Dax40 scalping strategija trgovanja - dax analyse

Admirals
9 Min branje

V tem prispevku si bomo pogledali na kakšen način lahko trgujete z indeksom DAX40 (prej DAX30) in vse podrobnosti v zvezi s tem kot npr. kaj sploh je indeks DAX40, kako trgovati s CFDji na indeks AX40 (prej DAX30) in spoznali bomo posebno strategijo skalpiranja, ki jo boste lahko uporabili kadarkoli boste trgovali s tem indeksom.

Kaj je DAX in kaj je DAX40 (prej DAX30)?

DAX je kratica za »Deutscher Aktienindex« oz. v prevodu gre za delniški indeks, ki ga sestavlja 30 največjih nemških družb, s katerimi se trguje na borzi v Frankfurtu. Indeks sestavljajo tako imenovane blue-chip družbe, torej tiste, ki so finančno stabilne, imajo dolgo zgodovino poslovanja in zagotavljajo delničarjem dober donos na vloženi kapital, zaradi česar so njihove delnice privlačne za vlagatelje. Oznaka za delniški indeks DAX v trgovalnih platformi MetraTrader 4 (MT4) in MetaTrader 5 (MT5) je DAX30.

DAX40 (prej DAX30) sledi zaslužkom najboljših delnic

Da bi lahko čim bolje sledili DAX30 in pridobili koristne informacije o samem trgu in vsaki posamezni družbi, ki je vključena v indeks, vam priporočamo ogled dveh zelo pomembnih spletnih strani:

Kaj je kazalnik tečaj/dobiček na delnico (P/E RATIO)?

Kazalnik nam pove, koliko letnih dobičkov družbe na delnico je potrebnih, da pokrijemo trenutni tečaj delnice. Če ima družba kazalnik P/E v vrednosti 14 to pomeni, da bi z dobičkom, ki ga ustvarja družba, le ta sama sebe lahko odkupila v 14 letih. Ne pozabite gre pri dobičku za letni dobiček, ki ga ustvari družba. Višji kot je kazalnik P/E, bolj je tečaj delnice precenjen. V obdobjih recesije kazalnik P/E številnih družb pade pod 10.

FED in indeks DAX40 (prej DAX30)

Za trgovanje z indeksom DAX40 (prej DAX30) oz. bolje rečeno za skalpiranje tega indeksa je pomembo vedeti, da obstaja visoka korelacija med ameriško centralno banko FED (Federal Reserve) in indeksom. Za indeks DAX lahko pričakujemo, da se bo gibal v medvedjem trendu, v kolikor je FED optimističen in dviga višino ključne obrestne mere v ZDA. Takšen ukrep je namreč znak za vlagatelje, da lahko svoj razpoložljivi kapital investirajo v obveznice in druge naložbene oblike s fiksno obrestno mero ter pri tem dosežejo višji donos, kot so ga lahko pred dvigom obrestnih mer. Vlagatelji ob takšnem dogajanju zato pogosto selijo kapital iz bolj tveganih delniških trgov v manj tvegane naložbe.

Če bi radi takoj začeli s trgovanjem, zakaj ne bi preizkusili izjemno trgovalno platformo MetaTrader 5, ki jo ponuja Admirals? Kliknite na sliko spodaj in pridobite več informacij!

Vodilna multifunkcijska platforma za trgovanje na svetu


Kako trgovati s CFDji na DAX40 (prej DAX30)?

Ko trgujete z delniškimi indeksi v bistvu trgujete s košarico lastniških deležev tistih družb, ki javno kotirajo na neki borzi. Lastniški deleži so lahko v obliki delnic ali kakršnikoli drugi obliki vrednostnega papirja, ki izkazuje lastništvo v družbi, pa naj bo le ta javna ali zasebna. Zapomniti si morate, da so delniški trgi tudi močno povezani z valutnimi trgi in da obstajajo številne korelacijske povezave med njima.

Gospodarstva, ki se lahko pohvalijo z močnim proizvodnim in izvoznim sektorjem, kot sta npr. Japonska ali Nemčija, se pogosto soočajo z močno ali šibko domačo valuto. Sicer pa so določene naložbe bolj primerne kot dolgoročne pasivne naložbe, ki se jih kupi in drži vsaj eno leto, kar v številnih državah predstavlja tudi nižje kapitalske dobičke, medtem ko so spet drugi delniški indeksi bolj primerni tudi za kratkoročno trgovanje (znotraj dneva ali tedna) in med takšne lahko štejemo Hang Seng, Nikkei, FTSE, DAX, Dow Jones in SP500.

