Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Ne glede na Trumpa, ameriške delnice ne prenehajo rasti!

Februar 13, 2017 15:01

Ne glede na Trumpa, ameriške delnice ne prenehajo rasti!

Skoraj celo leto so analitiki napovedovali, da v kolikor Donald Trump zmaga na predsedniških volitvah, bodo cene delnic tako na ameriškem tržišči, kot tudi ostalih lahko začele padati. Napoved pa se je izkazala za napačno. Po zmagi Trumpa so ameriške delnice nadaljevale rast, tako se index SP500 nahaja na najvišji ravni v zgodovini.

Od dneva volitev je vrednosti indeksa SP500 narasla za 8,2%, v zadnjem letu pa kar 24.5%, V spodnji tabeli smo pripravili podroben pregled, za koliko so zrasle posamezne najzanimivejše delnice za investitorje.

Instrumenti

Sprememba cene v zadnjem letu

Tesla Motors

+78%

Surova nafta (BRENT)

+69%

Alibaba

+68%

Netflix

+66%

Boeing

+53%

Apple

+41%

Facebook

+32%

SP500 indeks

+24,5%

Walt Disney

+20%

Google

+19%

McDonalds

+7%

Zlato

-1%

Twitter

-2%

Coca Cola

-6%

Analitiki Admiral Marketsa menijo, da se bo rast med letom še nadaljevala. Stopnja gospodarske rasti v ZDA in tudi ostalih delih sveta namreč že več let raste, kar prikazuje še večji potencial za dodatno širjenje poslovanja. Ob dejstvu, da na globalni ravni raste tudi stopnja inflacije, je samo vprašanje časa, kdaj se bodo centralne banke (evropska, japonska, britanska, avstralska in švicarska) pridružile ameriški in bodo začele dvigovati stopnjo obrestne mere, kar bo jasen znam, da je dokončno konec gospodarske krize, ki se je pričela leta 2008, tako da lahko v prihodnjih letih pričakujemo stabilno gospodarsko rast. V takšnih situacijah v pravilu raste optimizem na finančnih tržiščih in prihaja do rasti delnic.

Še dodaten pokazatelj optimizma pa je cena nafte in zlata. V zgodnji tabeli se vidi, da je cena nafte bistveno zrasla iz česar lahko zaključimi, da investitorji pričakujejo večje povpraševanje po energiji, do česar pa prihaja samo v dobrih časih. Cena zlata je rahlo padla, iz česar se zaključuje, da vse manj ljudi meni, da smo v negotovih časih in je zato potrebna zaščita v plemenitih kovinah.

Čeprav je vzores majhen, pa se lahko opazi da so delnice tehnloških delnic v povprečju zrasle več, kot pa navadne delnice iz prehranske industrije (Coca-Cola in Mcdonal). Včej rast tehnoloških delnic je prav tako pokazatelj rastočega trenda na delniškem trgu.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitil


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.