Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

So francoske volitve točka obrata na valutnih tržiščih?

Maj 08, 2017 15:17

Kot je bilo pričakovano je, Emmanuel Macron v drugem korgu predsedniških volitev zmagal z 66% glasov in tako postal novi francoski predsednik. Ob dejstvu, da je šlo za potencialno najbolj tvegan politični dogodku v Evropi v tem letu, so finančna tržišča z olajšanjem reagirala na rezultate tako že prvega kroga, kot tudi po drugem krogu.

Takoj po odprtju finančnih tržišč, v nedeljo zvečer, je prišlo do blage krepitve EUR-a, vendar se je tečaj sedaj že vrnil na izhodišno točko od petka. V trenutku pisanja analize je na platformi Admiral Marketsa vrednost eura glede na ameriški dolar 1,0961, kar je največja vrednost v zadnjih šestih mesecih.

Investitorji na finančnih tržiščij se bodo sedaj osredotočili na gospodarsko situacijo v Evropi in aktivnosti Evropske centralne banke in se na temelju tega odločili o nakupih ali prodaji eura. Prihodnje nemške volitve verjetno ne bodo prinesle do večjih premikov na tržišču, saj radikalna desnica, ki bi lahko prinesla slabe novice za EU, trenutno nima niti približno dovolj glasov.

Ob vprašanju o gospodarski sliku lahko opazimo, da se situacija počasi in stabilno popravlja. V večjem delu Eurozone se nezaposlenost zmanjšuje, prav tako BDP in stopnja inflacije rastejo. Ob the podatkih, bo verjetno Evropska centralna banka v naslednjih mesecih naznanila skorajšnjo zmanjšanje 60 miljardnega vbrizgavanja denarja v finančni system, kar bo v praksi pomenilo rast obrestne stopnje.

S takšno odločitvijo bo ECV, poslala jasno sporočilo investitorjem na finančnih tržiščih, da je kriza v EU zagotovo stvar preteklosti in da nas čaka v prihdonjih letih gospodarska rast. Poleg tega, bodo večje obrestne mere povečale interes po zadrževanju denarja v euru, kar posledično prinaša večje povprašavenje po euru in njegovo rast.

Analitiki Admiral Marketsa menijo, da sebo euro v razmerju na USD okrepil za dodatn ih 5-10%. Ob dejstvu, da je britanski funt v zadnjem letu izgubil velik del svoje vrednosti, predstavlja še večji potencial za njegovo rast glede na ameriški dolar, ki je glede na poročilo ameriškega finančnega ministrstva trenutno precenjen gleda na večino ostalih svetovnih valut. Zaradi omenjenih dejstev, v kolikor ne bo bistvenih sprememb v gospodarstvu, lahko pričakujemo konkreten padec vrednosti ameriškega dolarja.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik

Opozorilo: Zgoraj navedene analize so izključno mnenje avtorja in niso investicijski nasveti, ampak so namenjeno informiranju in izobraževanju na finančnih trgih. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji posamezne valute, mora biti tako izključno vaša.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.