Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Nas v oktobru čaka izjemna volativnost na EURU?

Oktober 02, 2017 13:29

Po šestih mesecih vztrajnega rasta je v septembru evra le nekoliko oslabil v primerjavi z ameriškim dolarjem. Glavni razlog za to je politična nestabilnost, ki so je povzročile volitve v Nemčiji in referendum v Kataloniji, pa tudi brez političnih dogodkov, je bila korekcija pričakovana. Skoraj vsi investitorji, ki so od začetka leta prenašali kapital iz USD v EUR so dosegli dobro donosnost. Zato je povsem normalno, da v takem položaju del vlagateljev zaključi, da je euro precenjen in se odloči za prodajo, kar vodi k padcu tečaja. V času pisanja analize, na platformah Forex brokerja Admiral Marketsa znaša tečaj EURUSD 1,1738, kar je 3% pod ravnijo doseženo pred tremi tedni, ko je tečaj znašal 1,2093 dolarja za en euro.

Kakšno gibanje lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti?

Kaos, ki je nastal v času referenduma v Kataloniji, bi lahko povzročil nadaljnji padec tečaja evra v tem tednu. Katalonija je namreč regija, ki ima največji BDP znotraj Španije, zato bi se lahko povečala tveganja vezano na finančne težave za celotno državo, kar pa ni dobro za zaupanje v skupno evropsko valuto. Dogovori o sestavi nove parlamentarne večine v Nemčiji bi lahko tudi v kratkem času prispevali k zmanjšanju zaupanja v stabilnost EU.

Konec tedna izide NFP podatek o razmerah na ameriškem trgu dela, ki je eden najpomembnejših pokazateljev celotnega gospodarskega stanja na katerega finančni trgi močno reagirajo v primeru, če pride do pomembnejšega odstopanja od pričakovanj.

Konec meseca izide še pomembnejša novica, ki bi lahko privedla do spremembe tečaja evra, tudi do nekaj odstotkov v samo nekaj dneh, to je objavo načrta za znižanje vbrizgavanja 60 milijard EUR v evropski finančni sistem, ki ga izvaja Evropska centralna banka. Predsjednik ECB, Mario Draghi, je povedal, da se bo na naslednjem sestanku, ki bo potekal 26.10.2017, s kolegi odločil, kdaj se bo začelo, in s katerim tempom bo zmanjšana količina, ki se vbrizgava v sistem. Ker bo to pomenilo začetek zatezanja monetarne politike, ti. rast obrestnih stopenj, investitorji in špekulanti bi lahko nadaljevali s prenašanjem kapitala v evro, kateri bi se tako še okrepil.

Analitiki Admiral Marketsa menijo, da je najverjetnejši scenarij gibanja tečaja v prihodnjih tednih, da pride do začasne slabitve za nekaj odstotkov na podlagi strahu pred političnimi nestabilnostmi na evropskem kontinentu. Po tem, ko se bo približeval datumu srečanja ECB, bi lahko prišlo do ponovnega interesa za nakup evrov, ne glede na začetek in hitrost tempa zategovanje monetarne politike. Zaključek programa QE je precej zanesljiv znak, da je gospodarska kriza v Evropi končana in da sledi vsaj nekaj let izboljšanja gospodarskega položaja.


Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik

Opozorilo: Zgoraj navedene analize so izključno mnenje avtorja in niso investicijski nasveti, ampak so namenjeno informiranju in izobraževanju na finančnih trgih. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji posamezne valute, mora biti tako izključno vaša.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.