76% maloprodajnih računov izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. CFDji so kompleksni instrumenti in prinašajo visoko tveganje izgube denarja zaradi vzvodov. 76% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Dobro razmislite ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite tako veliko tveganje izgube svojega denarja.

Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets Pty Ltd

Reguliran s strani Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Spletna stran je na voljo samo v angleščini
NADALJUJTE

Admiral Markets Cyprus Ltd

Reguliran s strani Cyprus Securities and Exchange Commission(CySEC)
NADALJUJTE

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
NADALJUJTE
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Opomba: Če zaprete to okno brez izbiri podjetja, se strinjate, da nadaljuje z regulativo FCA (UK).
Regulator CySEC fca

Glasovanje o Brexitu: Trije mogoči scenariji

Januar 14, 2019 16:26


Od referendumske odločitve britanskega ljudstva, da zapusti Evropsko unijo, je minilo več kot dve leti in pol in še vedno ni jasno, kdaj in pod kakšnimi pogoji se bo to zgodilo. Možno je tudi, da Brexit sploh ne pride. Razmere jutri (15.01.2019) bi morale biti nekoliko jasnejše in zaradi negotovosti glede izida, špekulanti na borzi menijo, da je jutrišnje glasovanje finančni dogodek meseca, če ne celo let. To bi lahko povzročilo skrajne premike v ceni britanskih delnic in spremembo vrednosti funtov. Večjih premikov verjetno ne bodo prihranili nobeni drugi finančni instrumenti, zato bi lahko menjalni tečaj v sredo izgledal bistveno drugače kot prejšnji dan.

Tu so trije možni scenariji za britanski funt:

Parlament zavrača predlog z veliko večino

Mnogi člani vladajoče stranke so javno izjavili, da ne bodo podprli predloga maja in predsednika vlade EU Brexita, ker menijo, da je za Britanijo katastrofalno slaba. Tudi nekateri izmed njih so poskušali razrešiti predsednika vlade, zato je nerealno pričakovati, da so se medtem spremenili. Opozicija je še posebej proti predlogu, ker meni, da je Britanija boljša v EU kot zunaj nje. Toda če parlament zavrne predlagane pogoje za zapustitev Unije, Britanija zaide v še večjo politično krizo in morda celo v gospodarsko recesijo v primeru umika Unije brez sporazuma. Prav tako je verjetno, da bo v tem scenariju premier May odstopil in napovedal nove volitve, kar bo povzročilo novo negotovost, medtem ko poslovnežem, investitorjem in špekulantom na borzah ne marajo, tako da bo verjetno prišlo do novega vala britanskih funtov in njegove prodaje. verjetno bi prišlo do nadaljnje oslabitve, vsaj dokler se ne najde takšna rešitev.

Parlament zavrača predlog z majhno večino

Če se predlog zmanjša za majhno razliko v številu glasov (npr. 50), obstaja namig za upanje, da bi premier May z EU lahko poskrbel za še nekaj koncesij v korist Britanije, kar bi zadostovalo za pridobitev. nekaj podpore v parlamentu in uspešno sprejemanje predlogov o možnem drugem glasovanju, ki bo potekalo v naslednjih nekaj tednih.

To je po mnogih najbolj slikovitem scenariju in bi verjetno pripeljalo do rahlega oslabitve za več kot 2-3%, nadaljnja nihanja menjalnega tečaja pa bi bila odvisna od tega, ali je Mayu dejansko uspelo dobiti boljše pogoje za sodelovanje. Brexit.

Parlament sprejme predlog

Mnogi analitiki menijo, da je to najslabši scenarij, vendar ga ne smemo zavreči. Da bi se izognili globlji politični krizi in morda celo recesiji, bi nekateri nezadovoljni poslanci še vedno lahko podprli predlog. Za boljši dogovor kot katerikoli. Morda bolj pomemben razlog za podporo predloga je možnost novih odločitev v primeru zavrnitve predloga. V tem primeru je maj mogoče najti v izrednih razmerah, odstopiti in napovedati nove volitve. Mnogi poslanci bi izgubili svoje mesto v parlamentu in vse privilegije, ki bi jih imeli, in vsak od njih je bil gotovo gotovo zaželen scenarij.

Ravno zato, ker je ta scenarij najmanj verjeten, če bi ga uresničili, bi bilo to veliko pozitivno presenečenje za javnost in udeležence na finančnih trgih. Britanski funt bi se v nekaj dneh verjetno okrepil za več kot 5%, krepitev pa bi se nadaljevala tudi v prihodnjih mesecih. V tem scenariju bi se povečali tudi deleži na vseh razvitih trgih, medtem ko bi ameriški dolar in japonski jen kot tradicionalni begunci v negotovih časih verjetno oslabili.

Za Admiral Markets

Josip Kokanović, mag. Econ.

Analitik
Opomba: Navedene napovedi so edino avtorjevo mnenje in niso investicijsko svetovanje. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji določenih finančnih instrumentov mora biti samo vaša in uporabiti analizo Admiral Market samo za informacije in izobraževanje na finančnih trgih.