Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Kako veliki investitorji služijo na nercionalnih tržiščih

Junij 19, 2018 16:20

Vsakdo, ki je investiral na finančne trge ali vsaj spremljal gibanje cen delnic, valut, zlata itd., Ve, da se trg včasih obnaša nenavadno. Na podlagi ene novice je znano, da se nekaj odstotkov premakne na povsem nepričakovano stran, kar lahko privede do daljše čakalne dobe za naložbene zaslužke. Včasih so slabe novice o npr. stopnja brezposelnosti v Franciji in posledica tega je krepitev japonskega jena, ki na prvi pogled nima nič skupnega z Evropo ali zaradi pretresov med Trumpom in Kim Jong-a, se je cena Delež BMW, ki na prvi pogled ne bi smel reagirati na takšne novice.


En tak dogodek se je zgodil prejšnji teden. Evropska centralna banka je napovedala, da do poletja 2019 ni verjetno, da bi obrestne mere zvišala. Investitorji na finančnih trgih so očitno mislili, da bi pobeg prišel spomladi prihodnjega leta, zato so ostali razočarani in začeli množično objavljati, prodajati evre. Devizni tečaj EUR / USD je v četrtek oslabil 2%, v času pisanja besedila na platformi Admiral Markets pa je 1,1574, kar je za 6,5% nižje od ravni dveh mesecev.


Zato, ker je ECB v nekaj mesecih odložila povišanje obrestnih mer, kar lahko privede do referenčne obrestne mere, ki je poleti leta 2021 dosegla 3% in ne spomladi istega leta, se mnogi vlagatelji takoj pripravijo na reševanje evropsko valuto po znatno nižji ceni. Prej ali slej bo na podlagi nasprotnih novic evro okrepil nekaj odstotkov in nadomestil izgubo vrednosti.


Drug primer je visoka volatilnost gibanja cen nafte. Namreč, v letu 2014 je cena za sodček znašala preko 100 dolarjev, ki je padla na 27 dolarjev v samo dveh letih na podlagi odločitve OPEC o višji proizvodnji. Kasneje so vsi spoznali, da je cena prehitro, vlagatelji in špekulanti pa so začeli množično kupovati finančne pogodbe, povezane s ceno nafte, kar je zvišalo ceno črnega zlata s sedanjimi 73 USD za sod.Zaključek je, da so finančni trgi nepredvidljivi


Pravzaprav za vse, ki želijo vlagati na finančne trge, so informacije, ki jih tržijo pretiravajo, fenomenalne novice! Prav zaradi tega kratkoročne neučinkovitosti, cen valut na trgu Forex, surovin, finančnih pogodb na zlato, olje in podobno. so pogosto bodisi previsoke ali prenizke. Vse kar je treba storiti je, da prepoznamo to situacijo, vlagamo denar in počakamo, da se cena vrne na pošteno vrednost. Ker se cena določenih instrumentov včasih dviga ali pada, brez upravičenega razloga, nekaj deset let, kratkoročno, pozneje pa se isti delež vrne nazaj. Pri tem izkušeni vlagatelji, ki vedo, kako prepoznati idealen trenutek za naložbe, lahko dobijo nekaj deset odstotkov na leto in tisti, ki so pripravljeni uporabiti finančni vzvod tudi več.Analitiki Admiral Markets verjamejo, da je trenutni tečaj eura proti dolarju še en takšen položaj, v katerem je trg kratkoročno premagal. Videti je, da so vlagatelji pozabili, da se obrestne mere v ZDA ne bodo povečevale za nedoločen čas in ne bodo ostale več v Evropi. Trenutek, ko kritična masa udeležencev na trgu spozna, da bi lahko prišlo do spremembe, bi lahko evro močno okrepil in dolar občutno oslabil s sedanje ravni. Trend okrepitve evra bi lahko potem trajal do začetka naslednje recesije v Evropi, kar zdaj ni na vidiku, vendar pa bo prej ali slej prišel varno.Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik

Opomba: Navedene napovedi so izključno avtorjevo mnenje in niso investicijsko svetovanje. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji določenih finančnih instrumentov mora biti izključno vaša, zato uporabite analizo Admiral Markets samo za informacije in izobraževanje na finančnih trgih.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.