Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Najpomembnejši gospodarski dogodki v tem tednu!

Maj 16, 2016 16:46


Potem, ko je bil prejšnji teden na finančnih trgih zaznamovn s krepitvijo ameriškega dolarja in naraščajočih cen nafte, bodo v tem tednu objavljene še pomembnejše gospodarske novice, ki bi lahko povzročile velike premike tečajev, cen delnic, energentov in plemenitih kovin.

Ponedeljek
Bank Holiday(praznik) v Nemčiji, Franciji in Švici je povzročil, da je veliko pomembnih finančnih trgov v Evropi zaprtih. Takoj po odprtju trga v noči iz ponedeljka na torka lahko pričakujemo večje premikepri vrednostih na finančnih instrumentih v skladu z razvojem na drugih finančnih trgih.

Torek
Britanska in ameriška objava podatkov o stopnji spremembe pri indeksu cen življenjskih potrebščin. V primerih, da pride do nenačrtovanih in velikih sprememb pri vrednosti indeksa, znajo investitorji na finančnih trgih zelo burno reagirati, saj potem pričakujejo odzive centralnih banke, ki imajo skoraj po celem svetu enako glavno nalogo - nadzorovanje inflacije. V mesecu junija mesec, ko bo centralna banka ZDA ponovno odločala o višini obrestne mere in v morebitnem primeru rasti indeksa cen življenjskih potrebščin, bi lahko vlagatelji takoj začeli množično kupovati ameriški dolar in mu tako povečali vrednost.

Sreda
Britanija bo objavila podatke o številu brezposelnih in stopnji brezposelnosti v aprilu. Takoj po objavi novice lahko pride do nenadno spremembo menjalnega tečaja britanskega funta.Ne glede na to dejstvo, pa nas čaka v naslednjem mesecu močan vliv na tečaj britanskega finta in sicer novica o referendumu. Britanski Funt je ena od valut, na kateri imajo špekulantje odprtih največ prodajnih pozicij. Tako lahko po končanjureferendum in morebitni odločitvi o ostanku v EU, priačkujemo hitro rast tečaja.

Četrtek
Objavljeni podatki o številu novih brezposelnih v Avstraliji in Združenih državah Amerike. V Avstraliji se pričakuje rahlo povečanje brezposelnosti v primerjavi s prejšnjim mesecem, vendar pa to ne bi smelo bistveno vplivati na potek vrednosti avstralskega dolarja. Avstralska centralna banka je pred nekaj tedni znižala obrestno mero na podlagi pričakovanja poslabšanja gospodarstva, tako da so verjetno morebitni slabši podatki s trga dela že vključeni v tekočem tečaju.

Petek
Kanadčani bodo objavili podatke o prodaji na drobno in indeksu cen življenjskih potrebščin. Če se izkaže, da so cene počasneje, kot je bilo pričakovano, bo centralna banka morala okrepiti dejavnosti za izboljšanje gospodarskih razmer. Takšnereakcij so običajno sprememba in / ali spuščanje obrestnih mere, ki vodi do manjšega interesa v lastno lokalno valuto in tako padca vrednosti.


Analitiki Admiral Marketsa menijo, da bodo novice, ki bodo objavljene v tem teden v skladu s pričakovanji, kar naj bi privedlo do rahle krepitve ameriškega dolarja. Obstajata dva razlogi za to mnenje. Prvič, v zadnjih mesecih tako vlagatelji, kot špekulantje množično prodajajo ameriško valuto, kar pomeni, da so zdaj v položaju, v katerem bodo prej ali slej morali kupovati dolarje za zaprtje svojih pozicij. Drugič, bližje ko bo trenutek sestanka centralne banke ZDA o ponovnem dvigu obrestnih mer, večji bo nemir, saj v kolikorne pride do dviga se lahko na finančnih trgih ponovno pojavi strah, da razmere v gospodarstvu niso dobre. Dvig obrestne mere pa bo spet povečal zanimanje za nakup dolarjev in s tem še dodatno spodbudil krepitev valute.


Za Admiral Markets:
Joseph Kokanović, mag. Ekon.

In

Jure Maučec

Opozorilo: Navedene napovedi so zgolj mnenja avtorja in ne investicijski nasveti. Vsaka odločitev za nakup ali prodajo določenih finančnih instrumentov mora biti izključno vaša, prav tako so analize trgov Admiral Marketsa zgolj informativne narave, kot tudi izobraževanja o finančnih trgih.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.