Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
 • Vzvod vse do:
  1:30 za maloprodajne vlagatelje,
  1:500 za profesionalne vlagatelje
 • FSCS varstvo
 • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

​Najboljši nasveti za trgovanje v času Božiča

December 05, 2017 07:08

Ker se hitro bližajo prazniki, so misli trgovcev verjetneje drugje; naj bodo to misli o udeležitvi prednovoletnih zabav, kupovanju daril za svoje najbližje ali sanjarjenje o bližajočih božičnih praznikih. In vse to je popolnoma sprejemljivo, saj je bilo dolgo leto. Zakaj se ne bi za trenutek sprostili, popili kozarček jajčnega likerja in odprli vsa ta darila?


Vse to se sliši odlično, ampak mogoče ste eden izmed tistih trgovcev, ki si preprosto ne more pomagati, da si pred prazniki ne bi vzel čas in iztisnil pip ali dva iz priljubljenega valutnega para. Za tiste, ki trgujete, je pomembno, da si med trgovanjem v prazničnih časih zapomnite najpomembnejši dejavnik: volatilnost/nihajnost.


Kako se spopadati s predbožično nihajnostjo?

Dejavnost pri sejah pred božičem je lahko nižja kot po navadi. Vendar je nižja nihajnost pri trgovanju lahko za trgovce pozitivna, saj cene manj nihajo in so za to tehnično gledano natančnejše. Nihajnost ni pristranska. Pri valutnem paru se lahko izmenično povečuje ali zmanjšuje med naraščajočim ali padajočim trendom. Obnašanje nestanovitnosti in spremembe v nihajnosti nam dajo različne znake o tem, kako naj trgujemo.

Iz tega razloga naj bi izbirali med strategijami nizkih in visokih nihanj, ki so primerne za predpraznično trgovanje.

November in december sta lahko odlična meseca za trgovanje zaradi naslednjih razlogov:

 • ustvarjanje dobička,
 • trendi,
 • medsebojna odvisnost.

Močno ustvarjanje dobička pogosto prinese višjo nihajnost. In ustvarjajo ga veliki igralci (pametni denar). Zaradi tega preprostega dejstva je lahko naskok na trgovanje, ki je bilo ustvarjeno s pametnim denarjem, zelo dobičkonosno. Izgube na dnevnih, tedenskih ali mesečnih ravneh lahko izkoristite v svojo korist, če ste le na pravi strani trga.

Pri dnevnem trgovanju se trendi običajno oblikujejo v prvih treh urah vsake glavne seje – London, New York, Tokio. Če ste na pravem mestu ob pravem času, lahko svoj dan zaključite zgolj z enim pravilnim poslom. Trend, ki se oblikuje med novembrom in decembrom, vam lahko skupaj z možnostjo ustvarjanja dobička še bolj osreči praznične dni. Zato bi lahko poskusili dnevno trgovanje in poskušali izkoristiti dane priložnosti.

Medsebojna odvisnost je zelo močna med Jenom in delnicami, kot so Nikkei, DAX in SP500. Jen je tesno povezan z razmerami na trgu (angl. risk-on/off) pri trgovanju z rizičnimi dobrinami, kot so delnice in, do določene stopnje, tržne dobrine. Kot rezultat ima JPY precejšnjo stopnjo nihajnosti, kar ga naredi dobrega za trgovanje. Velikokrat bodo trgovci zaradi nizkih obrestnih mer kupili Jen (angl. carry trade), kar prav tako poveča nestanovitnost tega para.

Predbožični čas z Admiral Markets!

Čudovita novica! Med 21. novembrom in 22. decembrom 2017 – Admiral Markets ponuja popust »spread« na 15 najbolj prodajanih instrumentov! Vse, kar morate storiti za sodelovanje, je, da obiščete spletno stran in:

 1. Izberete do tri (3) instrumente in se prijavite;
 2. Počakate, da z vami stopimo v stik s potrditvijo o sodelovanju in lahko začnete s trgovanjem;
 3. Če izpolnjujete vse pogoje, boste prejeli »spread« povračilo (povračilo na razmik)!

Če si želite prebrati pogoje in pravila ter smernice za sodelovanje, obiščete našo spletno stran kampanje:

Katere strategije lahko uporabite med božičem?

Morda si pred trgovanjem želite pogledati dve strategiji, ki jih lahko uporabite pri prazničnem trgovanju.

Prva je strategija nizke nihajnosti in druga sistem višje nihajnosti. Obe strategiji sta primerni za trgovanje v božičnem času. Ne pozabite, da so obe strategiji tudi zelo primerni za trgovanje na platformah MetaTrader 4 in MetaTrader 5.

Strategiji so prav tako primerni pri trgovanju vseh parov, indeksov in tržnih dobrin, vključno s kampanjo Predbožični čas z Admiral Markets.