Za aktivno trgovanje na določenem trgu so namreč potrebni zadostna volatilnost, visok promet, nizki spreadi in dobra medijska pokritost z novicami, saj le to omogoča trgovalcem sprejemati ustrezne odločitve. Mnogi se tako odločajo za trgovanje tudi po Price Action strategijah. V tem pogledu je indeks DAX30 zagotovo med najbolj priljubljenimi in zato je primeren tudi za sklapiranje. Ob tem naj poudarimo, da se pogoji trgovanja z indeksom DAX med različnimi borznimi posredniki lahko precej razlikujejo, zato jih predhodno dobro preverite.

Skalpiranje indeksa DAX30 lahko poteka na različne načine, s pomočjo različnih strategij in sistemov. V nadaljevanju bomo predstavili še posebej učinkovito strategijo, za katero priporočamo, da jo tudi sami preizkusite najprej na demo računu in šele nato na pravem trgovalnem računu. Prav tako vam svetujemo, da si še pred začetkom trgovanja s pravim denarjem v vašo trgovalno platformo MT4 ali MT5 naložite dodatek Supreme Edition, ki ga lahko prenesete brezplačno!

Strategija skalpiranja indeksa DAX40 (prej DAX30) - Dax analiza

Časovni interval: 5 ali 15 minut

Indikatorji:

  • MACD indikator (12,26,1)
  • Stohastic oscilator (14,3,3) nastavljen na nivo 50
  • 6 SMMA (glajena drseča sredina) nastavljena na HLCC/4 (rdeča)
  • 4 EMA (eksponencialna drseča sredina) nastavljena na zaključni tečaj (modra)
  • Admiral Pivot točke: nastavljeno na dnevne (za višje donose) ali H1 (izključno za DAX skalpiranje)

Vir: MetaTrader 4 – Indikator po meri - Admirals Pivot - nastavitve

Vir: MetaTrader 4 – urejanje nastavitev za glajeno drsečo sredino

Vir: MetaTrader 4 - urejanje nastavitev za eksponencialno drsečo sredino

Vir: MetaTrader 4 - urejanje nastavitev za Stochastic oscilator

Slika spodaj prikazuje kako naj bi izgledal vaš grafikon v MT4 ali MT5 trgovalni platformi, potem ko boste enkrat vključili vse zgoraj zapisane indikatorje:

Vir: MetaTrader 4 - DAX30 – 5 min. - primer obdobja: 14.11.2017- analiza pripravljena avgust 2019 - pomembno opozorilo: pretekli rezultati ne zagotavljajo prihodnjih donosov in tudi niso zanesljiv indikator bodoče uspešnosti.

Vir: MetaTrader 4 - DAX40 (prej DAX30) – 15 min. - primer obdobje: 1.11.2017 - Pripravljeno 9.12.2021 - pomembno opozorilo: pretekli rezultati ne zagotavljajo prihodnjih donosov in tudi niso zanesljiv indikator bodoče uspešnosti.

Pravila za vstop

Dolga pozicija:

  • Stohastic oscilator > 50
  • Modra MA > rdeča MA (4 EMA > 6 SMMA)
  • MACD > 0
  • Cilj sta Admiral Pivot točki
  • Stop-loss se nastavi 5-10 pipov pod dno zadnjega nihaja (swinga)

Vir: MetaTrader 4 - DAX40 (prej DAX30) - Admiral Pivot nastavljeno na D1 - (15 min.) - Pripravljeno 9.12.2021- pomembno opozorilo: pretekli rezultati ne zagotavljajo prihodnjih donosov in tudi niso zanesljiv indikator bodoče uspešnosti.

Kratka pozicija:

  • Stohastic oscilator < 50
  • Modra MA < rdeča MA (4 EMA > 6 SMMA)
  • MACD < 0
  • Cilj sta Admiral Pivot točki
  • Stop-loss se nastavi 5-10 pipov nad vrh zadnjega nihaja (swinga)

Vir: MetaTrader 4 - DAX40 (prej DAX30) - Admiral Pivot nastavljeno na H1 (5 min.) - Pripravljeno 9.12.2021- pomembno opozorilo: pretekli rezultati ne zagotavljajo prihodnjih donosov in tudi niso zanesljiv indikator bodoče uspešnosti.

