Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Lahko Bitcoin doseže 10.000 USD?

Oktober 16, 2017 15:14


Pred nekaj dnevi je cena Bitcoina - prve in za zdaj najvrednejše kriptovalute ponovno dosegla rekordno vrednost. V zadnjih mesecih se je cena povečala natančno za 50%, v trenutku pisanja analize je 1 BTC na platformah Admiral Marketsa znašal 5581,00 USD.
Kje so vzroki za rasti cene?
Verjetno je najpomembnejši povzročitelj zadnjega vala rasti cene Bitcoina vedno večje število alternativnih kriptovalut. Trenutno jih je več kot 1100, nove pa se pojavljajo praktično vsak dan. Vlaganje v t.i. Altcoine praviloma poteka preko Bitcoinov, kar pomeni, da če nekdo želi investirati v novo kriptovaluto, mora najprej kupiti BTC, nato ga zamenjati za željeni Altcoin. Poleg rasti številnih alternativnih kriptovalut se mnogim tudi povečuje cena, zato je treba vse več Bitcoinov za kupovanje določenega števila Altcoinov, kot so Ether, Ripple ali Litecoin.
Drugi možen vzrok rasti je pričakovana razdelitev Bitcoin blockchaina na dva dela, kar bi se lahko zgodilo v novembru. Takšna razdelitev se strokovno imenuje "Fork", ki nastane, ko pride do neslaganja v Bitcoin skupnosti. Del skupnosti enostavno ne želi več sprejeti sprememb v protokolu in potrditi transakcije, nastale po spremembi in potrdijo samo transakcije, ki jih želijo, pri čemer pride do dveh področij istega blokchaina. Ker so predhodne transakcije enake za obe veji, nastane praktično dvokratna količina Bitcoina. Pri tem vsi, ki imajo Bitcoin, samodejno dobijo enako količino novega Bitcoina, ki bi po naznanjenem "Forku" moral imenovati Bitcoin Gold. Možno je, da mnogi vlagatelji zdaj kupujejo Bitcoin, saj bodo po Forku lahko prodali nove Bitcoine Gold po vsaj 10-15% ceni obstoječega BTC.
Obstaja še en možen vzrok rasti cene in sicer povečanje povpraševanja po omenjeni kriptovaluti na Japonskem. V zadnjih mesecih se je hitro povečalo število transakcij na Bitcoinu, ki se izvaje preko Japonskega jena. Ta podatki ne sme nikogar presenetiti, saj je Japonska prva država na svetu, ki se je odločila zakonsko urediti Bticoin transakcije, kar daje dodatno varnost vsem trgovcem, ki bi želeli prejemati takšne transakcije, pa tudi vlagateljem, ki vlagajo v to obliko digitalne valute.
Ali lahko cena doseže 10.000 USD?
Glede na dosedanjo rast in sicer za nekaj deset tisoč odstotkov je seveda možno dodatno povečanje cene za 70%. Ne smemo pa pozabiti, da je dosedanji tempo rasta cen neustrezen. Slej ko prej bo namreč prišlo do novih pomembnejših korekcij cene. Vsi, ki so kdaj kupili Bitcoin so trenutno v dobičku. V takšni situaciji je povsem normalno, da se bo del investitorjev odločil za prodajo, s čimer se bo znižala cena. Dodatni dejavnik, ki bi lahko povzročil dolgotrajnejši padec, je odpiranje tako imenovanih "kratkih" pozicij. Vse večje brokerskih hiš na svetu namreč omogočajo odpiranje prodajnih pozicij z uporabo finančnih izvedenih inštrumentov vezanih na ceno.Analitiki Admiral Marketsa menijo, da je vlaganje v kriptovalute trenutno tvegano, kot večina vlagateljev meni, da je primernejše počakati pričakovani padec cene in se kasneje odločiti za nakup. S tem, ko je cena dosegla najvišjo raven v zgodovini, obstaja velika verjetnost, da je postala prevelika oz predraga. Eden od načinov zmanjšanja tveganja naložbe je nakup po nižji ceni pri korekcijah, ki praviloma sledijo vsakim preveliki rasti.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.