Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets Pty Ltd

Reguliran s strani Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
NADALJUJTE

Admiral Markets Cyprus Ltd

Reguliran s strani Cyprus Securities and Exchange Commission(CySEC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Regulator fca

Vedno več gospodarskih kazalcev kaže, da kriza prihaja!

December 17, 2018 14:31

Po skoraj desetletju gospodarske rasti, je bolj znaki, da se lahko v ZDA kmalu dosežejo novo recesijo, in ko Amerika kihne, cel svet prehladi. Zato je za vlagatelje v nepremičnine, delnice, investicijske sklade in celo vlagatelje v hrvaških bankah zelo pomembno, da vedo, kdaj lahko začne naslednja recesija. V preteklosti je bilo nekaj zgodnjih znakov, nekateri pa so navedeni spodaj.

Križ smrti

Križ smrti je kazalnik tehnične analize, ki je priljubljen med velikimi vlagatelji na finančnih trgih. To je stanje, v katerem se gibljejo v povprečju 50 dni na ceno grafikon instrumenta pade pod drseče povprečje na 200 dni, zastrašujoče ime je nastala zato, ker je to stanje pogosto pred veliko nesrečo. V zadnjem času se je križ smrti pojavil na indeksu SP500, zadnji trije pa se je zgodil v letih 2001, 2008 in 2016. Po smrti na križu v letu 2001, je bilo pokanje Dot Com mehurček, 2008, potekal največji padec v času finančne krize, medtem ko 2016 se ni zgodilo praktično nič (kazalnik ni 100% zanesljiv kot katero koli drugo). Toda križ smrti se je pred kratkim vrnil in mnogi vlagatelji menijo, da je vredno zaradi uspešnega padca v letih 2001 in 2008. (vstavi sliko)

Inverzija krivulje donosnosti

V zadnjih sedmih časovnih obdobjih, ko so kratkoročne obrestne mere za ameriške obveznice postale več kot dolgoročne, se je vsakič, ko je prišlo do recesije čez eno leto ali dve. To je znak, da so investitorji izgubili zaupanje v kratkoročno gospodarsko rast. Čeprav ni prišlo do obrnjena krivulja donosnosti med dveletnih in desetletnih ameriških obveznic, je bila razlika do 0,16% in v skladu s trenutnim trendom inverzije se bo zgodilo v nekaj mesecih.

Sprememba retorike FED-a

Po sredini leta Jerome Powell, vodja ameriškega centralne banke, je izjavil, da bodo obrestne mere v državi precej pod nevtralno, v zadnjih javnih nastopih si je premislil. Zdaj pravi, da so obrestne mere le malo pod nevtralno, iz katerih je mogoče sklepati, da ne bo bistveno dvigniti upočasnitev in ustavitev dvig obrestnih mer, je znak, da celo centralne banke (ki je bil vedno zelo počasen v svojih reakcijah) zavestno da razmere v gospodarstvu niso problem.

Cene nafte padajo

V zadnjih dveh mesecih so se cene nafte znižale za več kot 30%. Padec cen črnega zlata lahko pomeni, da se proizvajalci v vrtini zrušijo ali da se je povpraševanje začelo udariti in s tem ustvariti preveč zalog. Ker ima povpraševanje po energiji visoka pozitivna korelacija z gospodarsko dejavnostjo, lahko upad cen črnega zlata kaže tudi, da svetovne gospodarske razmere niso več problem.

Stopnja brezposelnosti

Ko gre za stopnje brezposelnosti v ZDA, je situacija idealna. Trenutno je 3,7%, kar je najnižja raven od leta 1969, vendar je ravno ta problem. Večinoma večina ekonomistov meni, da je to naravna stopnja brezposelnosti, kar ni realno, da ga je mogoče še znižati.

Leta 2007 je začela rasti, potem ko se je zmanjšala na 4,4%, leta 2000 pa le po 3,9%. V obeh primerih, naslednje leto, je prišlo do krize, v krizi pa se je zmanjšala vrednost delnic in delniških investicijskih skladov. Obstaja tudi padec obrestnih mer za prihranek časa in močan padec cen nafte, cena zlata in obveznic v razvitih državah pa narašča.

Za Admiral Markets

Josip Kokanović, mag. Econ.


Analitik
Opomba: Navedene napovedi so edino avtorjevo mnenje in niso investicijsko svetovanje. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji določenih finančnih instrumentov mora biti samo vaša in uporabiti analizo Admiral Market samo za informacije in izobraževanje na finančnih trgih.

Trgujte z nami

ODPRITE PRAVI RAČUNODPRITE DEMO RAČUN

Temeljna analiza v Slovenščini

November 12, 2018 14:02Novi val krepitve dolarja zrušil ceno nafte, zlata in ostalih valut!November 05, 2018 13:02Ali končno prihaja obdobje krepiteve britanskega funta?Oktober 29, 2018 14:58Kateri dogodki bodo v središču vlagateljev v tem tednu?Oktober 15, 2018 20:03Konec najdaljšega obdobja rasti delnic v zgodovini ZDA?


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 84% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.