Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Že veste kateri so najpomembnejši dogodki v letu 2017?

Januar 09, 2017 15:22

Leto 2016 je bilo zelo burno z dogajanji na finančnih trgih, prav takšno bi lahko bilo letošnje leto. Tekmo celega leto so namreč pričakovani večji dogodki, ki bi lahko pomembno vplivali na burne in pretirane reakcije na valutnih in delniških trgih.

Pričetek mandata Trumpa

Donald Trump bo postal predsednik ZDA uradno 20. Januarja za sprejemanje pomembnejših odločitev njegove administracije pa bo potrebno še počakati nekaj mesecev. To pa bo čas, ki bo dejansko pokazal ali bo dejansko prišlo do veliku premikov v ekonomski politiki in kako bi to lahko vplivalo na delnice, ameriško valuto in ostale finančne instumente.

Brexit

Čeprav so Britanci že pred meseci sprejeli odločitev o odhodu iz EU, še vedno ni dogovorjen točen datum odhoda. Vse podrobnosti o odhodu bodo verjetno sprejete v letošnjem letu, zato se lahko pričakuje da se bo ponovno spremenila vrednost funta. Smer premika pa je odvisna od ocen investitorjev in špekulantov na finančnih tržiščih in seveda o predvidevanjih ali bo odloločitev imela negativne posledice na gospodarstvo.

Volitve v Franciji in Nemčiji

V aprilu in maju je potekata dva kroga francoskih predsedniških volitev. Mnogi se bojijo desničarske zmage Marion Le Pen, ki je trenutno drugi na volitvah. Dejstvo je,da Le Pen odkrito kritizira EU in je napovedal možnost referentuma izstopu iz Unije, če se ne vrne del sklepa v pristojnost nacionalnih držav. Ob približevanju volitvah, bodo raziskave imele vedno večji vpliv na tečaj evra in cene evropskih delnic, ki bodo padale, če bo priljubljenosti Le Penovi rastla.

Negativni vpliv na vrednost evra in delnic ima lahko tudi poraz nemške kanclerke Angele Merkel na volitvah, ki bodo jeseni. Mnogi menijo, da je najpomembnejši zagovornik EU zato bi sprememba oblasti na čelu najmočnejšga evropskega gospodarstva sprožila nov strah pred nadaljnjo politično nestabilnost.

Odločitve centralnih bank

Gospodarske razmere v svetu se počasi izboljšujejo zato bi lahko sledile, ameriške centralne banke, tudi mnoge druge pomembne centralne banke z odločitvijo, da bodo končale ciklus vbrizgavanja denarnja v obtok, kar bi povzročilo velike premike cen pri posameznih valutah. Najpomembnejša centralna banka, ki bi se lahko odločila za ta korak je Evropska centralna banka, ki bo verjetno poleti ali jeseni moralala sprejeti odločitev o prenehanju ali podaljšanju trajanja programa vbrizgavanja denarja v finančni sistem po letu 2017. Če bo prišlo do obvestilo o dokončanje programa, bi se lahko evro občutno okrepitl glede na razmerje do večine najbolj trgovanih valut na svetu. Tudi Britanska in švicarska centralni banki, bi se lahko na podlagi ali podobnega gospdarskega stanja in močni povezavi z gospodarstvi v evroobmočju, odločili za podoben korak v istem časovnem okvirju.

Poleg zgoraj navedenih dogodkov in procesov, analitiki Admiral Markets menijo, da bo skoraj zagotovo prišli tudi do drugih nenačrtovani dogodki, ki bodo imeli pomemben vpliv na trge. Zato lahko v letošnjem letu pričakujemo velika gibanja cen na finančnih trgih, ki se lahko uporabljajo za doseganje večjih donosov, kot bi se jih z že klasično dolgoročno naložbeno strategijo.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.