Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets Pty Ltd

Reguliran s strani Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets Cyprus Ltd

Reguliran s strani Cyprus Securities and Exchange Commission(CySEC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
NADALJUJTE
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Regulator fca

​Medtem ko del investitorja želi nekakšno rešitev za krizo Brexita, drugi upajo na recesijo

Januar 21, 2019 14:54

Leto je bilo na finančnih trgih zelo burno. Premik v cenah delnic in nafte ter menjalnih tečajih niha v neobičajno velikih amplitudah, kar kaže na zaskrbljenost na borzah. V nadaljevanju je pojasnjeno, da trenutno najbolj vplivajo na posamezne naložbene razrede in kako bi se njihova vrednost v naslednjem letu lahko premaknila na dve.

Valute

Vlagatelji na Forex trgu so še vedno osredotočeni na Brexit. Nižja verjetnost najhujšega scenarija, v katerem bo Združeno kraljestvo zapustila EU brez kakršnega koli sporazuma o nadaljnjem sodelovanju, kar je pozitivno za tečaj britanskega funta, manj verjetna. Če bo Brexit odložen ali se bo razvoj nadaljeval v dobri smeri, se mora funt še naprej krepiti. V tem scenariju se bo euro verjetno rahlo okrepil, medtem ko bi lahko ameriški dolar in švicarski frank oslabila kot tradicionalna zavetišča v negotovih časih.

Delnice

Po močnem padcu ob koncu lanskega leta so se ameriške in nemške delnice v prvih treh tednih v povprečju povečale za 6% in so predstavljale približno polovico prej izgubljene vrednosti. Toda gospodarske razmere v bližnji prihodnosti ne izgledajo čudovito, kar lahko sklepamo iz napovedi predstavnikov Federal Reserve o počasnejšem tempu dviga obrestnih mer v prihodnjih letih. Del analitikov meni, da je bolj verjetno, da se obrestne mere v tem ciklu ne bodo več povečevale, kar bi bil znak, da je recesija na pragu.

Nafta

Še en znak, da svetovne gospodarske razmere niso odpadki, je 30% nižja cena nafte kot pred tremi meseci. Eden od razlogov je upočasnitev kitajske gospodarske rasti. OPEC je že napovedal, da bo začel sprejemati ukrepe za umetno dvigovanje cene nafte, če pa je res kriza, verjetno ne bo dovolj, da bi ustavil padec cen, kar v letu 2008 ni bilo dovolj.

Zlato

Obstajajo tudi vlagatelji, ki bi bili zaželeni za prihod recesije ali upočasnitev gospodarske rasti. V takšnih razmerah bi namreč prišlo do nove zamude v rasti obrestnih mer v Evropi in na Japonskem in do njihovega padca v ZDA, v takem okolju pa se kapital tradicionalno pretaka v zlato, ki zagotavlja zelo visoko zaščito pred finančnimi in političnimi nestabilnosti. Padec cen delnic v decembru je že privedel do povečanja cene zlata za 10%, in če se razprave okrepijo glede tega, ali je svet v krizi ali ne, bi se lahko cena še naprej povečevala.

Kriptovalute

Vlagatelji in špekulanti, ki trgujejo s kriptovalutamim, prav tako upajo, da bi bila kriza dobra za njih. V recesijah namreč pade zaupanje v finančne institucije in papirni (fiat) denar. Zagovorniki kriptov verjamejo, da bi lahko na začetku prihajajoče krize nastal nov val naložb v Bitcoin in Altcoine. Toda takšno stališče nima trdnega oporišča, saj se prejšnji val povišanj cen ni pojavil zaradi nezaupanja v dolar, evro itd., Ampak zaradi želje po hitrem in enostavnem zaslužku neizkušenih in slabih. finančno izobraženi ljudje. Poleg tega se je v zadnjih nekaj mesecih začela pogovarjati o krizi in v skladu s tem so se začeli izvajati stari naložbeni razredi - delnice, indeksi, investicijski skladi in nafta so izgubili vrednost, zlato in državne obveznice pa so postale vredne. Istočasno je Bitcoin doživel dodatno blago padanje vrednosti, kar je še en znak, da cena tega instrumenta ne temelji na dejavnostih resnih vlagateljev, ki sodelujejo na drugih trgih.

Josip Kokanović, mag. Econ.

Analitik
Opomba: Navedene napovedi so edino avtorjevo mnenje in niso investicijsko svetovanje. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji določenih finančnih instrumentov mora biti samo vaša in uporabiti analizo Admiral Market samo za informacije in izobraževanje na finančnih trgih.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 77% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.