Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

V kaj vlagati v primeru nove globalne recesije!

Oktober 19, 2017 14:11

Čeprav je Evropa šele sedaj izšla iz krize, ki se je pričeka pred desetimi leti, je globalno gospodarstvo že leta 2010 izšlo iz recesije in nadaljuje svojo rast. To pomeni, da trenuten ekonomski cikle traja že sedem let, kar je nadpovprečno trajanje. V zadnjih 80 letih, je gospodarstvo ZDA rastlo v povprečju 5-6 let, po tem pa je prišlo do recesije, ki je trajala od enega do dveh let.

Za čas recesije skoraj vedno pride do padca cen delnic, vrednosti točk v investicijskih skladih, pa tudi obrestne mere.

Ob predpostavki, da bo svet slej ko prej ponovno padel v ekonomsko krizo, obstaja veliko vprašanje v kaj vlagati ob takšnih situacijah?

Valute

Kar nekaj valut ima status varnega zatočišča in sicer ameriški dolar, švicarski frank ter japonski jen. Zaradi povečanja povpraševanja se na začetku vsake recesije ali politične krize poveča vrednost omenjenih valut, ob tem je mogoče tudi dobro profitirati. Ameriški dolar se krepi zaradi mnenja velike večine investitorjev na finančnih tržiščih, da bodo zaradi velikosti gospodarstva, politične in vojaške moči, prav ZDA prve izšle iz krize. Švicarski frank se krepi zaradi stabilne gospodarske situacije in zaupanja v švicarski bančni sistem, medtem ko se japonski jen krepi zaradi izvozno orientiranega gospodarstva, ki bi prav tako moral lažje priti iz morebitne probleme.

Plemenite kovine

V času kriz praviloma pride do padca zaupanja v bankem, v nekaterih primerih pa celo do bankrotov posameznih delov bančnih sistemov, pri čemer lahko vlagatelji izgubijo del ali celoto svojih prihrankov. Zaradi tega se del investitorjev, pa tudi javnega kapitala prenaša v plemenite kovine, kot sta srebro in zlato, ki sta skozi zgodovino pokazali za relativno uspešni naložbi za ohranjanje vrednosti. Na temelju velikega povpraševanje in omejene ponudbe, vrednost plemenitih kovin na začetku krize hitro raste, tudi to je možno obrniti v svojo korist in s tem dobro profitirati.

Analitiki Admiral Marketsa menijo, da trenutno še ni nobenih znakov za novo globalno krizo in da sedaj obstaja velika verjetnost gospodarske rasti. To pomeni, da bo vrednost zgoraj omenjenih instrumetov še nekaj časa padala in jih bo tako lahko kupiti po bistveno boljših cenah, kot pa so trenutno.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitičar

Napomena: Gore navedene prognoze su isključivo mišljenje autora i nisu investicijski savjet. Svaka odluka o kupnji ili prodaji pojedinih financijskih instrumenata mora biti isključivo Vaša, a analize Admiral Marketsa iskoristite samo za informiranje i educiranje o financijskim tržištima.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.