Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Katere valute bi se lahko v bodoče okrepile in katere izgubile vrednost?

November 21, 2016 15:33Nepričakovano zmaga Donalda Trumpa na volitvah v ZDA je povzročila velike spremembe deviznih tečajev in cen delnic, energentom in plemenitim kovinam. Mnogi analitiki in vlagatelji na finančnih trgih menijo, da se bodo nadpovprečno veliki premiki na trgih še pojavljali, spodaj si preberite mnenja analitikov o trenutni stiaciji Admiral Marketsa na valutnih trgih.


Ameriški dolar
Po začetnem padcu na volilni večer se je začela valuta po volitvah hitro krepiti in v razmerju z določenimi valutami okrepila za skoraj 10%. Mnoge velike banke, analitiki in vlagatelji pričakujejo, da se bo krepitev v prihodnjih mesecih lahko še naprej nadaljevala,razloge, ki so navedeni za tako razmišljanje so izboljšanje poslovnega okolja v ZDA, ki bi ga lahko v Trumpov mandat prinesel pričakovan dvig obrestnih mer v naslednjih mesecih v ZDA, medtem ko so so v večini razvitih gospodarstvih le te v zgodovinsko nizkih nivojih.


Euro
V nasprotju z dolarjem, je rezultat volitev v ZDA negativno vplival na tečaj evra. Obstajata dve razlogi za slabitev evropske valute. Prva je gospodarska - rast obrestnih mer v ZDA je pripeljala do večje donosnosti kapitala v Združenih državah Amerike. Ker cikli dviganja in spuščanja obrestnih mer ponavadi traja več let, je malo verjetno, da se bo kmalu spremenilo to stanje. Drugi razlog je političen - na valu populizma, ki je privedel do Brexita in zmage Trumpa, je čisto možno, da bi se v Evropi dosegel nov referendum o odhodu iz EU ali evroskeptikov na volitvah, ki bodo potekale v naslednjih mesecih po vsej Evropi. Zaradi nevarnosti, ki prihaja s politično nestabilnostjo, je del vlagateljev lastniškega kapitala že prešlo v zatočišča. V takem položaju se poveča verjetnost, da bo dolar vsaj za kratek čas postal močnejši od evra.


Britanski funt
Ta valuta je za razliko od večine drugih valutah nenavadno umirjena po volitvah v ZDA. Glede na tečaj dolarja ostaja enaka, vendar pa se je v primerjavi z večino drugih valut funt je zadnjih dneh okrepitev za nekaj odstotkov. Tak razvoj lahko kaže na konec padajočega trenda, ki se je pojavil po odločitvi o Brexitu. Na podlagi strahu pred poslabšanjem gospodarskega položaja po izstopu iz EU, so se mnogi vlagatelji odprli kratke pozicije v tej valuti, ki ji je strmoglavila vrednost za skoraj 20%. Del vlagateljev zdaj zapira prodajne pozicije, tj. Na-kupuje funte in povzroča povečanje vrednosti. Ta trend bi se lahko nadaljevali tudi v prihodnjih mesecih.


Švicarski frank
Ker v zadnjih nekaj letih ni veliko špekulantov, ki bi trgovali s to valuto je tečaj v primerjavi z evrom stabiliziral in se v odstotkih giblje mnogo manj kot druge valute. Na temelju prenašanja kapitala v varno zatočišče po Trumpovi zmagi se je frank v razmerju do evra povečal za 1%, medtem ko se je v primerjavi z dolarjem skupaj z večino drugih valut, oslabil. Ker je ješvicarska valuta, po večini modelov še vedno precenjena, se lahko v prihodnjih letih pričakuje rahlo oslabitev.


Japonski jen
Od vseh valut je ravno japonski jen, po volitvah v ZDA, izgubil najvišjo vrednost. Obstajajo trije razlogi za slabitev. Prvi je strah, da se bo zmanjšal japonsk izvoz v ZDA, če Trump uvede carino ali druge ovire, za tuja podjetja. Trump namreč meni, da tuja podjetja "ugrabljajo" delovna mesta Američanom. Drug razlog je odkrito zagovarja pešanja jena s strani uradnikov japonske centralne banke in vlade. Iz njihovih pripomb je postalo jasno, da če ne oslabitve jena, bo posegala na trg in namerno oslabila jen. Tretji razlog je zapranje velikih količin buy naročil na jenu, ki so bile odprte v tekočem letu. Zapiranje pozicij na jenu prinaša še dodanto slabitev valuti. Po desetih dneh neprekinjene slabitve, je verjetno, da bo prišlo do začasna korekcija, vendar dolgoročno še vedno je velja samo en scenarij - slabitev jena.Za Admiral Markets:
Joseph Kokanović, mag. Ekon.
analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.