Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Čaka nas izjemen na valutnih trgih – ste pripravljeni?

Oktober 17, 2016 13:56

Valutni trgi se še niso dokončno umirili po padcu GBP, ki se je zgodil v začetku tedna. INvestitorji se med tem že pripravljajo na nove večje premike, ki bi se lahko zgodili prav ta teden. V tem tednu se namreč pričakuje izjemno veliko pomembnih novice, ki bi lahko povzročile pomembne premike.

Pomembne novice in vplivi na posamezne valutne pare:


Britanski funt


Čez vikend so se že začele prihajati ven politične novice, ki bi lahko negativno vplivale na menjalni tečaj GBP. Nemška kanclerka Merkel je dejala, da Velika Britanija po izstopu iz EU ne bo dobila dostopa do enotnega trga, če bo še naprej omejevala prost pretok ljudi, saj si Britanci ne želijo vala priseljevanja. Čez vikend je britanski premierka Theresa May pritožila nad delovanjem monetarno politike britanske centralne banke, sa je bančni guverner Mark Carney javno izjavil, da naj ga ne moti pri delu. Takšne novice povečajo strah negativnega vpliva na britanski Brexita, saj so povzročile še dodaten padec že tako šibkemu GBP. V času pisanja analize je tečaja GBP / USD na platformi Admiral Markets 1,2173 kar je najnižja stopnja v zadnjih 30 letih.


V tem tednu bodo pooblaščene institucije sprostile podatke o inflaciji, številu novih brezposelnih v Veliki Britaniji v preteklem mesecu. Če se izkaže, da je strah glede Brexita negativno vplival na gospodarski razvoj, lahko GBP še dodatno izgubi vrednost, v kolikor bodo objavljeni podatki boljši od pričakovanih, lahko vlagatelji v valutne trge sklepajo, da je slabitev GBP pretirana in bo sledil re-buy z namenom ustvarjanja dobičkov in nov val okrepitev do katerega bo prišlo slej ko prej.

Euro


Po več kot letu dni nenavadne stabilnosti tečaja glede na ameriški dolar in kitajski juan je v zadnjih desetih dneh tečaj evra je začel strmo padati in je zdaj na dnu območja, v katerega se je preselil v zadnjem mesecu. Razlog za slabitev evra je enak kot pri funtu, strah pred večjimi negativnimi posledicami Brexita za celotno evropsko gospodarstvo, poleg tega pa tudi pričakovanja, da bo centralna banka ZDA v 12. mesecu nadaljevala dvigovanje obrestnih mer, kar bo imelo za posledico prenos kapitala iz Evrope v ZDA, kar bo prineslo slabitev Evropske valute.


Dogodki, ki lahko potrdi trend upadanja bo redna seja sveta guvernerjev Evropske centralne banke, ki bo odločala o ravni obrestnih mer in načrtih banke za prihodnost. Vlagatelji verjetno pričakujejo uradno potrditev nadaljevanja programa injekcijo 80 milijard na mesec v finančnem sistemu po nedavnih govorice, da bi lahko kmalu zmanjšali količino. Novica o nadaljevanju programa, bo verjetno povzročilo nadaljnjo slabitev evra.


Ameriški dolar


Ta valuta ima status svetovne rezervne valute zato se lahko njena vrednost v primerjavi z drugimi valutami krepi tudi, ko ima težave z globalno ekonomijo. Strahovi glede Brexita povzročajo prodajo britanskega funta in evra, ter prenos večine kapitala v ameriški dolar, saj to velja za zatočišče v negotovih časih. Drug razlog za krepitev dolarja je večje število vlagateljev, ki so prepričani, da bo centralna banka ZDA kmalu začela z dvigom obrestnih mer.


Analitiki Admiral Marketsa zato menijo, da bi se ameriški dolar v primerjavi z evrom lahko še dodatno okrepila v prihodnjih mesecih. Ko gre za britanski funt,je padec za 30% v zadnjih dveh letih verjetno pretiran in zato ne bi smeli pričakovati večjih dodatnih slabitev od trenutne ravni.


Za Admiral Markets:
Joseph Kokanović, mag. Ekon.
analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.