Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

V naslednjih treh tednih nas čaka krepitev dolarja

Avgust 29, 2016 11:27

Po pričakovanjih je govor na sestanku vodilnih ameriškega FED-a, ki se je zgodil v petek v sklopu eknomskega simpozija v Jackon Holeu, povzročil velike premike na finančnih tržiščih. Janet Yellene je namreč izjavila, da se je na temelju izboljšanja stanja na ameriškem tržišču v gospodarstvu povečala vejetnost povišanja obrestne mere v naslednjih mesecih. Tako po objavi novice se je na platfromi Admiral Marketsa ameriški dolar glede na euro okrepil ua 1%, glede na japonski jen pa 1,5%.

Njeno izjavo sta podkrepila še dva člana odbora guvernerja centralne banke,ki odloča o monetarni plitiki. Richard W. Fisher je izjavil je da je mogoče da se že v 9. mesecu dvigne obrestna stopnja, Dennis P. Lockhart pa je, da bi bilo po njegovem mnenju bilo primernejše dvakrat dvigniti obrestno stopnjo do konca leta.

V večini ostalih razvitih državah so obrestne mere na najnižjih stopnjah v zgodovini in zato se enostavno ne izplača imeti investiranega denarja v npr. nemških ali japonskih obveznicah. Zaradi tega je objavao o dvigu obrestnih mer v ZDA povzroči krepitev ameriškega dolarja. Velikim investitorjem je namreč zelo pomemben prav vsak odstotek in zato preferirajo imeti sredstva v valuti, ki prinaša najvišje donose. Pri prenašanju kapitala iz drugih valut v dolar, prihaja do velikega povpraševanja po ameriški valuti, ki na tej podlagi raste.

Sastanak, katerega je omenjal Richard W. Fisher se bo zgodil 21.9.2016 in po izjavi v preteklem tednu obstaja velika verjetnost, da se bo do takrat ameriški dolar postopno okrepil. V kolikor takrat resnično pride do povečanja obrestne mere, bo dolar nadaljeval svojo krepitev in bi se lahko do konca leta okrepil do 5% glede na ostale najboljtrgovane valute.

Tudi ostali instrumenti so reagirali na objavo novice v petek. Delnice so nekaj malega izgubile, kar gre verjetno pipisati strahu, da bi dvig obrestne mere povečal stroške zadolževanja in s tem negativno vplival na dobičkonosnost. Ceni zlata je prav tako padla vrednost. Zlato namreč negativno reagira na obrestne mere, saj se z rastjo obrestne mere za varčevanje v obveznicah zmanjša interes po zlatu. Ob dejstvu, da je tržišče zlata mnogo manj likvidno od valutnega tržišča, bi lahko v kolikor pride do dodatne razprodaje zlato cene doživela še dodatne velik padec.

Analitki Admiral Marketsa menijo, da bo padec cene zlata v odstotkih mnogo večji od krepitve dolarja glede na ostale valute. V kolikor pride do enaga ali celo dveh dvigov obrestne mere do konca leta, bi cena zlata s sedanjih 1319 USD za unch lahko padla pod 1200 USD za uncho.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.