzvodom je veliko možnosti. Trgovci z različnimi prednostmi in slabostmi lahko izbirajo med različnimi trgovalnimi instrumenti. Med najbolj znane instrumente sodijo tudi terminske pogodbe DAX 40, s katerimi se lahko trguje na primer na prihodnjem trgu - Eurex.

Cilj razpona je 0,5 točke in je zato celo nižji od našega razpona DAX index 40 CFD. Po drugi strani pa na prihodnjem trgu obstajajo številni dodatni stroški in predvsem višina zahtevanih stopenj. Na splošno lahko rečemo, da so skupni stroški naročil na Admiralsu veliko bolj zanimivi kot na terminskih trgih.

Za mnoge posamezne trgovce, vendar še pomembnejše so različne zahteve glede kritja. Zaradi velikih potrebnih marž so relativno dolgi terminski posli znani tudi kot "primarni razred" in so bolj priporočeni za institucionalne trgovce. Tudi različni spletni posredniki imajo različne zahteve glede kritja. Za mnoge DAX trgovce so te zahtevane marže preprosto previsoke - in CFD-ji so alternativa DAX terminskim pogodbam (DAX 30 Futures).

Ocena stroškov za CFD DAX40 je za fiksni finančni vzvod 1: 200 pri Admiralsu zelo preprosta: razdelite trenutno vrednost indeksnih točk za 200 in dobite potrebno maržo v evrih!

Preprost izračun: DAX40 pri 9000 točkah - zahtevana razlika za 1 pogodbo: 45 EUR (9.000 / 200 = 45).

Na CFD-jih so zelo zanimive tudi majhne izpostavljenosti. Ne glede na to, ali trgujete z 2, 5 ali 10 pogodbami, je vaša odločitev in velikost partije mora ustrezati vašemu slogu in strategiji trgovanja.

BID in ASK na DAX index-u

Na trgu indeksov CFD imate vedno na voljo dve ceni:

  1. Nakupna cena
  2. Prodajna cena

Razlika med obema je razlika. To vrzel je treba ustvariti na trgu pred vstopom v dobiček. Seveda, torej večji razponi, več imate posredniške provizije in kasneje vaša pozicija zmaga.

Mini terminal Metatrader 4, napredno kontrolno okno za MT4

V primeru DAX index 40 je spread po urah trgovanja 08: 00-22: 00 0,8 točke na splošno fiksno.

Kazalnik spreada v MT4 Admirals

Indeks CFD DAX 30 je na voljo za uvrstitev skoraj ves teden, z majhnimi odmori ponoči. To omogoča trgovcem, ki primerjajo različne trge indeksov, da razvijejo strategije čez noč trgovanja.

Čez noč, če obdržite svoj položaj za trgovanje DAX30, posredniki uporabljajo tako imenovane stroške financiranja, znane kot SWAP na mednarodni ravni. Ti nizki stroški so na voljo na spletni strani, v razdelku specifikacij pogodb.

DAX 40 (prej dax 30)index in grafi - kratka navodila za trgovce

Ne veste, kako začeti trgovanje z DAX index-om?

Kot ste zdaj razumeli, je prva zelo pomembna stvar, da imate račun z zadostno maržo/kritjem, da v vašem trgovanju z DAX 30 ne boste imeli klice za dodatno kritje ali t.i. margin call.

Nato je pomembno, da sledite korakom enega za drugim, opravite analize in sledite ekonomskemu koledarju.

Prav tako je treba izbrati spletnega posrednika s konkurenčnimi trgovinskimi pogoji, nizkimi spreadi in zelo dobro izvedbo naročil. Nekaj primerov trgovalnih pogojev za trgovanje s CFD DAX 30:

 

Na srečo ima DAX index CFD nizke in zelo konkurenčne spreade na platformi Admirals - prednost, ki bi jo morali v celoti izkoristiti. Poleg tega ima DAX MT4 zelo majhno zahteve po kapitali v primerjavi z drugimi posredniki, ki ponujajo manj zanimive marže .

Volatilnost na nemški borzi - DAX index

Volatilnost je prisotna v večini primerov, saj so vedno zgodijo določeni dogodki, ki močno vplivajo na spremembe cene. Tako tudi v prihodnje pričakujemo visoko likvidnost, ki bo ponujala priložnosti za trgovanje zlasti za swing trgovanje in dnevne trgovce.

