Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Četrtak - Dan odločitve za tečaj eura!

December 05, 2016 14:16

Delovni teden na finančnih trgih se je pričel zelo burno, na podlagi rezultatov italijanskega referendumaa na katerem se je odločalo o ustavnih spremembah, ki jih je predlagal premier Renzi, euro je v noči na poneeljek oslabil v razmerju na vse večje valute za približno 1%, kar je zelo blizu najnižji ravni v zadnjih 13 letih. Najverjetnejši razlog je nestabilnost in krepitev populističnih strank, ki zagovarjajo izhod iz skupne valute.

Med tednom bo objavljenih kar nekja pomembnih novice, ki bi lahko prinesel nove premike na finančnih tržiščih, najpomembnejša pa je zagotovo sestanek predsudojočih v Europski centralni banki, ki bo potekal v četrtek. Na sestanku se bo odločalo o bodočem program vbrizgavanja denarja v finančni system, ki bi moral potekait do marca prihodnje leto.

Do planiranega zaključka vbrizgavanja ostajajo še 4 meseci, gospodarstvo pa se v eurozoni ni pretirano okrepilo, zaradi omenjenega del investitorjev meni, da bo sedanji program še podaljšan, kar bi lahko pomenilo padec eura.

  • 1.scenarij 1: Podaljšanje trajanja programa

V kolikor ECB odloči, da je gospodarska situacija v eurozoni še naprej nesprejemljiva ali slaba in oceni, da bi lahko politična nestabilnost negativno vplivala na gospodarsko rast, bi se na podlagi tega lahko odločili za podaljšanje trajanja programa vbrizgavanja denarja v finančne sisteme ali celo povečanje vbrizganih sredstev, ob takem scenariju bi zelo verjetno prišlo do nadaljevanja slabitve eura glede na ostale valute. To bi avtomatsko pomenilo, da pride do začasne odpovedi višanja obrestnih mer, kar bi prineslo prenašanje kapitala v ameriški dolar in vlaganje v ameriške obveznice in ostale vrednostne papirje, ki že sedaj prinašajo bistveno večje donose.

  • 2.scenarij 2: Najava končanja programa

Ob dejstvu,da so se finančna tržišča že okrepila od sinočnjega padca zaradi italijanskega referendum, in da se odločitev o Brexitu ni pokazala, kot močnešji vpliv na gopodarstvo, obstaja možnost, da je evropsko gospodarstvo dovolj močno, da se lahko še naprej krepi brez dodatne pomoči centralne banke. Poleg tega pa je v zadnjih 6 mesecih euro glede na ameriški dolar in kitajski juan, izgubil dodatnih 5%, kar bo najverjetneje zmanjšalo uvoz in pozitivno vplivalo na izvoz in nova delovna mesta. V takšnih situacijah obstaja verjetnost, da bo ECB zaključila, da je čas zaključka vbrizgavanja denarja zelo blizu in bi zmanjšala trenutno količino 80 miljard na mesečni ravni.

Odločitev o zmanjšanju, bi bila jasen znak, da se kriza v Evropi zaključuje in da bo obrestna mera postopoma rasla. Investitorji in špekulanti na finančnih tržiščih bi v takšenm scenariju takoj začeli agresivno kupovati euro v pričakovanju rasti obrestne mere, ki bi se tako lahko v naslednjem letu okrepil za 10%

Analitiki Admiral Marketsa menijo, da ima euro v prihodnji letih več verjetnosti za rast, kot za padec.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.