Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Kateri dogodki bodo v tekočem tednu najbolj vplivali na finančna tržišča? 2016.07.18

Julij 18, 2016 16:16

Finančne tržišča se še niso umirila po nedavnem britanskem referendum. Dnevni premiki tečajev valut in cene finančnih instrumentov so bistveno večje kot je to bilo pred mesecem, ob objavi pomembnih novice pa se to občuti še bistveno bolj. V nadaljevanju se navedene nekatere pomembne objave, ki bi lahko vplivale na spremembe tečajev.

Ponedeljek

V noči iz ponedeljka na torek bo objavljen povzetek z zadnjega sestanka vodilnih ljudi avstralske centralne banke s katerega bo razvidno na kakšni osnovi so bile podane odločitve o obrestni meri in kakšna so pričakovanja o spremembah stopnje inflacije, gospodarske rasti, stopnje nezaposlenosti za bližnjo prihodnost. V kolikor bo poročilo zelo optimistično se lahko pričakuje krepitev AUD.

Torek

Dopoldan bodo objavili podatke o stopnji inflacije v Združenem kraljestvu in vrednosti indeksa poslovnega zaupanja v Nemčiji, na kar se bosta funt in evro zagotovo odzvala. Popoldne pa bodov ZDA objavljeni podatki o številu novih izdanih gradbenih dovoljenj iz prejšnejga meseca. Če je število gradbenih dovoljenj višja od pričakovanega, lahko vlagatelji začnejo nakupovati ameriški dolar, saj se na podlagi teh podatkov centralna banka odloča o denarni politike in prav vsaka dobra novica o stanju v gospodarstva povečuje možnosti za dvig obrestnih mer.


Sreda

Ob 10:30 po našem času bodo Britanci objavili podatke o odprtju novih delovnih mest, kar je lahko pokazatelj vpliva po referendum na realen britanski gospodarski sector. Britanska centralna bank abo zagotovo spremljale vse ekonomske pokazatelje, da bi na ta način prilagodila monetarno politico novonastali situaciji.


Četrtek

Najpomembnejši dogodek tedna, ki bo zagotovo imel največji vpliv na finančna tržišča je sestanek vodilnih Evropske centralne banke in odločitev o stopnji obrestne mere v eurozoni. Guverner Mario Draghi bo v svojem govoru podal poročilo o stanju gospodarskih premikov in načrte za bližnjo prihodnost po odločitvi Brexit. V kolikor bo lahko iz govora razbrati realno možnost dodatnega popuščanja monetarne politike bi euro lahko nadaljueval engativen trend.


Petak

Ob 14:30 bodo objavljeni podatki o obrestni meri v Knadi. Pričakuje se padec stopnje inflacije na 0,0%, kar je precej nižje od stopnje, ki si jo želi Kanadska centralna abnka. V kolikro so napovedi točne, se lahko pričakuje nadaljna slabitev kanadskega dolarja, saj bodo investitorji na podlagi omenjenega podatka predvidevali, da sledi spuščanje obrestne mere, s čimer bo padel tudi interes za kupovanje kanadske valute.


Mnenje analitikov

Analitiki Admiral Marketsa, da nebi smeli preveč pričakovati s strain Evropske centralne banke, tudi britanska centralna banke je pokazala, da si ežli še malo počakati z dodatnim popuščanjem monetrane politik, dokler se v celoti ne sesnani, kakšni bodo vplivi na gospodarstvo, zato obstaja malo možnosti da se bo ECB odločila za nove poteze v naslednjih mesecih. Najverjetneje bodo samo objavili, da v kolikor se bo pokazala potreba bo ECB pravočasno odreagiral in preprečil negativne posledice na gospodarstvo v eurozoni. Ob takšnem scenariju lahko pričakujemo nadaljno krepitev eura v naslednjih mesecih, s tem bi se lahko nadoknadila izguba po referendumu.

Za Admiral Markets:
Josip Kokanović, mag. oec.
Analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.