Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Se bo dolar še okrepil v prihodnosti?

November 14, 2016 15:41Nepričakovano zmaga Donalda Trumpa na volitvah v ZDA prejšnji teden je povzročila velike premike na finančnih trgih. Ameriški dolar je po začetni slabitvi po volilnem večeru doslej pridobil skoraj 5% v primerjavi z evrom in proti japonskem jenu kar 6,5%. Cena zlata, je po začetnem hitrem vzponu, od volivnega večera izgubila na vrednosti več kot 8%. V času pisanja analize je cena unče zlata na platformi Admiral Markets 1,224.75 $.


Kakšni razlogi so povzročili tovrstna gibanja?

Spravljivi toni na nastopu po zmagi.
Že v zmagovitem govoru, ki se je odvil na volilni večer je Trump popolnoma spremenil svojo retoriko. Ni bilo več radikalnih in neuresničljivih ideja, ampak poziv za enotnost in celo zahvala Hillary Clinton za njena dosedanja leta dela v javni upravi. Na finančnih trgih, kjer je v prvih trenutkih prišlo do nasilne - prodaje delnic in dolarjih in preusmeritev kapitala v zlato, hitro prišlo razočaranja. Vlagatelji so spoznali, da Trumpova zmaga ni nikakšna tragedija in da Trump po volitvah ne bo enak kot v predvolilni kampaniji.


Zagovarjanje boljšeag poslovnega okolja
V dneh po volitvah so vse bolj glasne govorice o tem, da bi lahko bil Trump zelo dober za ameriško gospodarsko rast. V resnici so nekatere od glavnih Trumpovih volilne obljube, povezane z zniževanje davkov, velikim investicijam v infrastrukturo ter zmanjšanjem večanja trgovinskega primanjkljaja ZDA (npr. S Kitajsko in Mehiko). V kolikor pride vsaj do delne izpolnitve teh obljub, ki to vodilo k pospeševanju gospodarske rasti v ZDA, kar bi bilo pozitivno za dolar.


Dvig obrestnih mer po napovedanem urniku

Mnogi so se pred volitvami bali, da bi v primeru zmage nepredvidlj Trump prinesel nestabilnosti zaradi česar bo prihajalo do novih zamud dviga obrestnih mer, ki se pričakujejo v decembru. Na podlagi tega se je del vlagateljev odločilo, da počakajo z nakupom dolarjev. Glede na trenutne informacije, je zelo verjetno, da bo Fed dvignil obrestne mere naslednji mesec. Na podlagi tega je Forex trg soočen z novim povpraševanjem po ameriški valuti, ki se še naprej krepi.

Mnenje analitikov
Analitiki Admiral Marketsa menijo, da bi lahko na podlagi pričakovanj povečanja obrestne mere in pozitivnih vplivov nove ameriške administracije na gospodarstvo v prihodnjih tednih prišlo do nadaljnje krepitve dolarja. Ali se bo trend nadaljeval in krepil tudi v naslednjem letu, bo odvisno od prvih potez Trumpa ma mestu predsednik ZDA.

Za Admiral Markets:
Joseph Kokanović, mag. Ekon.
analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.