Valutni pari

CFDji denarnih indeksov

CFDji tržnih dobrin

AUD/USD - Avstralski dolar proti ameriškemu dolarju


[DAX30] - DAX30 indeks CFD, denar (EUR)

ZLATO - Zlato (100 unčo) proti CFD ameriški dolar

EUR/GBP - Evro proti britanskemu funtu


[DJI30] - Dow Jones indeks CFD, denar (USD)

BRENT - BRENT CFD surove nafte (100 sodčkov), USD

EUR/JPY - Evro proti japonskemu jenu


WTI - WTI CFD surove nafte (100 sodčkov) CFD, USD

EUR/USD - Evro proti ameriškemu dolarju

GBP/AUD - Britanski funt proti avstralskemu dolarju

GBP/JPY - Britanski funt proti japonskemu jenu

GBP/USD - Britanski funt proti ameriškemu dolarju

NZD/USD - Novozelandski dolar proti ameriškemu dolarju

USD/CAD - Ameriški dolar proti kanadskemu dolarju

USD/JPY - Ameriški dolar proti japonskemu jenu

1.Strategija nizke nihajnosti

Strategija nizke nihajnosti se uporablja, če se cena v času božiča premika počasi.

Graf: Stolpični graf

Indikatorji: ADX (14) in Admiral Pivot (nastavljen na pivote H1)

Preveriti moramo, ali je trg v fazi prezasedenosti. Glavno načelo je, da kupujemo najnižje cene dneva in prodajamo najvišje. Najprej morate ugotoviti, ali je cena visoka ali nizka.

Faza prezasedenosti (ko je cena nizka): Trije (3) zaporedni najnižji zaključki (angl. 3 lower lows)
Faza prezasedenosti (ko je cena visoka): Trije (3) zaporedni najvišji zaključki (angl. 3 higher highs)

Časovni okvir: M15

ADX naj bi bil pod 25 in manj kot je bil tri (3) stolpce nazaj.

Dolge pozicije: ADX pod 25 in manj kot je bil tri (3) stolpce nazaj. Cena mora narediti tri (3) zaporedne nizke zaključke (angl. lower low). Kupite na tretjem nizkem zaključku pri katerikoli podpori Admiral Pivot.

Kratke pozicije: ADX pod 25 in manj kot je bil tri (3) stolpce nazaj. Cena mora narediti tri (3) zaporedne visoke zaključke (angl. higher highs). Kupite na tretjem visokem zaključku pri kateremkoli odporu Admiral Pivot.

Cilj: Na tretjem stolpcu zaključi po odprtju ali na naslednjem Admiral H1 Pivotu.

Zaustavitev izgube (angl. stop-loss): 3-4 pipi nad/pod zadnjemu nihanju gor/dol (high/low).

Najvišja zaustavitev izgube: Ne več kot 12 pipov + razpon (spread).

Vir: EUR/USD M15, November 2017, Admiral Markets MT4SE

2. Strategija visoke nihajnosti

Božična sezona ne doživi vedno enake nihajnosti, vendar pa morate na trgu vedno pričakovati presenečenja. Zato je lahko osebna strategija Nenada Kerkeza T zelo uporabna, če se nihajnost zviša.

Graf: Svečni grafikon

Indikatorji: Samo cena

Trgovci morajo poiskati obliko svečnika Marubozu.

Vir: Nenad Kerkez T

Vir: Nenad Kerkez T

Časovni okvir: H1 in H4

Svečnik Marubozu je lahko bikovski ali medvedji. Bikov svečnik Marubozu označuje močan nakup v podporo ali odpor zloma. Medvedji svečnik Marubozu označuje močno prodajo v odpor ali podporo zloma.

Dolge pozicije: Ko opazimo bikov svečnik Marubozu, morajo trgovci narisati Fibonaccijevo zaporedje od spodnjega do zgornjega dela svečnika Marubozu, vključno z naslednjim svečnikom, če je prekinil najvišjo ceno (high) svečnika Marubozu. Vnosi so razdeljeni na ločena mesta. Vnosi so 61,8, 78,6 in 88,6.

Kratke pozicije: Ko opazimo bikov svečnik Marubozu, morajo trgovci narisati Fibonaccijevo zaporedje od spodnjega do zgornjega dela svečnika Marubozu, vključno z naslednjim svečnikom, če je prekinil najnižjo ceno (low) svečnika Marubozu. Vnosi so razdeljeni na ločena mesta. Vnosi so 61,8, 78,6 in 88,6.

Vir: USD/JPY H1, November 2017, Admiral Markets MT4SE

Vir: EUR/USD H4, Junij–Julij 2017, Admiral Markets MT4SE

Ta videoposnetek (samo v angleščini) podrobno razloži strategijo:

MetaTrader 4 & 5 Supreme Edition

Izkušenim trgovcem, ki iščejo najboljši vtičnik za trgovanje pri tej posebni akciji, pa tudi na splošno, svetujemo uporabo MetaTrader Supreme Editions – optimizirano za platformo MetaTrader 4 in 5. Ti vtičniki izpopolnjujejo najpriljubljenejše platforme za trgovanje na svetu s 60 edinstvenimi orodji in kazalniki. Brezplačno jih preizkusite še danes!Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.