76% maloprodajnih računov izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. CFDji so kompleksni instrumenti in prinašajo visoko tveganje izgube denarja zaradi vzvodov. 76% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Dobro razmislite ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje izgube svojega denarja.

Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets Pty Ltd

Reguliran s strani Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets Cyprus Ltd

Reguliran s strani Cyprus Securities and Exchange Commission(CySEC)
NADALJUJTE

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
NADALJUJTE
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Regulator CySEC fca

Valutna vojna se nadaljuje!

September 21, 2015 12:55

Odločitev, o ponovnem dvigu obrestnih mer, ki jo je prejšnji teden sprejela Ameriška centralna banka, bo verjetno povzročila novo začasno padanje vrednosti ameriškega dolarja, kar pomeni, da se bo valutna vojna nadaljevala. Trenutno namreč skoraj vse najpomembnejše centralne banke na svetu neposredno ali pa posredno zagovarjajo padanje vrednosti lastne valute.

ZDA

Glavni argument za odlog dviga obrestnih mer je bil upočasnitev rasti svetovnega gospodarstva,Janet Yellen, predsednica FED-a, pa je omenila na nevarnost zaradi premočnega dolarja. Zaradi odlaganja ukrepov zategovanja denarne politike bo verjetno prišlo do odloga novega vala rasti ameriškega dolarja. V trenutkupisanja analize znaša na platformah Admiral Marketsatečaj EUR/USD 1,1280.

Evro območje

Evropska centralna banka je v zadnjem nagovoru javnosti izrazila zaskrbljenost zaradi vprašanja gospodarske situacije v evro območju in tako na finančne trge poslala sporočilo, da bodo, če bo to potrebno, uvedli dodatne ukrepe za spodbujanje gospodarske aktivnosti, kar bi skoraj zagotovo pripeljalo do ponovnega padanja vrednosti evra.

Kitajska

Za razliko od ostalih držav,Kitajska še vedno svojo valuto ohranja čvrsto vezano na ameriški dolar ter, ne samo, da ne dopušča rasti, temveč je pred nekaj tednis politično odločitvijo celo določila padec za približno 2% z namenom, da bi tako spodbudila rast izvoza, ki je temelj kitajskega gospodarstva.

Japonska

Čeprav je japonski jen v zadnjih nekaj letih v primerjavi z ameriškim dolarjem padel za več kot 30%, se je po kitajski devalvaciji začelo špekulirati, da bo tudi Japonska uvedla dodatne ukrepe, s katerimi naj bi povzročila nadaljevanje padanja vrednosti jena.

Velika Britanija

Situacija v britanskem gospodarstvu je precej dobra, zaradi česar že dalj časa s strani centralne banke pričakujemo dvig obrestnih mer. No, velika večina analitikov pa je mnenja, da se bodo Britanci za ta korak odločili šele za Američani, z namenom preprečiti naglo rast lastne valute, do katere praviloma pride ob dvigu obrestnih mer.

Švica

Od vseh omenjenih držav in njihovih centralnih bank, Švicarska narodna banka najbolj odprto zagovarja padanje vrednosti lastne valute, za katero meni, da je nevzdržno precenjena. Poleg verbalnih sporočil o tečaju valute, SNB izvaja tudi intervencije na trgih na katerih prodaja franke in kupuje evre ter na ta način zmanjšuje vrednost franka.

Mnenje analitikov

Analitiki Admiral Marketsa menijo, da bo, ne glede nanov odlog dviga obrestnih mer, ameriška centralna banka, vseeno prva, ki bo začela z dvigovanjem obrestnih mer, kar bo slej ko prej privedlo do še enega vala rasti ameriškega dolarja v primerjavi z skoraj vsemiostalimi valutami. Če gledamo s sedanje perspektive, bo najbolj ugoden trenutek za dvig obrestnih mer letos decembra.

Spremljajte nas tudi preko naših rednih webinarjev!


Admiral Markets UK Ltd

Jure Maučec