Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Nemčija ruši vse zgodovinske rekorde!

April 03, 2017 16:50

Nemški DAX se v trnutki pisanja analize na platformi Admiral Markets nahaja na zgodvinskih vrednostih in znaša 12.340,68 točk, kar je 26,7% nad ravnijo izpred enga leta in samo 0,5% pod rekordno vrednostjo, ki je bila doseženev letu 2015. Posamezne delnice, ki sestavljajo indeks DAX30 v zadnjem letu dni zrasele še več npr. delnica Siemen je zrasla 43,8%.

Francoski indeks CAC49 je v zadnjem letu dni zrasel za 20,7%, medtem koje britanksi FTSE100 kljub Brexitu, zrasel 20,4%.

Kje iskati razloge za rast?

Vedno obstaja več razlogov za premike na finančnih trgih, verjetno je najpomembnejši vse hitrejše okrevanje gospodarstva po krizi, v kateri se je nahajal continent celo desetletje. Investitorji na finančnih trgih so prepričani, da bo naslednje leto odlično za poslovanje velikih podjetij, zaradi česar se v zadnjem letu dni masovno vlaga v delnice.

Eden izmed najpomembnejših kazalcev okrevanje je rast inflacije v eurozoni in Britaniji. Zaradi rasti so že začele evropska, švicarska in britanksa centralna banka objavljati namere o skorajšnjem končanju obdobja poceni kreditov, ter da se približuje čas k obo prišlo do dviga obrestnih mer. Mnogi investitorji in špekulantje so namreč prepričani, da v kolikor so celi izjemno konzervativni analitiki centralnih bank s svojimi ocenami prepričani, da se gospodarska situacija popravlja je zato zelo veliko verjetnost, da bodo tudi dobički velikih podjetij rekordni.

Kakšne premike lahko pričakujemo v prihodnje?

Analitiki Admiral Marketsa menijo, da bodo dolgoročno omenjeni indeksi nadaljevali rast. Ne smemo pa pozabiti, da na trgih že dlje časa ni bilo večje korekcije nas ne sme presenetiti nenaden padec v vrednosti 5-10%. Takšen padec bi lahko povzorčila nepričakovano slabe novice, ki se občasno dogajajo, katerim pa na trgih pogosto sledi panika in zapiranje dobičkonosnih pozicij.

V kolikor pride do takšen korekcije, je pametno to izkoristiti in odpirati dolge pozicije po izjemno dobgih cenah, ter čakati na nadaljno rast.


Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik

Opozorilo: Zgoraj navedene analize so izključno mnenje avtorja in niso investicijski nasveti, ampak so namenjeno informiranju in izobraževanju na finančnih trgih. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji posamezne valute, mora biti tako izključno vaša.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.