Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Funt padel za več kot 6% v samo nekaj minutah!

Oktober 10, 2016 14:45


V noči s četrtka na petek je na valutnem trgu prišlo do nenavadnega dogodka. V zelo kratkem času se je tečaj britanskega funta v primerjavi z večino drugih najpomembnejših valutah zmanjšal za 6%, in je v določenih kobinacijah dosegel še nekoliko večji padec.

Po nekaterih virih je novica, ki je dodala gorivo za prodajo funt bila izjava francoskega predsednika Hollande vezano na Brexita, da bi morala biti podano odločno stališče proti Združenemu kraljestvu. Del udeležencev na finančnem trgu, je na temelju te novice očitno ugotovil, da Britanci ne bodo dobili vseh prednosti, ki bi jih radi po izstopu iz EU, kar bi bilo slabo za britansko gospodarstvo. Zato je v noči s četrtka na petek, prodaja večjih količin funta kot običajno ,v času azijskih finančnih trgih, povzročila verižno reakcijo, temu je pripomgla še avtomatska prodaja, ki je poskrbela še za dodaten padec funta.

V bistvu se večina vlagateljev na finančnih trgih, s ciljem zmanjševanja tveganja, takoj pri nakupu določene valute, določi raven, na kateri se prodaja, če se izkaže, da je bila ocena gibanja napačna. Ko se je tečaj funta vse bolj zmanjševal, je bilo avtomatsko aktiviranje vse večjega števila prodajnih naročil, ki so še dodatno uničili tečaj.

Vse je trajalo le nekaj minut. Takoj po tem, ko so vlagatelji na trgu videli padec funta brez posebnega razloga, se je začelo množično nakupovanje tega in s tem seveda povzročilo skoraj takojšnjo vrnitev na izhodiščno vrednost. Pri tem so v naslednjih nekaj minutah dosegli veliki nepričakovani dobički.

Taki dogodki so relativno pogoste. V zadnjih letih se je nekaj podobnega zgodilo na tečaju švicarskega franka, ruskega rubelja in tudi s ceno nafte, ki je po padcu za več kot 70% začela strmo naraščati in se vrnila na razumno raven.

Analitiki Admiral Markets menijo, da podobni dogodki pod stalnim nadzorom zagotavljajo možnosti za dobičke. Finančni trgi v kratkem časovnem obdobju pogosto niso racionalni, kar pomeni, da so cene finančnih instrumentov pogosto podcenjene ali precenjene, po katerem se praviloma razmeroma hitro vrniti na primerno raven. Najbolj uspešna naložbena strategija temelji prav na naložbah. Vlagatelji ocenijo, da je bila reakcija trga pretirana in da je cena začasno nerealno nizko ali visoko.

Ko gre za britanski funt, analitiki Admiral Markets menijo, da je nedavni padec funta postal razvrednoten. Čeprav obstaja negotovosti glede Brexita, negativne posledice izstopu iz EU težko upravičijo tečaj funta, ki je najnižje v zadnjih 30 letih. Del vlagateljev, ki se prodajali funt v zadnjih mesecih se bo na neki točki odločilo, da je nadaljnje upadanja malo verjetno, in bodo začeli ponovno kupiti britanski valuti. Nato se bo funt verjetno postopoma okrepil.

Admiral Markets

Analitiki


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.