Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Nas čaka buren teden na finančnih tržiščih?

Februar 29, 2016 15:51

V tekočem tednu bo objavljenih kar nekaj pomembnih ekonomskih novic, ki bi lahko povzročile nadpovrečno velike premike na finančnih tržiščih.

Ponedeljek

Objava podatkov o spremembi indeksa potrošnih cen v eurozoni, po katerem so cene v eurozoni v zadnjem letu padle za neplaniranih -0,2%, kar je daleč od željene rasti za 1,9%. Evropska centralan banka bo na naslednjem sestanku, ki se bo odvijal v prihodnjem tednu, verjetno sprejela ali vsaj obljubila nove ukrepe za dvig stopnje inflacije v bližnji prihodnosti. Na podlagi tega bi lahko investitorji na finančnih tržiščih že v tem tednu lahko masovno začeli prodajati euro s čimer bi mu zrušili vrednost glede na ostale valute.

Torek

Na Kitajskem bo prišlo do objave vrednosti indeksa proizvodnjih cen, kateri je dober pokazatelj skupne gospodarske aktivnosti. Glede na dejstvo, da strah pred veliko upočasnitvijo gospodarstva na Kitajskem ni še popolnoma splahnel je možno, da v kolikor se izkažejo da bodo proizvodnje cene padlje več od pričakovanj, bi lahko vrednost delnic po svetu in prav tako vrednosti valut, kot sta npr. avstralski in novozelandski dolar doživele hiter padec.

Sreda

Od podatkov, ki bodo objavljeni v sredo je najpomembnejši podatek o stanju zalog surove nafte v ZDA. Pričakuje se da bo stanje zalog poraslo za 3,5 miljona sodčkov, kar bi bilo slabo za ceno nafte, saj bi to bil pokazatelj prezasičenosti na tržiščih nafte. V kolikor pride do neplaniranega zmanjševanja zalog, bi lahko cena nafte skočila za nekaj dostotkov.

Četrtek

V noči iz srede na četrtek bo objavljen podatek o trgovinski bilanci Avstralije. Pričakuje se deficit v vrednosti 3,22 miljarde AUD. V kolikor bo deficit večji od pričakovanega, bo AUD verjetno oslabil, v kolikor pa bo manjši, bi lahko AUD pridobil na vrednosti.

Petek

Ob 14:30 po našem času bodo objavljeni podatki o nezaposlenosti in ptevilo novih delovnih mest v ZDA. Pričakuje se 4,9% nezaposlenost in 195.000 novih delovnih mest. V kolikor bo število delovnih mest bistveno večji od pričakovanj, bi ameriški dolar hitro pridobil na vrednosti, saj bi na podlagi izboljšanja situacije na trgu dela, ameriška centralna banka hitreje začela dvig obrestnih mer.

Brezplačno online predavanje

Vsi tisti, ki si želite izvedeti več o dogajanju na tržiščih in bodočih pričakovanjih na najlikvidnejših finančnih trgih, vas Admiral Markets vabi na brezplačno online predavenje, ki se odvija vsak ponedeljek ob 17:00 uri. Webinar vodi G.Jure Maučec. Prijavite se lahko TUKAJ.

Za Admiral Markets:

Jure Maučec in

Josip Kokanović, mag. oec.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.