Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Začetek novega trenda krepitve ameriškega dolarja?

Oktober 24, 2016 14:20

Od začetka meseca se je ameriški dolar v primerjavi z evrom in britanskih funtih povečal za več kot 3%. V času pisanja analiza je EUR / USD na platformah Admiral Markets 1,0889, kar je zelo blizu najmočnejše ravni v tem letu.

Obstaja več razlogov za to vrsto gibanja tečaja:

Najpomembnejši razlog je mnenje investitorjev na valutnih trgih o ekonomski in monetarni situaciji v Združenih državah Amerike. Gospodarski kazalci se še naprej postopno izboljšujejo in se bližajp do točke, na kateri se bo centralna banka ZDA odločila za dvig obrestnih mer. Večina vlagateljev meni, da se bo to zgodilo v decembru in že kupuje dolarje z namenom ustvarjanja dobička od pričakovane krepitve ameriške valute.


Razmere v drugih razvitih gospodarstvih sveta tudi podpirajo krepitev dolarja.

Na novinarski konferenci po zadnji seji Evropske centralne banke, je Mario Draghi, predsednik sveta guvernerjev banke, komentiral zaključek programa injekcija 80 milijard EUR na mesec v finančne sisteme, ki naj bi trajala do začetka leta 2017. Povedal je, da se program verjetno ne bo ustavil čez noč, vendar pa se bo postopno zmanjševal zneska, da bi se izognili šoku za finančnih trgih. Za lagatelji v finančne trge si je bilo novico moč razlagati kot znak, da je finančni sistem, v katerega se vbrizgava več sto milijard več, kot so to do sedaj mislili. To pomeni, da so obrestne mere že nekaj časa zelo nizka, kar bo podaljšalo obdobje, v katerem ni vredno obdržati evro, vendar pa bo prišlo do prenosa kapitala v druge valute, predvsem na ameriški dolar, ki se je takoj začela krepiti.


Po nedavni hitro slabitev britanskega funta, se mnogi vlagatelji bojijo dodatno dušenje in prodajajo to valuto in kapitala prenašajo tudi na dolar.


Za japonski jen je verjetno smer gibanja deviznih tečajev proti ameriškemu dolarju vedno bolj jasno. Visoki zaposleni predstavniki japonske centralne banke odkrito govorijo, da je jen premočna in da šteje kitajski izvoz, in da bi bilo dobro, če bi jen slabil. Sodeč po ukrepih japonske centralne banke v zadnjih desetih letih, lahko ugotovimo, da če se jen kmalu ne začne slabiti, obstaja možnost, da bo centralna banka posredovala in namenoma oslabila jen v primerjavi z dolarjem, ki se bo s tem okrepil.


Centralna banka Nove Zelandije je nedavno odkrito povedala, da je novozelandski dolar premočan zaradi občutno višjih obrestnih merah kot v drugih razvitih gospodarstvih. To lahko pomeni, da bo kmalu sprejela ukrepe za spodbujanje prodaje valute. Če se to zgodi, valuta, da bi bila najbolj zanimiva za tiste, ki se ponovno prodajajo Nova Zelandija dolarjev je lahko ameriški dolar, kot v ZDA, je eden izmed redkih razvitih gospodarstvih, kjer se dvignejo obrestne mere.

Analitiki Admiral Markets menijo, da je v trentnih razmerah mogoče pričakovati krepitev ameriškega dolarja. Do konca leta bi se lahko dolar okrepi, v povprečju še za nekaj dodatnih odstotkov glede na večino ostalih pomembenjših valut.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.