Ker uporabljamo strategijo skalpiranja DAX40 (prej DAX30) indeksa se lahko odločite za izstop iz pozicije tudi pred dosegom pivot točk, v kolikor tečaj ne napreduje. Zavedati se morate tudi, da je pri skalpiranju indeksa DAX40 (prej DAX30)možna visoka volatilnost, zato je pomembno, da ustrezno zavarujete vaš kapital. Ne pozabite tudi preizkusiti vaše trgovalne strategije v demo okolju in se tako dodobra seznanite s sistemom skalpiranja. Za povečanje uspešnosti pri trgovanju uporabite platformo MT4SE, saj je izjemno natančna v sledenju realnega trga. V primeru spodaj si lahko ogledate korelacijske faktorje tokom dneva med DAX40 (prej DAX30), valutnimi pari z Jenom in drugimi delniškimi indeksi:

Vir: MetaTrader 4 in MetaTrader 5 – korelacijska matrika

Dobra novica je, da imate dostop do korelacijske matrike tako v trgovalni platformi MT4 kot MT5 in vam tovrstnih informacij zato ni več potrebno iskati po različnih spletnih straneh. Korelacijske tabele v MT4 ali MT4 Supreme Edition vam ponujajo vpogled v povezave med trgi za katerikoli časovni interval. Orodja, ki vam jih ponuja Admirals so ključna za vašo uspešnost pri valutnem trgovanju, zato poskrbite, da jih boste s pridom izkoristili.

Če vas zanima trgovanje s CFDji na DAX40 (prej DAX30), si lahko takoj odprete račun in pričnete s trgovanjem s klikom na oglas spodaj!

Trgujte Forex & CFDje

Pridobite dostop do 40 CFDje na kripto pare, 24/5

O Admirals

Admirals je regulirani posrednik, ki vam omogoča dostop do navečjih svtvnih borz preko najnaprednejših trgovalnih platform. Z nami lahko trgujete s CFD-ji, delnicami, kritpovalutamu, surovina in ETF-ji.

Uspešno trgovanje!

Admirals

To gradivo ne vsebuje in se ne sme razlagati tako, da vsebuje investicijsko svetovanje, naložbena priporočila, ponudbo ali zahtevo za kakršno koli transakcijo s finančnimi instrumenti. Ne pozabite, da takšna analiza poslovanja ni zanesljiv kazalec za trenutno ali prihodnjo uspešnost, saj se bodo okoliščine sčasoma spremenile. Pred odločitvijo o naložbi se morate posvetovati z neodvisnimi finančnimi svetovalci, da boste razumeli tveganja.

NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Trgovanje CFD DAX 40 (prej DAX 30) index – Vodnik za začetnike
Ta članek bo trgovcem ponudil podrobno razčlenitev, kako trgovati s CFD-ji na indeksu DAX 40 (prej DAX 30), z obrazložitvijo, zakaj morate razmisliti o trgovanju s CFD-ji DAX30, razpravo o prednostih trgovanja s CFD-ji DAX30 na indeksu in strategijo trgovanja DAX30, ki jo lahko uporabite za začetek!...
DAX ETF: Kako najti najboljši DAX ETF
Vrečka presenečenja se imenuje zato, ker vsebuje presenečenja. Kdor seže vanjo, ne ve, kaj bo dobil iz nje. Prav tako se želimo pri vlaganju čim bolj izogniti takšnim presenečenjem. Ravno zaradi tega se lahko investiranje v ETF sklade in prav tako v DAX ETF sklade pogosto pohvali, kot odlična nalož...
Kaj je indeks GERMANY40 ali DAX 40?
Nemški referenčni indeks DAX 30 je 20. septembra 2021 v svoje vrste sprejel deset novih delnic in posledično postal indeks GERMANY40 aliDAX 40.V tem članku vam bomo povedali vse, kar morate vedeti o novem GERMANY40 ozGERMANY40, vključno z novimi delnicami indeksa DAX.Poleg tega bomo prikazali različ...
Poglej vse