Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

V ZDA v letu dni, kar 3 milijone novih delovnih mest!

November 09, 2015 11:07

Konec preteklega tedna je bil objavljen podatek, da je bilo v oktobru odprtih 271 tisoč novih delovnih mest, izvzet je sektor kmetijskih dejavnosti, kateri se ne šteje zaradi velike sezonske oscilacije. Investitorji na finančnih tržiščih so burno reagirali na omenjeno novico in so takoj pričeli z masovnim nakupom ameriškega dolarja, kar se je poznalu na tečeju glede na euro, saj je trenutno na najvišjih nivojih v zadnjih 7 mesecih.

Investitorji menijo, da se je verjetnost dviga obrestnih mer v ZDA v decembru zato bistveno povečala. Janet Yellen, vodilna FED-a, je nedavno izjavila da je dvig v decembru namreč mogoč ampak odvisen od situacije razvoja na trgu dela.

Ob podrobni analizi zadnjega leta lahko ugotovimo, da se je situacija na trgu dela bistveno popravili – odprlo se je približno 3 milijone novih delovnih mest in s tem se je stopnja nezaposlenosti znižala iz 5,9% na 5,0%.

Dogodek, dvig obrestnih mer v ZDA, ki je vse bližje, bo imel velike posledice po vsem svetu. V zadnjih osmih letih, ko so bile obrestne mere vZDA praktično na nuli, so ameriške banke, podjetja in investitorji prenašali enormne količini kapitala iz ZDA v druge dele sveta, kjer so pričakovali večje donose. Sedaj, ko je večina svetovnih centralnih banke v trendu zniževanja obrestnih mer in se obrestna mera v ZDA počasi približuje točki, ko se bo zvišala, bo skoraj zagotovo prišlo do obrnjenega procesa – masovnega prenosa kapitala iz ostalega sveta nazaj v ZDA.

Kako se bo to odražalo na finančnih tržiščih?

Analitiki Admiral Marketsa menijo, da se bo ameriški dolar še krepil glede na ostale svetovne valute, še posebaj pa glede na euro. V roku nekaj mesecec je celo mogoče, da bo dolar postal vsaj kratkoročno močnejši od eura.

Cena zlata bo verjetnonadaljevala pade in bo s sedanje vrednosti 1094 USD padla pod 1000 USD. Ponovno bistveno rast zlata pa bi lahko ponovno videli šele, ko bo prišlo do naslednje recesije v ZDA, ki pa trenutno še ni na vidiku.

Cene delnic na razvitih trgih bodo nadaljevale svojo rast, predvidoma pa z manjšim tempom, kot so rasle v zadnjih letih, saj ne bo več masovnega vbrizgavanja denarja v finančne sisteme, katerega so do nedavnega izvrševale vse večje svetovne banke.

Za Admiral Markets:

Jure Maučec


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.