Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Nas v sredo čakajo ekstremni premiki deviznih tečajev?

September 19, 2016 14:19

V naslednjih tednih nas čaka malo bolj razburljivo in s tem aktivno dogajanje na finančnih trgih, razloge je iskati v sestanki dveh izmed treh najpomembneji centralnih bank. Na sestankih se bo odločalo o višini obrestne mere in sicer bosta te odločitve sprejeli ameriška in japonska centralna banka. Že več mesecev se namreč pričakuje konkretne odločitve in s tem išče priložnosti za vstop na tržišče in posledičo ustvarjanje dobička.

Centralni banki se nahajata na v popolnoma različnih situacijah I zato obstaja možnost, da bosta sprejeli popolnoma nasprotni odločitvi, ki bi povzročilo masovno selitev kapitala iz jena v dolarje. Ob dejstvu, da je ameriško gospodarstvo v dobri kondiciji, ameriška banka že postopoma dviguje obrestne mere, medtem ko japosnka centralna banka že več mesecev grozi z znižanjem ali drugimi načini nižanja vrednosti svoji valuti.

V kolikor bi dejasnko prišlo do dviga v ZDA in spuščanja na Japosnkem, bi dolar glede najen pridobil nekaj odstotkov, v naslednji mesecih bi ta številka prišla celo do 10%.

Analitiki Admiral Marketsa menijo, da vseen ne bo prišlo do popolnega nasprotja pri odločitvah centralnih bank. Dejstvo je, glede na njihov pomen, velikost in vpliv na celotno svetovno gospodarsko situacijo, bosta zagotovo, japonska in ameriška centralna banka, budno spremljalali druga drugo in ne bosta bistveno odstopali od svoje politike, saj bi s tem povzročili večje motnje na finančnih trgih. Glede na trenutno stanje, lahko centralna banka ZDA znova pusti obrestne mere na isti ravni in sporoči, da bo do dviga prišlo na eni izmed naslednjih sej. Japonska centralna banka lahko ponovno zagrozi z novimi ukrepi in / ali namerno slabitvijo valute, če bo to potrebno, vendar pa za zdaj ne stori ničesar, in upa, da bo jen sam oslabil pod ameriško odločitvijo.

V takem primeru bi prišlo do krepiteve ameriškega dolarja in slabitve jena, vendar počasnejše. Menjalni tečaj eura prav tako ne bo miroval. Če obstaja napoved, da bo ZDA kmalu dvignila obrestno mero, bo evro oslabil.

Odločitev japonske centralne banke bo objavljena v sredo zjutraj po našem časa, medtem ko bo Ameriška napovedal svojo odločitev ob 20:00 GMT. Pol ure kasneje bo vodja Federal Reserve pojasnila, na kakšni podlagi je bila sprejeta odločitev in kakšni so načrti za prihodnost.

Poleg zgoraj navedenih dogodkov, med tednom ne bo večjih dogodkov, ki bi lahko povzročili kratkoročne izboljšave, ki so zanimivi za aktivne vlagatelje. Najpomembnejša med njimi je odločitev centralne banke Nove Zelandije, ki bo prav tako v sredo odločala o obrestni mera, vendar glede na velikost gospodarstva Nove Zelandije, odločitev, ne bo vplivala na druge valute.


Za Admiral Markets:
Joseph Kokanović, mag. Ekon.
AnalitikOpozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.