Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Cene delnic padajo, zlato in Bitcoin pa rasteta!

November 20, 2017 13:37

Tudi če ni pomembnih gospodarskih novic, finančni trgi ne mirujejo. Kapitalni tokovi iz enega razreda naložb v drugega, pri čemer se lahko milijarde dolarjev zaslužijo ali izgubijo. V nadaljevanju glej, kaj se dogaja na najbolj priljubljenih malih investitorskih trgih in kakšni dogodki bi lahko najbolj vplivali na gibanje cen v prihodnjih tednih.

Forex (valutni trg)

Po vsej verjetnosti se je konec zadnjega valja krepitve ameriškega dolarja končal in začel se je nov trend oslabitve ameriške valute. To pomeni, da se druge valute, kot so evro, britanski funt in japonski jen, znova okrepijo. Čeprav so gospodarske razmere v Združenih državah odlične, so vse pozitivne novice že vključene v menjalni tečaj USD, ki ga številni parametri še vedno precenjujejo. Tako je še vedno prostora za oslabitev USD, dolar pa bi bil lahko najšibkejši v primerjavi z britanskim funtom, ki je bil zaradi Brexita občutno oslabljen in je trenutno podcenjen.

Delnice

Pred desetimi dnevi so borzni indeksi na razvitih trgih dosegli najvišje ravni v zgodovini, zato vedno več analitikov in vlagateljev meni, da so zaloge trenutno precenjene. Del borznih delničarjev se je odločil za kapitalizacijo dobička, tj. Prodati delnice in počakati na ugodnejše cene za ponovni nakup. Deleži družbe Apple, ki so bile najdragocenejše družbe na svetu, so v zadnjih nekaj dneh padle za 3,6%, medtem ko so delnice Facebooka boljše. Od začetka meseca je padel za 2%, vendar je še vedno na precej višji ravni kot v začetku leta.

Zlato

Kot drugje, ko se trguje na borzi, se cena zlata poveča. Razlog za to negativno korelacijo je status zlata kot varnega zatočišča. Če pride do velikega znižanja cene delnic, to pogosto pomeni, da je gospodarstvo v krizi, v takem položaju pa je veliko bolj varno, da se premoženje zadrži v zlatu kot v bankah. Cena te plemenite kovine je za 1,4% višja kot na začetku meseca in ima tendenco nadaljnje rasti.

Šifrirano

Medtem ko je cena za altcoins, kot sta Ripple in Ether, v zadnjih nekaj mesecih narasla le »20%«, prvi in najbolj znani kripto-bitkoin ni prenehal snemati zapisov. Cena Bitcoin se je od sredine poletja povečala za neverjetno 220%, v času pisanja pa na platformi Admiral Markets, BTC stane 8.000 USD.

Ker se lahko trendi na finančnih trgih spreminjajo čez noč, je pri vlaganju na kateri koli trg morda bolje čakati na popravek gibanja cen in instrument za nakup / prodajo po ugodnejši ceni od sedanjega. Spremembe trendov običajno povzročijo pomembne novice, ki se bodo prej ali slej ponovile.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik

Opozorilo: Zgoraj navedene analize so izključno mnenje avtorja in niso investicijski nasveti, ampak so namenjeno informiranju in izobraževanju na finančnih trgih. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji posamezne valute, mora biti tako izključno vaša.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.