Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Napad v Parizu bo pospešil padanje eura!

November 16, 2015 11:46

Strahovi, da bodo teroristični napadi v Parizu povzročili paniko na finančnih tržiščih se niso uresničili. Tečaj eura v razmerju na ameriški dolar ni bistveno pade in se nahaja samo 0,20% pod nivojem, ki je bil dosežen v petek zvečer, francoski delniški indeks CAC je po začetnem padcu 3% nadoknadil zamujeno in se trenutno nahaja 0,30% pod petkovim nivojem. Reakcije investotorjev na finančnih tržiščih so v podobnih primerih vedno enake, predvideva se kratkoročen negativen učinek na vrednosti tečajev, kasneje pa se preusmeri na druge dogodke.

Analitiki Admiral Marketsa menjo, da bo v zadnjem primeru prišlo do dolgoročnejših posledic. Ob pregledu fundamentalnih podatkov ugotovimo, da bo potrošnja v Franciji, ki je drugo največje gospodarstvo v eurozoni, verjetno padla v tem mesecu, saj je bilo veliko število trgovin in lokalov v tem vikendu zaprtih, prav tako je splošno počutje ljudi pod vtisi dogodka in niso pripravljeni do velikega zapravljanja.

Poleg tega, bo v bodočih mesecih verjetno prišlo do padca števila turistov v Franciji, kateri je turizem velikega pomena, saj ji pomeni 7,5% BDP. Vse skupaj bo vplivalo na slabšanje gospodarske situacije v Franciji, kar lahko vpliva na celotno stanje v euroconi, v kateri je že sedaj gospodarska slika slaba. Po zadnjih podatkih, so stopnje gospodarske rasti in inflacije za celotno eurocono ponvno pod pričakovanji, in na podlagi teh podatkov bo verjetno Evropska centralan banka dodala ukrepe za izboljšanje gospodarstva.

V kolikor bo prišlo do omenjenega na sestanki, ki bo 3.decembra, bo tečaj eura prav gotovo nadaljeval slabitev. Obstaja realna možnost, da b v roku nekja mesecev euro manj vreden od dolarja.

V potrditev omenjenih dogodkov govorijo odlični podatki iz ameriškega tržišča, kar še dodatno krepi dolar. V oktobru je bilo v ZDA odprtih kar 90 tisoč novih mest več od pričakovanj. Na podlagi tega je realno možnost, da bo ameriška banka v decembru lahko začela povečevati obrestno mero.

V tem tednu bo objavljenih kar nekaj pomembnih ekonomskih podatkov, ki bi lahko bistveno vplivali na cene valut, v kolikor bodo drugačni od pričakovanih.

Za Admiral Markets:

Jure MaučecOpozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.