Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Že poznate načrte vodilnih svetovnih bank?

Marec 13, 2017 15:35

Po prejšnjem tednu, v katerem je prišlo do povečanja aktivnosti na globalnih finančnih tržišćih, nas tudi v prihodnje čaka zelo burno obdobje. Po odločitvi o višini obrestne mere in konferenci za medije, ki jih je organizirala Europska centralna banka, bodo v tem tednu sprejete odločitve centalnih bank v ZDA, Japonske, Švice in Velike Britanije. Ob predpostavki, da so to banke s katerimi vautami si tudi sicer največ trguje na finančnih tržiščih, lahko pričakujemo velike premike zaradi reakcij investorjev. V nadaljevanju si poglejte mnenje analitika, podrobneje pa spremljate objave na našem Forex koledarju.

Evropska centralna banka

Kot je bilo pričakovati ECB ni spremenila višine obrestne mere ali zneska vbrizganega denarja v evropski finančni system. Ob tem pa je guverner ECB, Mario Dragdi, na konferenci za novinarje izjavil, da je nadaljevanje trenda spuščanja obrestnih mer ni v načrtu. Investitorji so to izjavo povzeli, kot prvo naznanilo o začetku zategovanje monetarne politike v naslednjih letih in so takoj pričeli kupovati euro, ki je v četrtek glede na ostale valute pridobil več kot 1%. V kolikor na eni izmed prihodnjih konferenc dejansko pride od najave o povečanju obrestne mere, je pričakovati krepitev eura glede na večino ostalih svetovnih valut.

Japanska centralna banka

V noči iz srede na četrtek, bo odločitev o monetarni politiki sprejela japonska centralna banka. Dejstvo je, da so se ravno Japonci spustili v največji monetarni eksperiment v zadnjih letih, zato jim bo zagotovo zelo težko zaključiti kompliciran program vbrizgavanja denarja v finančni ssitem. Za razliko od ostalih, omenjenih centralnih bank, ki so se fokusirale predvsem na državne obveznicem, je Japonska zadnjih nekaj let kupovala tudi korporativne obveznice in celo delnice zasebnih podjetij. Na omenjenem sestanku ne bo prišlo do bistvenih spremem, ob predpostavki, da stopnja inflacije raste (deloma je tega kriva rast nafte), se vedno bolj približujemo trenutku premika monetarne politike. V istem trenutku, bo verjetno prišlo do bistvene okrepitve japonske valute.

Švicarska centralna banka

Ob predpostavki političen nestabilnosti v EU, ki jo je povzročil Brexit in morebitna bodoča zmaga gospel Le Pen v Franciji, se je frank v zadnjih mesecih krepil. Švicarska centralna banka je v nekaj javnih naznanilih omenila, da je valuta precenjena in da se pričakuje oslabitev. Del investitorjev meni, da bi lahko ponovno prišlo do močne intervencije na tržišče, s katero bi se namerno oslabilo valuto. Odločitev o potezah centralne banke SNB, bo objavljena v četrtek zjutraj. V kolikor se bo SNB odločila z besed, preiti na dejanske poteze lahko pričakujemo bistveno oslabitev valute.

Britanska centralna banka

V četrtek o monetarni politiki odločaju tudi britanci. Zaradi tveganje in negotovosti povezanih z Brexitom, je centralna banka do sedaj aktivno oglaševala da bo še naprej izvajala izjemno ohlapno monetarno politiki. Velika večina investitorjev meni, da bo takšno odločitev sprejela tudi v tem tednu, saj je to tudi razlog dda je funt valuta, ki je največ izgubila glede na dolar. Ne smemo pa pozabiti, da je funt glede na ostale valute od Brexita dalje izgubil od 15-20%, kar pa do sedaj ni prineslo bistvenih negativnih posledic britanskemu gospodarstvu. Ob dejstvu, da je stopnja inflacije pričela rasti, bi lahko centralna banka bila prisiljena za začetek zategovanje monetarne politike. Takšna odločitev bi prinesla hitro krepitev funtu.

Ameriška centralna banka

Vodilni možje ameriškega FED-a se bodo sestali v sredo. Za razliko od ostalih, omenjenih, centralnih bank, je ameriška že pričela z dvigom obrestnih mer in ima sedaj glavno dilemo ali naj to izvede letos še dvakrat ali trikrat. Predpostavljamo lahko, glede na izjave predsednice,Janet Yellen, da bi se to lahko zgodilo že to sredo, dolar se je v zadnjih tednih naglo okrepil glede na večino ostalih valut in je po mnenju mnogih trenutno precenjen. Ob predpostavki, da je dvih obrestnih mere že vkalkuliran v trenutno ceno, menimo da nebi smelo priti do bistvenih okrepitev valute.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik

Opozorilo: Zgoraj navedene analize so izključno mnenje avtorja in niso investicijski nasveti, ampak so namenjeno informiranju in izobraževanju na finančnih trgih. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji posamezne valute, mora biti tako izključno vaša.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.