Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

V naslednjih dneh ponovno lahko pričakujemo večje premike na valutnih trgih.

Junij 12, 2017 16:58

Aktivnosti na največjem finančnem tržišči – Forexu v zadnjem času izjemno raste. Vzroke lahko iščemo med dogodki, kot so britanske volitve, različni ekonomski vplivi, kot je višina obrestne mere, ki je bila s strani EU sprejeta prejšnji četrtek.

V tem tednu je najavljenih več pomembnejših dogodkov centralnih bank in prav vsak bi lahko imel potencialen vpliv na večje premike na finančnih tržiščih. V sredo zvečer se bo sprejemala odločitev v ameriški centralni banki, v četrtek v švicarski in britanski, ter v petek zgodaj zjutraj v japonski centralni banki. Točen razpored vseh objav si lahko pogledate na našem ekonomskem koledarju Admiral Marketsa. Spodaj smo pripravili pregled trenutih situacij v posameznih centralnih bankah.

Britanska centralna banka

Ob vseh nejasnostih, ki prihajajo z Brexitom je v prejšnjem tednu na volitvah prišlo še do nepričakovanih rezultatov, ki lahko doprinesejo še več napetosti na britanski politični sceni. Takšne situacije praviloma niso dobre za investicijsko klimo, zato obstaja verjetnost, da bo prišlo do upočasnjevanja gopodarske rasti. Ob teh predpostavkah, je pričakovati, da bo britanska centralna banka verjetno želela še malo počakati z dvigom obrestnih mer, kar lahko za kratek čas prinese upočasnjevanje krepitve britanskega funta. Večje korekcije vseeno nebi smeli pričakovati, saj je na sedanjih ravneh britanski funt že tako ali tako bistveno podcenjen.

Japanska centralna banka

Čeprav je še daleč od željene stopnje, je inflacija končno počasi pričela rasti. Ob tej predpostavki, so nekatere banke, ki aktivno sodelujejo na valutnih trgih prišle do ideja, da bi lahko centralna banka pričela s simulacijami vpliva v primeru programa vbrizgavanja denarnih sredstev v finančni sistem. Tudi tako majhni koraki, bi lahko prinesli spremembo sentimenta tržišča, ki bi povzročil krepitev japonskega jena, ki je glede na USD trenutno za 6% na slabših ravneh, kot pred enim letom.

Švicarska centralna banka

Predpostavka SNB je, da je švicarski frank pretirno precenjen in to prinaša veliko gotovost, da do dviga obrestnih mer ne bo prišlo, kar bi še dodatno okrepilo frank. Tudi spuščanje obrestnih mer nima realne osnove, saj je že sedanja raven v negativnem območju in sicer najnižvje v vsej svoji zgodovini. Obstaja sicer verjetnost, da bodo skozi izjave poskušalu intervenirati in nekako na ta način vplivati na večjo prodajo CHF in s tem znižanje vrednosti.

Ameriška centralna banka

Trenutno je edina večja centralna banka, ki je v ciklu dvigovanja obrestnih mer. Večina investitorjev meni, da bo tudi v sredo prišlo do novega dviga obrestnih mer. Ob tem je realno pričakovati, da bo prišlo do nove krepitve USD, ki pa bo začasna. Ameriška centralna banka je namreč že več let objavljala namero o dvigu obrestne mere in na ta način dosegla že skoraj 20% okrepitev dolarja, kar pa je po mnogih analizah precenjena vrednost.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik

Opozorilo: Zgoraj navedene analize so izključno mnenje avtorja in niso investicijski nasveti, ampak so namenjeno informiranju in izobraževanju na finančnih trgih. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji posamezne valute, mora biti tako izključno vaša.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.