Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Dan D za ameriški dolar!

November 07, 2016 12:55


Kot že dobro veste bodo jutri (08.11.2016),potekale v ZDA predsedniške volitve. Ker so ZDA najmočnejša gospodarska in vojaška sila na svetu in je razlika v profilih političnih programov med vodilnima kandidatoma zelo veliko, bi rezultat lahko imel daljnosežne gospodarske in politične posledice. Zato so vlagatelji na finančnih trgih postali nenavadno aktivni, zato bi lahko na volilni večer prišlo do pomembnih premikov v menjalnih tečajih valu in pri cenah delnic.
Že od začetka predsedniške dirke, Clintonova jasno vodi, vendar pa se je kljub ekscentričnim predstavam zaostanek Trump postopno zmanjšal in ke celo prejšnji teden v nekaterih anketah povedel. Ker del vlagateljev na finančnih trgih meni, da bi radikalna stališča lahko ogrožala gospodarsko rast v ZDA je takoj po objavi novice o vodilnem v anketah,dolar postal šibkejši za nekaj odstotkov v primerjavi z večino drugih svetovnih valut in sledil je tudi padec cen delnicam.
Pozno sinoči je FBI sporočil, da ponovno začeta-preiskavo nepooblaščenega pošiljanja zaupne e-pošte iz zasebnega strežnika ne bo privedlo do obtožb proti Clintonovi, na katerih so se tudi odzvali na trgu. Tokrat je prišlo do krepitve dolarja in rasti cen delnic kar je zelo jasen znak, kaj je mogoče pričakovati v noči iz torka na sredo, ko bodo začeli prihajajo volilni rezultati iz posameznih zveznih državah ZDA.


Scenarij 1: Zmaga Hillary Clinton


Zaradi dogajanja na trgu v zadnjih desetih dneh, je mogoče pričakovati, da bi zmaga Clintonove pozitivno vplivala na vrednost cene dolarja in delnic, negativno pa bi vpliva na ceno zlata. Ampak, ker vlagatelji že močno verjamejo v njeno zmago je zelo verjetno, da je ta scenarij že vračunan v tekoče cene. To pomeni, da če Clintonova zmaga, se bo ameriški dolar v prihodnjih dneh v primerjavi z drugimi valutami okrepil, verjetno za ne več kot 1-2%, vrednosti delniških indeksov bi se povečala za nekaj odstotkov, medtem ko bi cena zlata padla za nekaj odstotkov.


Scenarij 2: Zmaga Donalda Trumpa


Ker Trump ni favorit, bi bila njegova zmaga zagotovo presenečenje in tak bi bil tudi odziv finančnih trgov v tem primeru veliko močnejši. Obnašanje vlagateljev v zadnjih dneh kažejo, da če bo Trump zmaga bodo vlagatelji lastniški kapital prenašali iz Združenih držav Amerike. To bi povzročilo kratkoročne slabitve ameriške valute v primerjavi z večino drugih najbolj trgovanih valut na svetu, morda 3-4% v nekaj dneh po volitvah in sledil bi oster padec cen vrednostnih papirjev in dvig cene zlata.


Mnenje analitiki
Analitiki Admiral Marketsa menijo, da je zmaga Hillary Clinton bistveno bolj verjetno od zmage Donalda Trumpa, zato bi se na volivno noč in dan po volitvah lahko zgodil 1. opisan scenarij. Ne glede na zmagovalca pa se bo trg v nekaj dneh umiri in sodeč po izkušnjah dosedanjih ameriških predsedniških volitvah v zadnjih nekaj desetletjih, se ne sme pričakovati pomembnih spremembe v trenutnih tržnih trendov.Za Admiral Markets:
Joseph Kokanović, mag. Ekon.
Analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.