Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets Pty Ltd

Reguliran s strani Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets Cyprus Ltd

Reguliran s strani Cyprus Securities and Exchange Commission(CySEC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
NADALJUJTE
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Regulator fca

​Obrestna mera za dolar, ki znaša 2,17% bi lahko bila zelo zanima!

Maj 14, 2019 10:10

V zadnjih letih so obrestne mere padle na najnižjo raven v zgodovini, zato so prihranki v tem času postali povsem nedonosni, zlasti v primeru tujih valut. Na srečo danes obstaja veliko finančnih produktov, ki omogočajo višje donose s praktično enakim tveganjem.

Kar zadeva ameriški dolar, na spletnih platformah za posredovanje, ki ponujajo trgovanje z valutami, je ameriška valuta trenutno "najbolj dobičkonosna" za lastništvo, vsaj, kar se tiče varnih svetovnih valut. Namreč, zaradi nekoliko boljših gospodarskih razmer v Združenih državah so referenčne obrestne mere ameriške centralne banke na precej višji ravni kot Evropska centralna banka, britanski, švicarski, japonski itd.

S posredniško hišo Admiral Markets, pri paru valute EUR / USD, če kupite dolar z evrom, je obrestna mera trenutno 2,17% letno. Izračunava se dnevno, tako da ni najkrajšega časa za blokiranje denarja kot pri vezanem depozitu. Če obrestne mere v ameriških valutah rastejo in v Evropi ostanejo na enaki ravni, se lahko obrestne mere, ki trenutno veljajo za dolar, še naprej povečujejo.

Takšna strategija trgovanja z valutami, ki uporablja več obrestnih mer za posamezne valute, se imenuje "carry trade " in je ena izmed najbolj priljubljenih strategij med velikimi institucionalnimi vlagatelji, kot so banke. Zlata doba uporabe te strategije je bila pred finančno krizo leta 2007. Takrat je bila obrestna mera za zadolževanje japonskega jena približno 1%, obrestna mera za pridobitev avstralskih dolarjev pa je znašala celo 7%. To pomeni, da so imeli vsi tisti, ki so imeli na valutnem paru AUD / JPY, odprto pozicijo za nakup, vsako leto prejeli 6% obresti.

Stroškovna učinkovitost lastništva avstralskega dolarja je privedla do vedno večjega zanimanja strank, tako da se je valuta v zadnjih letih okrepila glede na druge valute. V primerjavi z japonskim jenom se je od leta 2000 do 2007 avstralski dolar okrepil skoraj za 100%. To pomeni, da so bili vsi tisti, ki so kupili avstralski dolar prek posredniških platform, bolj donosni za krepitev teh valut kot pri obrestnih merah.

Danes se z ameriškim dolarjem pojavlja nekaj podobnega, čeprav v manjši meri. Obrestne mere za dolar so namreč zdaj bolj visoko, kot vse druge valute, s katerimi se veliko trguje na svetu, tako da je valuta vredna več kot druge. Na tej podlagi lahko pričakujemo, da bo v prihodnjih letih zanimanje za dolar zaradi večjih obrestnih mer večje kot pa za druge valute, kar bo na splošno pripeljalo do njegove krepitve.

Pri tem bi tisti, ki imajo dolar, lahko imeli več koristi od krepitve te valute po zannimivi obrestni meri, ki se akumulira vsak dan na nakupnih pozicijah v ameriških dolarjih.


Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik

To besedilo vsebuje dodatne informacije o vseh analizah, ocenah, napovedih, in drugih informacijah (v nadaljevanju "Analize"), objavljenih na spletni strani Admiral Markest. Pred sprejemanjem kakršnih koli naložbenih odločitev bodite pozorni na naslednje:

1. Analiza je bila objavljena za informativne namene in se ne sme obravnavati kot investicijsko svetovanje ali priporočilo.

2. Vsaka stranka neodvisno sprejema investicijske odločitve in Admiral Markets ne odgovarja za kakršno koli izgubo, ki izhaja iz take odločitve, ne glede na to, ali odločitev temelji na analizi.

3. Vsako analizo opravi neodvisni analitik (v nadaljnjem besedilu: avtor) na podlagi svojega osebnega mnenja.

4. Za zagotovitev zaščite interesov strank in objektivnosti analize je Admiral Markets vzpostavil notranje postopke za preprečevanje navzkrižja interesov.

5. Čeprav si prizadevamo zagotoviti zanesljivost in popolnost informacij, ki so na voljo v analizah, Admiral Markets ne more zagotoviti točnosti in popolnosti kakršnih koli informacij v analizah. Predstavljene številke, ki se nanašajo na prejšnja gibanja cen, ne zagotavljajo prihodnjih rezultatov.

6. Analize se ne sme obravnavati kot posredna obljuba ali jamstvo Admiral Marketsa, da bo stranka z uporabo navedenih strategij pridobila ali omejila tako izgubo, kot dobiček.

7. Predhodna nihanja cen finančnih instrumentov ali pričakovanja, navedena v analizah, se ne smejo šteti za obljubo ali jamstvo s strani Admiral Marketsa za prihodnja gibanja cen. Vrednost finančnega instrumenta se lahko poveča in zmanjša, ohranitev vrednosti instrumenta pa ni zagotovljena.

8. Projekcije vključene v analizo, ne upoštevajo nobenih provizij, davkov in drugih stroškov, ki nastanejo pri vlaganju v take instrumente. Cenik Admiral Marketsa je naveden na spletni strani Admiral Marketsa.

9. Proizvodi, s katerimi se trguje na finančnem vzvodu (vključno s CFD-ji), so po svoji naravi špekulativni, trgovanje pa lahko povzroči izgubo in dobiček. Preden začnete trgovati si morate zagotovitii, da boste popolnoma razumeli vsa tveganja.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 77% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.