Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Neobičajna situacija na Forex tržišču

Junij 26, 2017 16:34

Da bi povečali preglednost in svojim strankam dali čim več koristnih informacij o razmerah na trgu, v zadnjih letih vse več velikih FX brokerjev in tako tudi Admiral Markets, objavlja celotno izpostavljenost svojih strank po valutah. To pomeni, da lahko vsakdo vidi, kolikšen delež denarja je naložen v nakup in prodajo pozicije v posamezni valuti in tako dobi dodatno potrditev svoje napovedi o gibanju vrednosti valute.

S pomočjo tako imenovanih poročil COT, te podatke že desetletja objavljajo v ZDA in sicer Komisija za spremljanje terminskih pogodb. Z združevanjem podatkov iz trga futuersov na valute in s informacijami, ki jih posredujejo FX brokerji, je mogočedobiti dobro sliko o tem, kaj meni večina udeležencev na trgu in ugotoviti, kaj se naj bi zgodilo v bližnji prihodnosti s posameznimi valutami.

Če primerjamo sedanje podatke s terminskimi pogodbami na trgu in podatke Admiral Marketsa, imamo precej nenavadno situacijo, v kateri ima večina vlagateljev, ki trgujejo prek Admiral Markets popolnoma nasprotna pričakovanja od pričakovanja udeležencev v terminskih pogodbah na trgih v ZDA.

V nadaljevanju so navedene najbolj ekstremne razlike v pričakovanjih:


Zadnje COT poročilo

Admiral Markets

Evro v odnosu na ameriški dolar

58% denarja vloženo v krepitev EUR

73% denarja vloženo v krepitev USD

Kanadski dolar

80% denarja vloženo v oslabitev CAD

76% denarja vloženo v krepitev CAD

Avstralski dolar

60% denarja vloženo v krepitev AUD

60% denarja vloženo v oslabitev AUD

Novozelandski dolar

69% denarja vloženo v krepitev NZD

82% denarja vloženo v oslabitev NZD

Analitiki Admiral Marketsa menijo, da je razloge za takšno stanje iskati v različnih naložbenih časovnih okvirih znotraj različnih skupin vlagateljev. Terminsko običajno trgujrjo veliki institucionalni vlagatelji, ki so usmerjene na majhne, vendar relativno varne donose. To se doseže z nakupom valute, ki bi se lahko okrepila v naslednjih nekaj mesecih. Po drugi strani pa je zaradi izjemno enostavnih trgovalnih pogojev, ki so na voljo preko FX brokerjev, vlagateljem omogočeno kratkotrajno trgovanje, kjer se izkoristi že majhne premike tečajev, ki se dogaja skoraj vsak dan. Ta način trgovanja je izjemno tvegan, lahko pa prinese bistveno večje dobičke.
Ker je evro v primerjavi z ameriškim dolarjem v zadnjih dveh in pol mesecih pridobil pomembnih 5,7%, se pričakuje, da bo prišlo do začasne korekcija pred nadaljnjo krepitvijo. Zato je možno, da bosta obe skupini vlagateljev ustvarili dobiček v prihodnjih mesecih in če dejansko pride do popravka, bodo stranke Admiral Markets, zaradi bolj aktivnega trgovanja, ob predpostavljenih podatkih ustvarile večji odstotek donosa.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik

Opozorilo: Zgoraj navedene analize so izključno mnenje avtorja in niso investicijski nasveti, ampak so namenjeno informiranju in izobraževanju na finančnih trgih. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji posamezne valute, mora biti tako izključno vaša.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.