Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Ob koncu tedna predvidene nevihte na finančnih tržiščih!

November 30, 2015 13:31

V prihajajočem tednu, bo objavljenih veliko pomembnih ekonomskih novic, katre bi lahko povzročile veliko kratkotrajnih sprememb cen pri vseh finančnih instrumentih in energentih. V kolikor bodo objavljene novice drugačne od napovedanih so možne tudi spremembe srednjeročnih trendov premikanja cen na tržiščih,

Ponedeljek

V noči iz ponedeljka na torek bo objavljen indeks proizvodnih cen na Kitajskem. Vrednost omenjenega indeksa je dober pokazatelj skupne gospodarske aktivnosti, saj temelji na anketiranju 3000 managerjev za nabavo iz različnih sektorjev industrije. V kolikor bo vrednosti indeksa slabša od pričakovanje, kar nakazuje na poslabšanje gospodarske situacije ob že tako slabih rezultatih, bi lahko investitorji na finančnih tržiščih začeli sredstva prenašati v t.i. varna zatočišča, kot so npr. obveznice in ameriški dolarji.

Torek

Objavljeni bodo rezultati stresnih testov bank v Veliki Britaniji, po objavi pa bo guverner britanske centralne banke komentiral rezultate. V kolikor bo iz rezultatov razvidno, da je stanje v britanskem finančnem sektorju slabše od pričakovanega, bi to lahko pomenilo slabitev britanskega funta.

Sreda

V sredo dopoldan bo objavljena ocena stopnje inflacije v eurozini, na podlagi katere, bi investitorji lahko burno reagirali, saj se zavedajo, da je inflacija zelo pomembna pri sprejemanju odločitve o monetarni politiki, katero sprejema Evropska centralna banka. Popoldan, bo kanadska centralna banka objavila odločitev o višini obresten mere. Neglede na to kakšna bo odločitev, pa bo skoraj zagotovo sledila burna reakcija kanadskega dolarja.

Četrtek

Po sestanku guvernerja Evropske centralne banke bo objavljena odločitev o višini obrestne mere in količini denarja katerega ECB mesečno vbrizgava v finančni sistem. Glede na dejstvo, da je stopnja inflacije v eurozoni v zadnjem mesecu ponovno začela padati in bo po nedavnih terorističnih napadih verjetno ostala še nekaj časa izjemoma nizko, obstaja velika verjetnost, da bo ECB sprejel dodatne ukrepe, kot so dodatno nižanje obrestne mere ali povečanje količine kapitala, ki ga vbrizgava v finančni sistem. Takšna odločitev bo zagotovo še dodatno rušila že tako nizke vrednosti eura glede na ameriški dolar.

Petek

V ZDA bodo objavljeni podatki o novih odprtih delovnih mestih v 11. mesecu. V kolikor je odprtih 200 tisoč ali več delovnih mest, je predvidena dodatna krepitev ameriškega dolarja glede na vse ostale valute, saj bo omenjeni podatke lahko še olajšal odločitev centralne banke za dvig obrestne mere v 12. mesecu. Analitiki Admiral Marketsa predvidevajo, da bo v tem primeru v roku meseca ali dveh ameriški dolar vsaj za kratek čas postal močnejši od eura.

Isti dan se bo odvijal tudi sestanek predstavnikov OPEC-a. V kolikor bo prišlo do odločitve o zmanjšanju kvot proizvodnje, na že tako prezasičenih trgih nafte, bo prišlo do hitrega skoka cene nafte. V nasprotnem primeru, bo sledilo nadaljevanje padanje cen nafte.


Za Admiral Markets:

Jure Maučec
Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.