Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Kakšne bodo posledice katastrofalno slabega poročila s trgu dela?

Junij 06, 2016 16:53

Kakšne bodo posledice katastrofalno slabega poročila s trgu dela?


V petek so bili objavljeni podatki o stopnji brezposelnosti in o številu novih delovnih mest v maju v ZDA. Čeprav se je stopnja brezposelnosti znižala s 4,9% na 4,7% pa je malo nenavadno število novih delovnih mest - le 38.000, to je najslabši mesečni podaek po letu 2012.

Vlagatelji na finančnih trgih so se burno odzvali na te novice in takoj začeli množično prodajati ameriške dolarje in kupovati druge valute. Dolar je v večernih urah v primerjavi z evrom, kot tudi z večino drugih valut izgubil 2% vrednosti in ima še vedno tendenco slabitve. V času pisanja analize je na platformah Admiral Markets 1 € vreden 1.1352USD, kar je najvišja raven v zadnjih treh tednih.

Katastrofalno slabo poročilo o stanju na trgu dela bo prav gotovo še nekaj časa v fokusu vlagateljev, saj bi to lahko povzročilo novo zamudo pri dvigovanju obrestnih mer v ZDA. Vodja ameriške centralne banke je že večkrat dejala, da če se bodo gospodarske razmere izboljševale, kot se je to zgodilo v zadnjih mesecih, bi bilo primerno v poletju še naprej dvigovati obrestno mero in si tako ustvariti prostor za ponovni zagon v naslednji recesiji. To poročilo bistveno zmanjša verjetnost takšnega scenarija, poleg tega pa bodo jeseni tudi volitve v ZDA, ki bodo prinesla tudi nekaj negotovosti glede vprašanja, prihodnje gospodarske politike v Združenih državah Amerike, nekateri vlagatelji verjamejo, da centralna banka ZDA ne sme zvišati obrestne mere do naslednjega leta. Zato se sedaj velik del kapitalskih sredstev prenaša v druge valute, ki se bodo po njihovem mnenju v prihodnjih mesecih okrepile.


Tudi cene delnic so se v petek potopile, vendar pa so se že čez dan vrnila na ista območja. Zaradi negotovosti, ki jo ta novice prinesla je cena zlata narasla in povrniladel izgubljene vrednosti v maju. V času pisanja analizo je platformah Admiral Markets unča zlata vredna 1.242 $.

Analitiki Admiral Markets menijo, da je slab mesec na trgu dela bolj izjema in da se bo v prihodnjih mesecih stanje znatno popravilo. Zato se ne bi smelo pričakovati znatne oslabitve dolarja. Verjetnost, da bo centralna banka ZDA med letom še naprej dvigovala obrestne mere je zelo visoka, in če bo ta mesec ali naslednji to ni tako pomembno. Druge centralne banke, kot sta evropa in japonska, ne samo, da nimata nobenih načrtov za dvig obrestne mere, vendar razmišljata celo o dodatnem znižanju. V takem položaju se bo prej ali slej zgodil prenos kapitala iz drugih valut v dolar, na podlagi katerega lahko pričakujemo drugi val krepitve ameriške valute.


Za Admiral Markets:
Joseph Kokanović, mag. Ekon.
analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.