Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Špekulantje nakupujejo dolarje

Februar 21, 2017 08:18

Tečaji najbolj trgovanih valut se lahko menjajo tudi do 10% v letu dni, tako da lahko nakup ali prodaja v pravem časi doprinese večji donos, kot pa bi bil na običajnem varčevalnem računu.

Obstaja mnogo faktorjev, ki vplivajo na rast ali padec vrednosti valute, med najpomembnejšimi pa so novice o gibanju gospodarstva( stopnja nezaposlenosti, sprememba GDP, uvoz/izvoz) in višina obrestne mere, ki pa j centralne banke dvigujejo ali spuščaj glede na stopnjo inflacije v gospodarstvu. Na osnovi objav navedenih novic ali odločitev centralnih bank investitorji in špekulantje kupujejo ali prodajajo posamezne valute in na ta način dvigujejo ali spuščajo tečaj.

Mnogo investitorjev meni, da je ravno informacija o tem kako investitorji ter špekulantje trenutno kupujejo ali prodajajo posamezno valuto najboljši mogoč indikator pričakovanega premikanje tečaja v bližnji prihodnosti. Ob dejstvu, da se lahko z valutami trguje kjerkoli na svetu je praktično nemogoče priti do vseh informacij. Obstaja pa način, da se vidi kaj počnejo posamezne skupine udeležencev na valutnih trgih. Nekatere inštitucije in finančna podjetja namreč javno objavljajo skupne izpostavljenosti svojih strank na posamezne valute.

Ena od njih je tudi ameriška komisija za nadzor finančnih tržišč v Chichagu, ki na tedenski bazi brezplačno objavlja koliko nakupnih in prodajnih pogodb je trnutno kupljeno s strani posameznih skupin strank. Dejstvo je, da so informacije lahko zelo koristen indicator, tudi veliko brokerske hiše, kot je Admiral Markets v realnem času objavljajo skupne naloge stran za posamezne valute.

V spodnji tabeli, si poglejte najnovejše podatke:


COT poročilo

Admiral Markets

Valutni par

Nakupne pozicije

Prodajne pozicije

Nakupne pozicije

Prodajne pozicije

EUR/USD

43%

57%

41%

59%

GBP/USD

28%

72%

25%

75%

EUR/GBP

85%

15%

58%

42%

JPY/USD

27%

73%

56%

44%

CHF/USD

73%

27%

74%

26%

AUD/USD

58%

42%

40%

60%

NZD/USD

52%

48%

59%

41%

CAD/USD

39%

61%

49%

51%

S tabele je moč razbrati, da večina špekulantov na tržiščih v Chichagu, prav pa tako stranke Admiral Marketsa imajo nakupne pozicije na ameriškem dolarju. To pomeni, da se pričakuje krepitev valute skoraj na vse ostale valute, izjema je le švicarski frank. Največ investitorjev pričakuje krepitev dolarja glede na britanski fint in japosnki jen.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.