ETF CFDji

Trgujte CFDje na najbolj priljubljene ETFJE (exchange-traded funds)

CFD DAX index trgovanje

Ste se kdaj spraševali, zakaj se trgovci raje od trgovanja z delnicami odločajo za trgovanje z indeksi? To je zato, ker je osnovno sredstvo indeksa paketa delnic javnih delniških družb in ne samo posamezna delnica.

Na kratko, lastniški vrednostni papirji so preprosto vrednostni papirji, ki predstavljajo udeležbo na ravni podjetja (javno ali zasebno).

Ne pozabite, da:

  1. Trgu forex in močno povezana z borzo
  2. Delnice in forex se lahko povežejo na različne načine

Gospodarstva z visoko razvitimi proizvodnimi in izvoznimi sektorji (npr. Japonska in Nemčija) lahko doživijo apreciacijo in / ali depreciacijo valute.

Prvič, naložbene preference so močno povezane z dolgoročnim tržnim položajem. To se običajno izvaja vsaj eno leto, kar pomeni (za večino držav) nižje davčne dobičke po strategiji „sit-and-hold".

Glede na kratkoročno trgovanje, bodisi znotraj dneva bodisi znotraj tedna, so najbolj prodajani indeksi Hang Seng, Nikkei, FTSE, DAX, Dow Jones, Nasdaq in SP500. To je v veliki meri posledica dobre volatilnosti, velikih količin, nizkih razponov in široke medijske pokritosti teh trgov, kar trgovcem omogoča, da sprejemajo ozaveščene odločitve o trgovanju.

DAX 30 je zagotovo eden izmed najbolj priljubljenih namigov. Trgovci uporabljajo različne strategije za indeksiranje indeksa DAX. Ne pozabite, da so posredniki, ki ponujajo CFD-je za DAX 40, različni, zato morate vedno začeti s preverjanjem trgovalnih pogojev, ki jih ponujajo.

Brez tveganja Demo račun

Registrirajte si brezplačen demo račun in obvladajte svojo trgovalno strategijo

Zanimivi članki za branje:

O Admirals

Admirals je regulirani posrednik, ki vam omogoča dostop do navečjih svtvnih borz preko najnaprednejših trgovalnih platform. Z nami lahko trgujete s CFD-ji, delnicami, kritpovalutamu, surovina in ETF-ji.

Uspešno trgovanje!

Admirals

To gradivo ne vsebuje in se ne sme razlagati tako, da vsebuje investicijsko svetovanje, naložbena priporočila, ponudbo ali zahtevo za kakršno koli transakcijo s finančnimi instrumenti. Ne pozabite, da takšna analiza poslovanja ni zanesljiv kazalec za trenutno ali prihodnjo uspešnost, saj se bodo okoliščine sčasoma spremenile. Pred odločitvijo o naložbi se morate posvetovati z neodvisnimi finančnimi svetovalci, da boste razumeli tveganja.

NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Dax40 scalping strategija trgovanja - dax analyse
V tem prispevku si bomo pogledali na kakšen način lahko trgujete z indeksom DAX40 (prej DAX30) in vse podrobnosti v zvezi s tem kot npr. kaj sploh je indeks DAX40, kako trgovati s CFDji na indeks AX40 (prej DAX30) in spoznali bomo posebno strategijo skalpiranja, ki jo boste lahko uporabili kadarkoli...
Trgovanje CFD DAX 40 (prej DAX 30) index – Vodnik za začetnike
Ta članek bo trgovcem ponudil podrobno razčlenitev, kako trgovati s CFD-ji na indeksu DAX 40 (prej DAX 30), z obrazložitvijo, zakaj morate razmisliti o trgovanju s CFD-ji DAX30, razpravo o prednostih trgovanja s CFD-ji DAX30 na indeksu in strategijo trgovanja DAX30, ki jo lahko uporabite za začetek!...
DAX ETF: Kako najti najboljši DAX ETF
Vrečka presenečenja se imenuje zato, ker vsebuje presenečenja. Kdor seže vanjo, ne ve, kaj bo dobil iz nje. Prav tako se želimo pri vlaganju čim bolj izogniti takšnim presenečenjem. Ravno zaradi tega se lahko investiranje v ETF sklade in prav tako v DAX ETF sklade pogosto pohvali, kot odlična nalož...
Poglej vse