Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Kakšen premike lahko pričakujemo po včerajšnih volitvah v Franciji?

April 24, 2017 16:56

Včeraj je bil prvi krog francoskih predsedniških volitev. V drugem krogu bomo vieli zmernega Emmanuel Macron ki je zmagal z 23,75% glasov in desničarko Marine Le Pen je z 21,53%. Ker je Le Pen-ova v kampanji obljubljala referendum o izstopu iz EU in opustitev evra kot valute v franciji, je bil to najbolj pričakovan politični dogodek leta. Zato je burna reakcija vlagateljev na finančnih trgih ne bi smela biti presenečenje.


Čeprav Marine Le Pen prišla v drugem krogu, večina analitikov in ankete napovedujejo njeno prepričljiv poraz, kar pomeni, da do nova politična kriza v EU, ne bo prišel. Vlagatelji so bili po objavi pozitivno po novico o rezultatih volitev in takoj po odprtju financijsih trgu začeli množično kupovati evropsko valuto. V primerjavi z ameriškim dolarjem je evro od petka pridobil približno 1,5%, in je v času pisanja analize, EUR / USD na platformah Admiral Markets je 1,0857, kar je najvišja raven v zadnjem mesecu in zelo blizu najvišji ravni v preteklih petih mesecih.


Poleg tega, da je prišlo do premika na tečaju evra, je bil velik premik tudi na francoski indeksu CAC40, ki je od petka pridobil + 4,07%, indeks nemški DAX30, pa je zrasla 2,57% in zlatu pa je cena padla za 1%.


Drugi krog volitev bo potekal v dveh tednih 7. maja, vendar je vpliv na finančnih trgih bo verjetno nižja, kot je bilo včeraj in danes. Dejstvo je, (so bili, ki so na teh volitvah zelo natančen) v vseh anketah, z dolžino zmaga je zelo realna. Vlagatelji na finančnih trgih, če do takrat skoraj v celoti uklalkulirati v cene delnic in menjalnih tečajev.
Zdaj pa, potem ko je letos minilo potencialno nevaren politični dogodek v Evropi, se bodo vlagatelji osredotočili na gospodarske razmere in dejavnosti centralnih bank, vendar ko gre za menjalni tečaj evra, najbolj pomembna je Evropska centralna banka.


Gospodarske razmere v Evropi se počasi, a vztrajno izboljšuje, in od ECB začela dobivati obvestila, da kmalu pride do sprememb v monetarni politiki. Stopnja inflacije se je začela naraščati in pristop idealno stopnjo 2%, kar pomeni, da bo kmalu potrebno začeti na dvig obrestnih mer. Toda preden gre za dvig obrestnih mer ECB bo morala rešiti injekcijo 60 milijard evrov v mjeseučno finančnega sistema Europs.
Naslednja seja sveta guvernerjev ECB bo potekala ta četrtek, in srečanje bo odločitev o obrestnih merah. Na tiskovni konferenci je predsednik Sveta guvernerja, Mario Draghi, da predstavijo svoje načrte za banko za bližnjo prihodnost.


Admiral Markets Analitiki menijo, da je na seji ta teden ne bo prišlo do objave na določen datum za znižanje zneska, ki se vbrizga v finančni sistem, ali na krilih optimizma, saj pozitivng izid francoske volitve, mnogi vlagatelji še naprej kupujejo evro v prihodnjih tednih in mesecih. Ker je v zadnjem letu zaradi različnih Rizk velike količine kapitala, prenesenega iz evra do drugih valut, se pričakuje, da se bo vrnil kapital zadnje mesece. Zato je treba zahtevo za evro treba povečati skozi vse leto, kar bi lahko privedlo do nadaljnje krepitve evropske valute. Možno je, da bo do konca evra v primerjavi z ameriškim dolarjem okrepiti nadaljnje 5-10%.


Za Admiral Markets:
Joseph Kokanović, mag. Ekon.
analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.