Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

V četrtek so mogoči večji premiki na tečaju GBP!

Julij 11, 2016 15:41

V zadnjem tednu je prišlo do nadaljnje slabitve britanskega funta, ki je v primerjavi z evrom in ameriškim dolarjem izgubil dodatna 2% vrednosti. V času pisanja analizo je na platformah Admiral Markets tečaj funta 1,2886; v primerjavi z ameriškim dolarjem je skoraj na najnižjo raven v 30 letih.

Ta teden ne bi smeli pričakovati umiritve razmer. V resnici, v četrtek poteka v Bank of England redni seji, kjer se odloča o monetarni politiki, vendar glede na kaos, ki ga je odločitev, da zapusti EU, je pričakovati še dodatno znižanje že tako nizkih obrestnih mer.

Znižanje obrestne mere običajno vodi do padca vrednosti valute, zaradi nižje donosnosti kapital množično zapušča državo, zato pride do razprodaje valute (v tem primeru funta).

Poleg znižanja obrestnih mer, mnogi udeleženci na finančnih trgih, menijo, da obstaja velika verjetnost uvedbe dodatnih ukrepov za umiritev razmer, kotje neposredno vbrizgavanje denarja v finančni sistem na način, kot so to vedno naredile velike centralne banke v času finančnih kriz. Če se bo to zgodi bo funt še pod dodatnim pritiskom.

Dodatno vplive na tečaje valute bodo imeli odlični podatki s trga dela v ZDA. V petek je bilo napovedano, da je junija v ZDA bilo več kot 287.000 novih delovnih mest, kar je 110.000 več kot je bilo pričakovano. Dobro stanje bo koristila krepitvi ameriškega dolarja in slabitvi drugih valut.

Vendar pa ne smemo pozabiti, da je referendum funt v primerjavi z evrom in ameriškim dolarjem že oslabil za okoli 12%, kar pomeni, da je velik del slabih novic za funt že vključenih v tekočem tečaju.


Zadnje poročilo iz terminskih trgih v Chicagu, kaže, da ima trenutno 67% velikih špekulantov na funtov odprte prodajne pozicije, kar pomeni, da je zmanjkalo tistih, ki bi lahko še dodatno prodajali že tako razpadan tečaj.


Analitiki Admiral Markets menijo, da je velik del slabitve funta že opravljen in da je zdaj že prepozno, da bi ga prodajali. Po reakciji trga ob napovedi dobrih novice s trga dela v ZDA, je mogoče opaziti konec trenda krepitve dolarja, kar lahko kaže na preobrat. V takšnem primeru je pametneje iskati priložnost za nakup funtov na relativno ugodnih menjalnih tečajih, kot da upamo na slabiteve tečaja v nedogled.

Stranke Admiral Marketsa so že kapitalizirale dobičeke od prodaje funta in zdaj jih več kot 50% išče nakupne priložnosti.

Nove novice lahko vedno privedejo do nadaljnjega upada za nekaj odstotkov, ampak ne bistvenega v roku nekaj mesecev je velika verjetnost, da bo funtprecej močnejši, kot je danes.

Več o najboljših strategijah investiranja na valutnih trgih po Brexita je mogoče najti na seminarju Admiral Markets ki bo potekal v sredo v Ljubljani. Vse informacije o začetku, lokacijo in predavatelji lahko najdete tukaj.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.