Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Čaka naj izjemen teden na finančnih tržiščih!

Januar 30, 2017 15:04

V tekočem tednu nas čaka kar nekaj pomembnejših ekonomskih objav, ki bi lahko bistveno spremenila dosedanja gibanja cen valut, delnic in ostalih finančnih inštrumentov. Spodaj smo pripravili izbor najpomembnejših dogodkov:

Ponedeljek

V noči iz ponedeljka na torek japonska centralna banka odloča o višini obrestne mere in znesku, ki ga bo preko nakupov obveznic in delnic, vbrizgavala v finančni sistem. Ob dejstvu, da je je ob koncu prejšnjega leta oslabil za 15% se pričakuje, da bo to hitro vplivalo na rast inflacije, to pa pomeni, da bo centralna banka lahko objavila zmanjšanje zneska kapitala, ki ga vbrizgava v sistem. V kolikor do tega tudi dejansko pride, bi se japonski jen lahko hitro okrepil.

Torek

Pozno zvečer po našem času, bodo objavljeni podatki o stopnje nezaposlenosti v Novi Zelandiji. Pričakuje se pozitiven trend in zmanjšanje stopnje brezposelnosti iz sedanjih 4,9% na 4,8%. Obstaja a tudi verjetnost, da so investitorji omenjeni padec že vkalkulirali v trenutni tečaj. Dejstvo je namreč, da je NZD glede na USD v zadnjih mesecih pridobil več kot 5% vrednosti in ob tem e pojavlja vprašanje ali lahko pe pridobi v kolikor ne bo izjemno dobih novice.

Sreda

Člani ameriške centralne banke bodo imeli reden sestanek, kjer se bo odločalo o višini obrestne mere. Ob predpostavki, da so že an prejšnjem sestanku dvignili obrestne mere, obstaja verjetnost da se na tem ne bo zgodilo ničesar. Vsekakor pa bi lahko investitorji burno reagirali v kolikor bi lahko iz conference za medije zaključili, da bi lahko prišlo do hitrejšega tempa dvigovanja obrestnih mer. Premik, katerega en moremo povsem izključiti bi bil mogoče celo za 1% glede na ostale valute.

Četrtek

Tudi britanska centralna banka odloča o obrestnih meri. Pričakovanja so, da se ne bo zgodilo ničesar posebnega, obstaja verjetnost, da pa bo guverner, Mark Carney, objavil skorajšnji dvig obrestnih mer. Brexit je že poskrbel za velike premike na ekonomskih tržiščih v britanskem gospodarstvu, značajen padec GBP pa že vpliva na rast stopnje inflacije. V kolikor bo inflacija nadaljevala rast bo ventralna banka primorana dvigniti obrestne mere, to pa v pravili prinese krepitev valute.

Petek

Ob 14:30 po našem času bo objavljen podatek o novih odprtih delovnih mestih v preteklem mesecu in stopnja nezaposlenosti v ZDA. Pričakuje se 170 tisoč novih delovnih mest in stopnja nezaposlenosti 4,7%. Ob predpostavki, da je gospodarstvo ZDA nejvečje na svetu, bi lahko investitorji reagirali v kolikor pride do večjega odstopanja od pričakovanega podatka. Analitiki Admiral Marketsa menjo, da je možna slabitev dolarja v prihodnjih mesecih ob nekaterih predpostavkah parametrov precenjen.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.